Red Hat OpenStack Platform 16.2 verbetert ondersteuning hybrid cloud- en edge-omgevingen

Door nauwere integratie met Red Hat OpenShift is het mogelijk om nieuwe als traditionele applicaties optimaler naast elkaar te draaien

| Red Hat | 4 min | 14 oktober 2021 9:57
Copyright: Red Hat
Red Hat, Inc., leverancier van open source-oplossingen, kondigt Red Hat OpenStack Platform 16.2 aan, de nieuwste versie van het cloud Infrastructure-as-a-Service (IaaS) platform. Organisaties kunnen hiermee succesvol worden in een hybride cloud-wereld. Door de nauwere integratie met Red Hat OpenShift is het mogelijk om zowel nieuwe als traditionele applicaties naast elkaar te draaien met verbeterde netwerkcapaciteit, beveiligingsfuncties, opslag, prestaties en efficiëntie.

Organisaties die met digitale transformatie bezig zijn, moeten vaak een balans vinden in het beheren van zowel container- als virtuele machine (VM) workloads - zelfs als de nieuwe applicaties cloud-native zijn. Met name bij communicatiedienstverleners (CSP's) ziet Red Hat dat zijn klanten en partners vaak virtuele netwerkfuncties (VNF's) en cloud-native netwerkfuncties (CNF's) naast elkaar draaien, omdat ze daarmee de prestaties van bare-metal omgevingen willen benaderen. Om hierbij te helpen biedt Red Hat OpenStack Platform 16.2 nieuwe mogelijkheden voor:
  • Een verlengde lifecycle die continue feature-updates mogelijk maakt zonder de verstoring of mogelijke downtime die gepaard gaat met grote upgrades.
  • De flexibiliteit om VM's en cloud-native applicaties parallel te draaien en bare metal-prestaties te bereiken dankzij de integratie tussen Red Hat OpenStack Platform en Red Hat OpenShift, het enterprise Kubernetes-platform.
  • Keuze en efficiëntie door middel van nieuwe hardwareopties, waaronder 3e generatie Intel Xeon Scalable-processors en andere next-generation x86-architecturen, waardoor klanten open hybride clouds kunnen bouwen op de manier die het beste bij hun behoeften past, van core-architectuur tot hardware-offloading met smartNIC's.
  • Vereenvoudigde storage door het samenvoegen van een grote verscheidenheid aan leveranciers en formaten, zodat klanten zich kunnen richten op applicatie-innovatie en niet op het onderhouden van op maat gemaakte of aangepaste opslagsystemen.

Meer connectiviteit naar de edge

Aan de randen van het netwerk, ofwel de ‘edge’, wordt beschikbaarheid van applicaties nog belangrijker, met name als er op deze externe locaties geen betrouwbare netwerkverbinding is met de centrale locatie. Dit zal de verwerking op de edge-locaties meestal niet tegenhouden, ook al zijn er wel degelijk situaties waarin constante connectiviteit met de centrale locatie missiekritisch is, bijvoorbeeld bij een ziekenhuissysteem dat een uitbraak aan het bestrijden is. Het centrale ziekenhuis, waar mogelijk het centrale datacenter gehuisvest is, kan weliswaar de gegevens van grote aantallen patiënten uit stedelijke gebieden verwerken. Maar als je de hele bevolking wilt bedienen, moet de zorg worden uitgebreid naar patiënten elders in het land. Dezelfde toepassingen moeten dan beschikbaar worden gesteld aan afgelegen klinieken met beperkte connectiviteit en ruimte. Door een hybride omgeving uit te breiden naar de plaats waar de gegevens nodig zijn, kunnen teams op verschillende locaties sneller beslissingen nemen, wat van cruciaal belang is in dit soort situaties.

Om op deze behoefte in te spelen, biedt Red Hat OpenStack Platform 16.2 nu availability zone access aan via Open Virtual Networking (OVN). Hiermee kunnen operators nodes in groepen opzetten, gebaseerd op geografische locatie, stroomvoorziening en potentiële downtime. Vervolgens kunnen ze een schema instellen waarmee edge-omgevingen toegang kunnen krijgen tot de node met de hoogste beschikbaarheid. Dit helpt bij de ondersteuning van afgelegen edge-sites en het leveren van lokale diensten. Daarnaast verbetert het de prestaties, verlaagt het de latency van het dataverkeer en verbetert het de algehele betrouwbaarheid van edge-omgevingen.

Beschikbaarheid

Red Hat OpenStack 16.2 is algemeen beschikbaar via het Red Hat Customer Portal via een Red Hat-abonnement.

Joe Fernandes, vice president en general manager, hybrid cloud platforms bij Red Hat - "Een schaalbaar en flexibel private cloudfundament is een fundamenteel onderdeel van een succesvolle open hybrid cloudstrategie. Wij geloven dat het Red Hat OpenStack Platform de mogelijkheden biedt waarop organisaties hun hybride cloudtoekomst kunnen bouwen. Red Hat OpenStack Platform 16.2 verfijnt ons framework voor open private clouds door de connectiviteit van edge-omgevingen te verbeteren en meer ondersteuning te bieden voor het beperken van verstoringen van de dienstverlening. Daarnaast is de oplossing nauwer afgestemd op Red Hat OpenShift, het meest toonaangevende enterprise Kubernetes-platform op de markt."

Stijn De Weirdt, Technisch Coördinator HPC bij de Universiteit Gent - "De Universiteit Gent, opererend als partner binnen het Vlaams Supercomputer Centrum (VSC), heeft een cloudplatform gecreëerd als aanvulling op de bestaande high performance computing-infrastructuur. De flexibiliteit die het biedt, helpt bij het verbeteren van toegang tot wetenschappelijke gegevens, om sneller tot inzichten te komen en om rekenkracht op de meest duurzame manier in te zetten. Door de enterprise ondersteuning en het gebruiksgemak van Red Hat OpenStack Platform 16 kunnen leden van onze universiteit en alle onderzoekers in Vlaanderen zich concentreren op innovatie en baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Red Hat
Red Hat is een toonaangevende leverancier van opensourcesoftwareoplossingen voor bedrijven. Het gebruikt een community-gedreven benadering om betrouwbare en hoogwaardige Linux-, hybride cloud-, container- en Kubernetes-technologieën te leveren. Red Hat helpt klanten nieuwe en bestaande IT-toepassingen te integreren, cloud-native applicaties te ontwikkelen, te standaardiseren op hun toonaangevende besturingssysteem en complexe omgevingen te automatiseren, beveiligen en beheren. De bekroonde support-, training- en consultingdiensten maken van Red Hat een vertrouwde adviseur van de Fortune 500. Als een strategische partner voor cloudleveranciers, systeemintegrators, applicatie-leveranciers, klanten en opensourcecommunity's, helpt Red Hat organisaties zich voor te bereiden op de digitale toekomst.
Meer over Red Hat
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.