NXP Semiconductors geeft voorkeur aan AWS voor ontwerpautomatisering in de cloud

NXP zal de infrastructuur en het portfolio van cloudmogelijkheden van AWS gebruiken om de productiviteit te verbeteren

| AWS | 4 min | 14 oktober 2021 9:53
Copyright: NXP
Vandaag kondigt AWS aan dat NXP Semiconductors N.V. AWS heeft gekozen als cloudprovider van voorkeur. Hiermee migreert NXP de overgrote meerderheid van zijn elektronische ontwerpautomatisering (EDA)-workloads van NXP-datacenters naar AWS. Draaien op ’s werelds meest toonaangevende cloud vergroot NXP's efficiëntie en concurrentievoordeel bij het ontwerpen en verifiëren van geavanceerde halfgeleiders die zijn afgestemd op de vereisten van bedrijven in de automobiel-, industriële Internet of Things (IoT), mobiele en communicatie-infrastructuur sectoren. Het in Nederland gevestigde bedrijf maakt gebruik van de bewezen wereldwijde infrastructuur en mogelijkheden van AWS op het gebied van high-performance computing (HPC), opslag, analyse en machine learning. Deze stap is gemaakt om de samenwerking en EDA-doorvoer in tientallen van NXP’s wereldwijde ontwerpcentra te verbeteren en de kosten te verlagen met elastische schaling van computerbronnen en het minimaliseren van planningsrisico's voor ontwerpprojecten. Dankzij de vrijwel onbeperkte schaalmogelijkheden van AWS hebben NXP-ingenieurs bovendien meer tijd om zich te concentreren op innovatie in plaats van het beheren van computerbronnen.

Door te draaien op AWS streeft NXP naar procesverbeteringen op de lange termijn die de manier waarop halfgeleiders worden ontworpen en getest, transformeren. Voordat NXP nieuwe chips kan produceren, worden de ontwerpen uitgebreid getest en gevalideerd via het EDA-proces om ervoor te zorgen dat ze functioneel secure, van hoge kwaliteit en zeer performant zijn. De complexe EDA-workflows van NXP omvatten front-end ontwerp, prestatiesimulatie en verificatie, samen met backend-workloads die timing- en vermogensanalyse, ontwerpregelcontroles en andere toepassingen omvatten om een ​​chip voor te bereiden voor productie. Historisch gezien voeren halfgeleiderbedrijven deze zeer iteratieve workflows uit vanuit on-premise datacenters met vaste rekencapaciteit. Vanwege de enorme rekenkracht die nodig is voor elke cyclus en de toenemende complexiteit van chipontwerpen, kan het produceren van een nieuw apparaat echter vele maanden of zelfs jaren duren, tenzij de bedrijven nauwkeurig aanvullende rekeninfrastructuur voorspellen en installeren. In vergelijking, NXP krijgt nu, door zijn EDA aan te drijven met AWS, de schaal en agility om meerdere projecten tegelijkertijd on-demand vooruit te helpen, ongeacht hun complexiteit, en zo kan het tientallen prestatiesimulaties parallel uitvoeren om de tijd tot resultaat te verkorten.

Om de schaal en complexiteit van zijn ontwerpactiviteiten beter te beheren, vertrouwt NXP op AWS-analyse- en machine learning-services om zijn onderzoek- en ontwikkelingworkflows voortdurend te verfijnen. NXP gebruikt Amazon QuickSight (AWS' machine learning-aangedreven business intelligence-service voor de cloud) om krachtigere technische en operationele inzichten te genereren die de workflow-efficiëntie helpen verbeteren. Door bijvoorbeeld de resultaten van de ene teststap snel te vertalen naar aanpassingen voor de andere, kan NXP de tijd die nodig is om chipontwerpen te herhalen, verkorten. NXP gebruikt ook Amazon SageMaker (de service van AWS die ontwikkelaars en datawetenschappers helpt bij het snel bouwen, trainen en implementeren van machine learning-modellen in de cloud en aan de edge) om de manier waarop het computer-, opslag- en softwareapplicatielicenties van derden structureert, te optimaliseren. Om dit werk te ondersteunen, bouwt NXP een datalake op AWS met behulp van Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) en AWS Glue (de service van AWS voor het eenvoudig en kosteneffectief extraheren, transformeren en laden van data).

Daarnaast profiteert NXP van AWS' reeks gespecialiseerde instanties voor HPC om zijn EDA-workflows verder te stroomlijnen. Dankzij het scala aan gespecialiseerde instantietypen kan NXP voldoen aan de unieke vereisten van elk ontwerpproject en tegelijkertijd een hoge mate van prijsprestaties behalen. NXP gebruikt Amazon FSx for Luster (de service van AWS die kosteneffectieve, krachtige, schaalbare opslag biedt voor rekenworkloads zoals EDA) om petabytes aan ontwerpsimulatiegegevens op te slaan en deze snel beschikbaar te maken voor analyse.

“Wij zijn van mening dat cloudgebaseerde EDA van cruciaal belang is om de innovatie van halfgeleiders te versnellen en om nieuwe ontwerpen sneller op de markt te krijgen om daarmee een ​​wereld te voeden die steeds digitaler wordt, waarin steeds meer apparaten en hun infrastructuur met elkaar verbonden zijn. AWS geeft ons de beste schaalmogelijkheden, wereldwijde beschikbaarheid, en selectie van reken- en opslagopties, met continue verbeteringen in prijsprestaties, die we nodig hebben”, zegt Olli Hyyppa, CIO en senior vice president, NXP Semiconductors NV. “We zijn verheugd om onze relatie met AWS uit te breiden om de volgende generatie EDA-workloads in de cloud mogelijk te maken. Dit zal kostbare tijd teruggeven aan onze ontwerpingenieurs zodat zij zich kunnen concentreren op innovatie en de transformatie van de halfgeleiderindustrie te leiden.”

"Bij AWS beschouwen we onszelf als een gemeenschap van bouwers, en deze betrokkenheid bij NXP laat zien wat mogelijk is als je bouwers de vrijheid geeft om in de beste omgevingen te werken, met de infrastructuur en mogelijkheden die ze nodig hebben", zegt Dave Brown, Vice President van Amazon Elastic Compute Cloud, Amazon Web Services, Inc. “Door hun EDA-workloads naar AWS te verplaatsen, krijgen NXP-ontwerpers toegang tot de beste tools die beschikbaar zijn om samen te werken aan het ontwerpen en ontwikkelen van halfgeleiders in verschillende regio's. Deze stap zal hen helpen chips te produceren die innovatie in IoT, connected cars en meer mogelijk maken. We zijn er trots op een toonaangevende aanjager van innovatie in de halfgeleiderindustrie te ondersteunen, en we kijken ernaar uit om te zien wat er mogelijk wordt wanneer chipontwerp op zo'n grote schaal naar de cloud wordt verplaatst."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.