Shopify lanceert wereldwijd ERP-programma

Shopify werkt hierin samen met Microsoft, Oracle NetSuite, Infor, Acumatica en Brightpearl

| Shopify | 4 min | 14 oktober 2021 9:48
Copyright: Shopify
Shopify lanceert een wereldwijd ERP-programma. Het vermogen om wendbaar te zijn bij veranderingen kan een bedrijf-maken of breken. Dit geldt met name voor grote retailers die hun activiteiten radicaal hebben moeten aanpassen om hun klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Om veerkrachtig te blijven en zich voor te bereiden op de toekomst, hebben groeiende bedrijven real-time inzichten uit verbonden data nodig om zich sneller aan te passen, slimmer te werken en beter te presteren.

Directe integratie voor ERP-partners

Met het wereldwijde ERP-programma van Shopify kunnen geselecteerde Enterprise Resource Planning (ERP)-partners directe integraties in de Shopify App Store bouwen. Het is voor het eerst dat Shopify rechtstreeks samenwerkt met vooraanstaande ERP-leveranciers van over de hele wereld, waaronder Microsoft Dynamics 365 Business Central, Oracle NetSuite, Infor, Acumatica en Brightpearl, waarbij er in de toekomst nog meer partijen zullen aansluiten.

“Bij Shopify helpen we bedrijven gedurende alle fasen van hun journey, van de eerste verkoop totdat ze helemaal zijn volgroeid. Op het platform van Shopify kunnen merchants vol vertrouwen doorgroeien, ongeacht hun grootte, volwassenheid of complexiteit,” vertelt Mel van Lieshout, Country Manager bij Shopify. “De lancering van ons nieuwe wereldwijde ERP-programma laat zien hoe belangrijk wij het vinden om onze merchants te helpen. We zijn blij dat we hierin samen met Microsoft, Oracle NetSuite, Infor, Acumatica en Brightpearl het beste van retail kunnen samenbrengen met het beste in ERP. Zo vormen we samen een nieuwe manier van zakelijke handel en stellen we onze merchants in staat om de hun complexe zakelijke activiteiten op grote schaal te beheren.”

Toegang tot gecertificeerde apps

Via het wereldwijde ERP-programma kunnen verkopers nu toegang krijgen tot een reeks gecertificeerde apps die rechtstreeks zijn geïntegreerd met Shopify. Hierbij zijn zij niet afhankelijk van implementaties van derden om hun ERP aan Shopify te koppelen. Als uitbreiding op het Shopify Plus Certified App Partner-programma, biedt het wereldwijde ERP-programma partners ondersteuning vanuit het Shopify Partner Solutions Engineering Team bij het bouwen van hun apps. Daarnaast geeft het programma merchants vertrouwen omdat de apps voldoen aan een hoge prestatie- en gebruikerservaring.

Door apps vanuit het wereldwijde ERP-programma te activeren, krijgen merchants:
  • naadloze verbindingen tussen workflows, wat leidt tot datagedreven besluitvorming. De apps binnen het wereldwijde ERP-programma maken direct verbinding met de ERP-accounts van de verkoper, terwijl ze ook data importeren vanuit en exporteren naar Shopify. Door hun ERP-systemen te integreren met hun handelsactiviteiten, krijgen verkopers nauwkeurige, actuele gegevens over hun voorraad, producten, bestellingen en klantinformatie. Dit is essentieel bij het nemen van cruciale beslissingen voor hun bedrijf en het bieden van positieve winkelervaringen aan hun klanten.
  • de controle over hun data. Door apps te installeren die zijn gecertificeerd en erkend door het wereldwijde ERP-programma, kunnen verkopers ervoor zorgen dat hun bedrijfsdata naadloos en veilig rechtstreeks tussen hun Shopify-admin en hun ERP bewegen, zonder dat er een derde partij tussen zit.
  • de mogelijkheid om tijd en geld te besparen. Door rechtstreeks te integreren met gecertificeerde ERP-partners, kunnen verkopers het tijdrovende en dure proces van het beheren van aangepaste implementaties vermijden. Omdat er minder applicaties nodig zijn om hun bedrijf te runnen, kunnen verkopers meer automatisering invoeren en hun activiteiten zo efficiënter maken.
"Het bundelen van onze krachten met Shopify om Microsoft Dynamics 365 Business Central te integreren, helpt winkeliers geweldige ervaringen te bieden aan hun klanten door commerce en ERP naadloos met elkaar te verbinden", zegt Charles Lamanna, Corporate Vice President, Microsoft Business Applications and Platform. "In een tijd waarin winkeliers overal data moeten inzetten om de winkelervaring te transformeren, zijn we enthousiast om data te verbinden tussen ERP en commerce. Innovatie begint met inzichten die door data worden gestimuleerd en meer verbondenheid zal winkeliers helpen om de industrie verder te brengen in de toekomst."

Meer dan 10.000 merchants gebruiken Shopify Plus om hun volume en complexiteit te beheren. Dit zijn onder andere bedrijven die op het platform van Shopify zijn gestart en verder zijn gegroeid, zoals Allbirds en Gymshark, maar ook Nederlandse merken als Daily Paper en Veloretti. Het wereldwijde ERP-programma van Shopify biedt hun nu een gecentraliseerd systeem dat hun handelsplatform verbindt met de belangrijkste bedrijfsdata, zoals de financiële gegevens en de voorraad, zodat zij hun activiteiten en processen verder kunnen optimaliseren.

"Het verbinden van onze ERP, Microsoft Dynamics 365 Business Central, met onze Shopify storefront zal een gamechanger zijn voor ons bedrijf. Met de razendsnelle ontwikkelingen in onze industrie het afgelopen jaar, is het nu belangrijker dan ooit om diepgaande, nauwkeurige en directe inzichten te hebben op alle gebieden binnen onze organisatie," zegt David Morgan, Senior Director Ecommerce bij J.Lindeberg. "We zijn verheugd om onze ERP te verbinden met Shopify en zo onze data-gedreven besluitvorming te optimaliseren ten behoeve van ons bedrijf en onze klanten."

Merchants kunnen hun ERP-oplossingen voor Oracle NetSuite, Infor, Acumatica en Brightpearl hier met hun Shopify-winkel verbinden. De nieuwe Microsoft Dynamics 365 Business Central-integratie zal begin 2022 beschikbaar zijn.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shopify
Shopify is een toonaangevend bedrijf op het gebied van wereldwijde handel en biedt betrouwbare online tools voor het starten, laten groeien, op de markt brengen en beheren van retailbedrijven van elke omvang. Shopify verbetert handel voor iedereen met haar betrouwbare platform en diensten die consumenten overal ter wereld een betere webwinkelervaring bieden.
Meer over Shopify
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.