Play It leidt werkgevers en werknemers op met games en virtual reality

Veel vraag naar nieuwe VR-toepassingen voor gamebased learning

| Play IT | 3 min | 14 oktober 2021 10:08
Gewaardeerd
Telewerk was het voorbije jaar de norm, waardoor bedrijven geen opleidingen meer konden organiseren. Play It, een IT-bedrijf uit Kortrijk dat werknemers via games bijschoolt, plukt daar nu de vruchten van. “De coronapandemie heeft onze activiteiten een boost gegeven. En de interesse in ons platform, dat steeds verder uitbreidt, neemt alleen maar toe. Zeker naar onze nieuwe VR-toepassingen voor gamebased learning is er nu veel vraag”, stelt oprichter Brecht Kets.

Al meer dan 100.000 gebruikers

Mike Ptacek: “Het unieke aan ons concept is dat organisaties al hun medewerkers tegelijk kunnen opleiden. Ze krijgen een aanbod vanuit hun werkgever en kunnen vervolgens zelf bepalen wanneer en op welk toestel ze de gamebased opleiding volgen. Een training duurt gemiddeld vijf minuten en dat maakt deze vorm van microlearning natuurlijk behapbaar. Volgens een onderzoek van de UGent leidt ons platform personeel tot 4 keer sneller op en stijgt de kennisoverdracht met 30%.”

Play It telt intussen meer dan 100.000 gebruikers en de teller van het aantal opleidingen die gevolgd werden staat op meer dan een half miljoen. Ook wie het voorbije anderhalf jaar meer wilde te weten komen over de coronamaatregelen kon terecht op het platform. “Er waren teveel artikels en brochures in omloop die niet gelezen werden of foute informatie bevatten. Daar wilden we iets aan doen en dus ontwikkelden we een game waarmee we de mensen wijzer wilden maken. We hebben deze versie trouwens volledig gratis ter beschikking gesteld.”

Uitbreiding naar virtual reality

De corona-game toont meteen hoe adaptief en laagdrempelig Play It wel is. Steeds meer bedrijven willen het uitproberen. “Klanten kunnen kiezen tussen onze standaardcatalogus of een volledig op maat gemaakte opleiding. Bovendien bieden we voortaan onze opleidingen ook in virtual reality aan, want we zien dat steeds meer bedrijven van deze technologie gebruik maken om hun personeel op te leiden. Op die manier kunnen we werknemers een nog realistischer beeld geven van hun werkomgeving.”

Deze toepassing werd voor het eerst uitgetest gedurende de jaarlijkse Safety Day van de polyurethaanproducent Recticel. “Veiligheid is voor ons een absolute prioriteit en dankzij Play It slagen we erin om bij jong en oud een grotere bewustwording rond veiligheid te creëren. Met de uitbreiding naar virtual reality worden de oefeningen bovendien nog intenser beleefd. Dit kan een enorme meerwaarde voor ons bedrijf betekenen. We gaan hier nu verder mee aan de slag”, stelt Dave Declercq, preventieadviseur bij Recticel.

Groei internationaal verzilveren

Play It wil nu verder aan zijn succesverhaal een vervolg breien en daarvoor zijn mensen nodig. “Ons team is tijdens de coronacrisis uitgebreid naar 13 medewerkers, een verdubbeling in vergelijking met de periode ervoor. Maar dat volstaat niet om onze groei te volgen. We zijn nog op zoek naar 4 nieuwe krachten, liefst met een internationaal profiel, want er is ook veel interesse uit het buitenland. Dat zal ons de mogelijkheid bieden om verder op te schalen en een wereldwijde referentie in gamebased learning te worden”, besluiten oprichters Mike Ptacek en Brecht Kets ambitieus.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (2 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Play IT
Het videogamebedrijf Play It is het geesteskind van Mike Ptacek en Brecht Kets. Het bedrijf, tevens een spin-off van Howest, biedt een open leerplatform dat gebruik maakt van games om zowel werknemers als werkgevers op te leiden. Of het nu gaat om het trainen van procedures, onboarding of het stroomlijnen van interne communicatie of bedrijfswaarden, Play It biedt een catalogus van ervaringen en op maat gemaakte ervaringen op één platform.
Meer over Play IT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.