Xpert BI versie 3 brengt flexibiliteit naar de architectuur van dataplatforms

Nieuwe versie van data-automatiseringstool helpt organisaties om de integratie en het beheer van hun data te optimaliseren

| BI Builders | 4 min | 14 oktober 2021 15:34
BI Builders maakt vandaag de beschikbaarheid van Xpert BI versie 3 bekend. De nieuwe versie van de data-automatiseringstool helpt organisaties om de integratie en het beheer van hun data te optimaliseren door data-automatisering in (hybride) cloudomgevingen te vereenvoudigen, het data delivery proces te verbeteren en de mogelijkheden op het gebied van data governance uit te breiden. Xpert BI versie 3 stelt organisaties ook in staat om binnen Azure over te stappen op het storageplatform dat zij prefereren.

Xpert BI is een robuuste oplossing voor het automatiseren van dataplatforms zoals data warehouses. Bedrijven kunnen hiermee snel data delivery processen ontwikkelen en die voortdurend verbeteren, met behulp van gestandaardiseerde patronen en krachtige modules. De oplossing maakt gebruik van metadata voor de ontwikkeling en het beheer van flexibele en krachtige dataplatforms met minimale risico’s en middelen. Xpert BI omarmt moderne datawarehouse-principes en breidt de infrastructuurcomponenten van Microsoft uit met patroongestuurde automatisering van de pipeline en integrale data governance, van de gegevensbron tot en met een Power BI-rapport.

Xpert BI zorgt voor automatische documentatie, de juiste mate van standaardisering, ondersteuning voor data governance en diverse andere methodische verbeteringen ten opzichte van ETL- en ETL-producten. IT-afdelingen kunnen op die manier hun energie verleggen van routinematig geworstel met data naar activiteiten met meer toegevoegde waarde, zoals gegevensanalyse, het gebruik van machine learning en het opvoeren van de gebruikersacceptatie.

Optimalisatie van de data-integratie in (hybride) cloudomgevingen

Veel organisaties besluiten om hun omgeving voor gegevensanalyse naar Azure over te zetten. De belangrijkste drijfveren zijn het reduceren van de overhead rond het infrastructuurbeheer, het verkrijgen van toegang tot andere clouddiensten met toegevoegde waarde en het aanhouden van data binnen dezelfde cloud terwijl ander applicaties in Azure worden ondergebracht. Xpert BI versie 3 vereenvoudigt migraties tussen on-premise en cloudomgevingen om tegemoet te komen aan deze behoeften en om veranderingen te anticiperen rond datavereisten en de mogelijkheden van cloudinfrastructuren.

Xpert BI biedt nu ook ondersteuning voor de ontwikkeling van een dataplatform in Azure met behulp van SQL Managed Instance, Azure DB, Azure Synapse en/of Azure Data Lake Storage. Om de TCO te reduceren voorziet versie 3 in nieuwe automatiseringsfunctionaliteit voor de ontwikkeling van het dataplatform, het wijzigingsbeheer en het dagelijkse beheer.

De tool biedt volledige ondersteuning voor gebruik in Azure. Dat betekent dat organisaties daar hun complete data-omgeving kunnen hosten, met inbegrip van Xpert BI zelf. Versie 3.0 helpt hen om best practices voor de cloud toe te passen en vereenvoudigt het provisioning-proces. De orchestration van alle runtime-activiteiten kan volledig vanuit Azure Data Factory worden geregeld, van de planning tot en met de ingest logica. Alle metadata en documentatie die voor het ontwerp benodigd zijn kunnen nu worden gehost in Azure-databases en veilig worden beheerd met Azure Key Vault.

Het data delivery proces verbeteren

Het bieden van even robuuste als eenvoudig te configureren extract & ingest-patronen behoort tot de belangrijkste doelen van Xpert BI. Daarom biedt de nieuwe versie uitgebreide en vereenvoudigde importmogelijkheden. Nieuwe functionaliteit binnen de Collection-module zorgt voor de beschikbaarheid van speciaal samengestelde datasets die inzetbaar zijn als gegevensbron voor SQL Server/ Azure Analysis Services en Power BI-rapporten. Het ophalen van data uit REST API’s en storage-omgevingen in de cloud is op diverse punten verbeterd, zodat data op een veilige en intuïtieve wijze kan worden verkregen. Als bonus reduceren automatisering en standaardisering de workload van data engineers. Dit versnelt het data delivery proces.

De Solution Catalog van Xpert BI is verder verbeterd om te voorzien in selfservicemogelijkheden, een duidelijke verdeling van verantwoordelijkheden en een grootschaliger gebruik van data en gegevensanalyse binnen organisaties. Deze krachtige functionaliteit helpt nieuwe klanten om al hun bestaande datastromen voor rapportage te documenteren en biedt een solide basis om met refactoren van start te gaan. De Solution Catalog biedt een gedetailleerde data lineage, impactanalyse en documentatie, voorbij het databaseniveau. Hiermee kan een servicecatalogus worden ontwikkeld die niet-technische gebruikers de data biedt die ze nodig hebben om nieuwe inzichten op te doen en datagestuurde beslissingen te nemen.

“Ik ben er trots op om te zeggen dat onze module voor data governance en data lineage in Solution Catalog de oplossing van klanten van begin tot eind documenteert wanneer zij Xpert BI gebruiken. En de module kan hen al helpen voordat zij daarmee aan de slag gaan! We blijven het geweldig vinden om het aha-moment bij de klant te zien wanneer we bestaande Power BI- en database-datasets visualiseren tijdens een implementatie of proof of concept. Dit helpt met het documenteren van de huidige staat van de oplossing en draagt bij aan een gecontroleerd refactoringproces”, zegt Anja Loug Helland, head of advisory en medeoprichter van BI Builders.

In de Benelux bundelde BI Builders recentelijk zijn krachten met zijn specialistische IT-partner DataToko ten behoeve van lokale verkoop en ondersteuning. Vincent Calcagnile, de medeoprichter en salesdirector van DataToko: “Diverse organisaties waarmee we in Nederland spreken begrijpen de waarde en inherente complexiteit van data. Zij willen graag van start gaan met de ontwikkeling van hun eerste geïntegreerde dataplatform, maar verliezen zich in het voortdurend veranderende datalandschap. Xpert BI vereist minimale vaardigheden op het gebied van data engineering en biedt hen een groeitraject dat ruimte biedt om gestaag over te stappen op complexere (cloud)infrastructuren. Dit verandert de regels van het spel voor organisaties die de voordelen van hun data willen plukken. Data-automatisering vereffent de weg naar een toekomstgerichte en datagestuurde bedrijfsstrategie.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over BI Builders
BI Builders gelooft dat er een betere manier is om een dataplatform te ontwikkelen ter ondersteuning van een datagestuurde organisatie. Het bedrijf minimaliseert handmatige taken om de productiviteit binnen de gehele waardeketen een boost te geven. BI Builders blijft zijn klanten toegevoegde waarde bieden door middel van continue innovatie, met zijn automatiseringssoftware Xpert BI. 
Meer over BI Builders
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.