Van Ameyde lanceert IT-platform voor snellere schade-afhandeling

IT-platform is gebouwd met behulp van OutSystems

| OutSystems | 2 min | 14 oktober 2021 9:43
Copyright: Van Ameyde
Van Ameyde brengt een IT-platform voor het afhandelen van particuliere en zakelijke schades op de markt. Verzekeringsmaatschappijen kunnen hiermee snel hun processen inrichten, automatiseren en toewerken naar een efficiënte afhandeling van schadegevallen. Daarnaast wordt het platform uitgebreid om ook de markt van inkomensverzekeringen te bedienen. Van Ameyde zet al jaren de low-code oplossingen van OutSystems in voor haar eigen IT-platform en ziet nu kansen om dit platform succesvol op de markt te brengen.

Snel aan te passen aan nieuwe wet- en regelgeving

Van Ameyde is Europees marktleider op het gebied van claims management, outsourcing en IT-oplossingen voor de gehele verzekeringsketen. Het IT-platform dat het bedrijf gebruikt voor de afhandeling van alle schadezaken voor haar Europese vestigingen is gerealiseerd met OutSystems. Voor de financiële afhandeling van schadegevallen is een naadloze integratie gerealiseerd met het financiële systeem SAP, maar het is ook te koppelen aan andere financiële systemen. Het IT-platform wordt gebruikt door de meer dan 35 Van Ameyde bedrijven in Europa, die de schadegevallen afhandelen voor meer dan duizend zakelijke klanten. Het IT-platform is toekomstbestendig, agile, veilig en snel aan te passen aan veranderende omstandigheden, zoals nieuwe wet- en regelgeving.

Snel ontwikkelen gecombineerd met kennis van de markt

Van Ameyde zag kansen om dit intern gewaardeerde platform aan te bieden aan de verzekeringsmarkt. “De combinatie van het snel ontwikkelen met het OutSystems applicatieontwikkelplatform en onze kennis van de markt hebben wij ingezet om een end-to-end oplossing voor de verzekeringsbranche te realiseren. Dit platform, dat draait in onze afgeschermde omgeving binnen AWS, is eenvoudig te integreren met bestaande IT-infrastructuur en beschikt over gebruiksvriendelijke user interfaces. Als Independent Software Vendor van OutSystems kunnen we nu dit platform als SaaS-oplossing in de markt zetten. Een verzekeringsmaatschappij kan hiermee snel al haar processen inrichten, automatiseren en toewerken naar een efficiënte en flexibele afhandeling van schadegevallen. We hebben dan ook hoge verwachtingen en zijn trots dat Van Ameyde de markt kan benaderen als Independent Software Vendor van OutSystems”, aldus Marco Valkenburg, Director Van Ameyde Systems.

Innovatief verzekeringsplatform

“We zijn blij met Van Ameyde als Independent Software Vendor en we delen de hoge verwachtingen. Van Ameyde heeft met OutSystems een innovatief verzekeringsplatform ontwikkeld dat nauw aansluit bij de behoefte van maatschappijen om processen te optimaliseren. OutSystems verhoogt zijn inspanningen richting partners en ISV’s en de samenwerking met Van Ameyde is daarvan een goed voorbeeld”, besluit Hans de Preter, Senior Account Executive van OutSystems.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over OutSystems
Wereldwijd vertrouwen duizenden klanten op OutSystems, hét nummer één Low-Code-ontwikkelplatform voor het versnellen van applicatieontwikkeling. Gedreven techneuten hebben ieder aspect van het platform met oog voor detail ontworpen, waardoor bedrijven enterprise-grade apps kunnen bouwen en daarmee hun digitale transformatie kunnen versnellen. OutSystems is de enige oplossing die de kracht van Low-Code applicatieontwikkeling combineert met geavanceerde mobiele functionaliteiten. Daardoor kan het volledige applicatielandschap visueel gemodelleerd en geïntegreerd worden met bestaande systemen.
Meer over OutSystems
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.