De CO2-compensatieservice van Lenovo ontvangt de eerste DEKRA-validatie in zijn soort op het gebied van duurzaamheid

Lenovo heeft wereldwijd meer dan 350.000 ton koolstofdioxide gecompenseerd in verband met de verkoop van zijn IT-apparatuur

| Lenovo | 2 min | 13 oktober 2021 15:18
Copyright: Lenovo
Nu de vraag naar milieubewuste producten en diensten toeneemt, heeft Lenovo vandaag de DEKRA-validatie van zijn wereldwijde CO2-compensatieservice aangekondigd. Uitgevoerd door de Business Assurance Services unit van deze internationale test-, inspectie- en certificeringsorganisatie, is dit de eerste DEKRA-audit in zijn soort voor een elektronicafabrikant. DEKRA heeft het berekeningsproces van Lenovo's CO2-voetafdruk grondig geëvalueerd, de nauwkeurigheid van de claims gevalideerd en het CO2-compensatieproces van de service geverifieerd.

De Lenovo CO2 Offset Service, die oorspronkelijk in 2019 als proefproject in Scandinavië werd gelanceerd, is nu wereldwijd beschikbaar en helpt bedrijven de koolstofuitstoot van hun Lenovo-hardware te compenseren via een van de ecologische projecten die door de Verenigde Naties worden gesteund. Deze service is uniek omdat hij de koolstofuitstoot voor de klant niet actief verlaagt, maar wel het zware werk doet door de gemiddelde uitstoot van elk aangekocht apparaat tijdens zijn levenscyclus over een periode van vijf jaar te berekenen. Die koolstofimpact wordt dan duidelijk in metrische tonnen met de klant gedeeld en via een bijdrage aan een door de klant geselecteerd milieuproject gecompenseerd. Zo wordt uiteindelijk de uitstoot van de aangekochte Lenovo-hardware gecompenseerd.

"Het verkrijgen van een internationaal erkend validatiecertificaat van DEKRA is van het grootste belang voor een dienst als deze, aangezien onze klanten onze CO2-compensatieclaims moeten kunnen vertrouwen om de compensatie met vertrouwen aan hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen toe te kunnen schrijven. Door in dit opzicht een betrouwbare partner te zijn, willen we duurzaamheid tastbaarder, transparanter en traceerbaarder maken voor organisaties over de hele wereld," aldus John Stamer, Vice President of International Commercial Services within Lenovo’s Solutions & Services Group.

Tot op heden, 18 maanden na de lancering van de dienst, hebben Lenovo-klanten 356.411 ton koolstofdioxide gecompenseerd via hun aankopen van geselecteerde Lenovo-pc's, desktops, werkstations, notebooks, monitors en tablets. Dat is het equivalent van de hoeveelheid broeikasgas die wordt uitgestoten door meer dan 77.000 personenauto's die in de loop van één jaar rondrijden.[1]

"Binnen de duurzame dienstverleningstak van DEKRA voeren we objectieve audits en beoordelingen door derden uit om de duurzaamheidsprestaties van verschillende organisaties te verifiëren. De CO2 Offset Service van Lenovo bood ons een unieke gelegenheid om een proces te evalueren dat in vergelijkbaar opzicht de duurzaamheidsinspanningen van andere bedrijven ondersteunt. We hopen dat de resulterende validatieverklaring nog meer vertrouwen wekt in hun vermogen om dat te doen," aldus Roman Zadrozny, Executive Vice President DEKRA Group, Head of Service Division Audit.

Meer informatie over de duurzaamheidsinspanningen van Lenovo vindt u in het Environmental, Social and Governance Report van 2021.
  1. Volgens de berekeningsmethode voor broeikasgasequivalenten van het Amerikaanse milieubeschermingsagentschap (EPA).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Lenovo
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) is een Fortune Global 500-onderneming met een waarde van US $ 50 miljard, 63.000 medewerkers en actief in 180 markten over de hele wereld. Gericht op een gedurfde visie om slimmere technologie voor iedereen te leveren, ontwikkelen we wereldveranderende technologieën die een meer inclusieve, betrouwbare en duurzame digitale samenleving creëren. Door het ontwerpen, bouwen en bouwen van 's werelds meest complete portfolio van slimme apparaten en infrastructuur, leiden we ook een intelligente transformatie - om betere ervaringen en kansen te creëren voor miljoenen klanten over de hele wereld.
Meer over Lenovo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.