Shippeo bereikt 103% jaarlijkse groei als ’s werelds meest aanbevolen RTTV-leverancier

Shippeo groeide het snelst in Europa en breidde ook wereldwijd uit met grote nieuwe klantnamen

| Shippeo | 3 min | 14 oktober 2021 9:31
Gewaardeerd
Afbeelding: Pierre Khoury, CEO Shippeo en Lucien Besse, COO Shippeo | Copyright: Shippeo
Shippeo, een marktleider en Europese specialist in real-time transportation visibility (RTTV), kondigt een groei aan van 103% op jaarbasis in subscriptie-inkomsten en een netto retentiepercentage van 181%. Shippeo groeide het snelst in Europa en breidde ook wereldwijd uit met grote nieuwe klantnamen in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en APAC.

Sinds januari heeft Shippeo een aantal nieuwe internationale klanten verwelkomd, waaronder Coca-Cola HBC, één van de grootste strategische bottelpartners van de Coca-Cola Company; Nexans, een wereldspeler in de energietransitie; XPO Logistics, een Amerikaans vrachtvervoersbedrijf; en Woco Group, een wereldwijde specialist in auto-onderdelen die aan grote OEM's levert.

Een aantal andere grote namen koos eveneens voor de real-time visibility oplossing van Shippeo, zoals Sappi, producent van gecoat en kwalitatief hoogwaardig papier; Conad, een Italiaans retailmerk dat één van de grootste supermarktketens in Italië exploiteert; Fnac Darty Group, een Franse multinational in elektrische detailhandel; Studio Moderna, een e-commercebedrijf dat voornamelijk actief is in Centraal- en Oost-Europa; en IDS, een Nederlandse 4PL-specialist in logistieke Control Towers.

“Ons zeer hoge netto retentiepercentage is een direct gevolg van het feit dat klanten ervoor hebben gekozen om meer te profiteren van onze groeiende productportfolio, die nu ook dock visibility en paperless visibility omvat. Ook onze oplossing voor ocean visibility is populair geworden, doordat factoren als Covid, de Suez-blokkade en een wereldwijd tekort aan containers de focus op de prestaties van deze kritieke transportmodus intensiveren", zegt Lucien Besse, COO van Shippeo.

"Shippeo is door onze klanten op Gartner Peer Insights erkend met een aanbevelingspercentage van 98% per 13 oktober 2021[1]. Ik ben bijzonder trots op deze prestatie. Niets is belangrijker voor ons dan het leveren van waarde aan onze klanten en dit is een fantastisch resultaat," zegt Besse.

Het Shippeo-team is met 90 nieuwe teamleden sinds maart uitgebreid tot ruim 230 medewerkers. Tegen het einde van 2021 verwacht het bedrijf het personeelsbestand op jaarbasis verdubbeld te hebben. Bovendien verwelkomde Shippeo een aantal senior managers, waaronder Nicolas Doucet, Strategic Alliance Director, voorheen werkzaam bij PTV Group; Guy-Pascal Bourlard, Head of Quality Assurance, voorheen werkzaam bij Amazon; Olivier Marcellin, Product Director, voorheen werkzaam bij Criteo; Marius Neuhäuser, Head of Solution Consulting, Alessandro De Martini, Business Development Director Italië, voorheen Country Manager bij Transporeon en Bas Kramer, Business Development Director Benelux.

Ook breidt Shippeo zijn activiteiten nu uit naar Noord-Amerika. Als onderdeel van deze strategische uitbreiding heeft het bedrijf Christopher Mazza verwelkomd als Senior Vice President, International Growth. Christopher wordt verantwoordelijk voor het management en het uitbreiden van Shippeo’s klantenbestand in de regio. Hij heeft uitgebreide ervaring in de transport- en logistieke sector en nam deel aan de oprichting van ClearMetal, waar hij een grote rol heeft gespeeld in business development, voordat hij bij Project44 begon na de overname van het bedrijf.

Onlangs kondigde Shippeo nieuwe strategische partnerschappen aan met Savoye, ontwerper en integrator van complete supply chain-oplossingen, en Tesisquare, leverancier van supply chain-uitvoeringstoepassingen. Shippeo is inmiddels ook een partnerschap aangegaan met Siemens DL, een IT-leverancier in wereldwijde supply chain management-oplossingen.

Alle samenwerkingen zijn erop gericht dat klanten uitdagingen op het gebied van transportmanagement beter kunnen managen door toepassing van diepgaande TMS-integraties, waardoor het eenvoudig wordt om van de vele voordelen van real-time visibility te profiteren.

"We zijn ongelooflijk trots op het momentum dat we ervaren en op het feit dat we het hele jaar door 0% klantverloop hebben kunnen vasthouden", zegt Besse. "Dit is echt dankzij onze toegewijde teams, onze holistische klantgerichte benadering en dankzij onze focus op implementatiekwaliteit, relaties en een versnelde time-to-value voor klanten."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (3 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shippeo
Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over Shippeo
Disclaimer
Gartner doet geen enkele leverancier-, product- of dienstaanbevelingen die in hun onderzoekspublicaties worden opgenomen en adviseert technologiegebruikers niet om alleen die leveranciers te kiezen met de hoogste beoordelingen of andere aanduiding.

De onderzoekspublicaties van Gartner bestaan uit de meningen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en moeten niet worden opgevat als feitelijke verklaringen. Gartner wijst alle garanties, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel, van de hand.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.