Citrix en Google werken samen aan toekomst van hybride werken

Partners bundelen krachten om Desktop-as-a-Service mogelijk te maken

| Citrix | 2 min | 13 oktober 2021 16:19
Gewaardeerd
Copyright: Citrix
Citrix Systems, Inc. en Google Cloud breiden hun strategische samenwerking uit om de toekomst van hybride werk voor enterprise-klanten te leveren. De bedrijven kondigen vandaag een nieuwe samenwerking aan waarbij Citrix onder meer een nieuw Desktop-as-a-Service (DaaS) aanbod lanceert op Google Cloud. De dienst maakt gebruik van Citrix' management platform en marktleidende HDX-protocol om naadloze levering van gevirtualiseerde applicaties en desktops op Google Cloud mogelijk te maken. De uitgebreide samenwerking zal gedistribueerde en hybride werkende werknemers in staat stellen veilig toegang te krijgen tot de tools en informatie die ze nodig hebben om productief te zijn, waar ze zich ook bevinden.

"Ondernemingen worstelen niet meer met de vraag óf ze remote werken moeten omarmen, maar hoe snel en efficiënt ze dat kunnen doen", zegt Tim Minahan, Executive Vice President of Business Strategy van Citrix. "Door deze samenwerking met Google Cloud helpen we klanten om hybride werkmodellen versneld te implementeren en omarmen met nieuwe virtuele desktopdiensten op het wereldwijde en veilige netwerk van Google Cloud."

Onder de voorwaarden van de uitgebreide overeenkomst:
  • Citrix wordt een preferred en strategische virtual desktop service partner van Google Cloud
  • Google wordt een preferred en strategische cloudpartner voor Citrix
  • Citrix zal een fundament van haar clouddiensten bouwen op Google Cloud, te beginnen met een speciaal gebouwde Citrix management plane, die cloud gehoste desktops in staat stelt om elke applicatie te streamen op elk apparaat van een eindgebruiker.
"Teams kunnen alleen floreren in een gedistribueerde omgeving als ze gemakkelijk, snel en veilig toegang hebben tot applicaties en workspaces vanaf vrijwel elke locatie", zegt Kevin Ichhpurani, Corporate Vice President, Global Ecosystem bij Google Cloud. "We zijn verheugd om samen te werken met Citrix om organisaties te helpen om werk op afstand op de lange termijn te ondersteunen, met lage latentie en vertrouwde toegang tot desktops en applicaties via alle soorten apparaten, endpoints en workspaces."

Deze aankondiging bouwt voort op de jarenlange nauwe samenwerking tussen Citrix en Google Cloud. Klanten als Telecom Italia zijn klaar om er hun voordeel mee te doen.

"Telecom Italia (TIM) is altijd op zoek naar de meest geavanceerde oplossingen die op de markt beschikbaar zijn om zijn diensten verder te verbeteren. Het is duidelijk dat Google Cloud en Citrix elkaars technologie weten te benutten", zegt Mauro Maccagnani, Head of Digital Enterprise Solutions van Telecom Italia. "Citrix-technologie is gewoon plug-and-play op Google Cloud, en je kunt het heel gemakkelijk instellen."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Slecht (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloudomgevingen kan opzetten en beheren.
Citrix Systems, Inc. Citrix, the Citrix logo, and other marks appearing herein are the property of Citrix Systems, Inc. and may be registered with the U.S. Patent and Trademark Office and in other countries.  All other marks are the property of their respective owners.
Meer over Citrix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.