Roseman Labs wint CES Innovation Award

In de categorie Cybersecurity & Personal Privacy

| Roseman Labs | 2 min | 14 oktober 2021 19:07
Afbeelding: Het Roseman Labs team | Copyright: Roseman Labs
Roseman Labs is vereerd met de benoeming tot CES 2022 Innovation Awards Honoree in de categorie Cybersecurity & Personal Privacy. De winnaars werden vandaag bekendgemaakt tijdens CES Unveiled in Amsterdam. Het tech-event brengt top media, exposanten en industrieleiders samen voor een sneak peek van de producten en trends die zullen worden onthuld op CES 2022, van 5 tot 8 januari 2022 in Las Vegas. Daar worden de winnende producten tentoongesteld in een speciale showcase.

Het CES Innovation Awards-programma wordt georganiseerd op initiatief van de Consumer Technology Association (CTA). Het is een jaarlijkse erkenning van innovatieve tech-producten voor de consument en bedrijven en instellingen, verdeeld over 28 productcategorieën. Deskundige juryleden uit de industrie, onder andere designers, ingenieurs en journalisten, beoordelen de inzendingen op basis van innovatie, engineering, functionaliteit, esthetiek en design. Het winnen van een Innovation Award betekent dat de technologie in een bepaald opzicht als buitengewoon of revolutionair wordt beschouwd. Deze producten lopen voorop als het gaat om de volgende generatie technologie.

Roseman Labs dankt haar uitverkiezing aan het feit dat zij met haar vlaggenschip product, Virtual Data Lake, organisaties in staat stelt om data-samenwerking op te zetten zonder dat partijen data met elkaar delen. Data blijven bij de bron staan en het algoritme wordt naar naar de data toegestuurd. Omdat data versleuteld blijven tijdens de berekening is het mogelijk om zeer sterke privacy en security eigenschappen te garanderen.

Launching customer

Roseman Lab werd in 2020 in Breda opgericht door tech-ondernemers en privacy-experts Toon Segers, Niek Bouman en Roderick Rodenburg met als doel moderne privacy-technologieën, zoals secure multi-party computation (MPC) breed, eenvoudig toepasbaar en schaalbaar te maken. Roseman’s launching customer was het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) dat dankzij de samenwerking nu in staat is om het beeld van dreigingen en incidenten te versterken zonder dat zichtbaar is welke deelnemer aan het systeem de informatie heeft verstrekt. Ook ontwikkelde Roseman Labs voor Stedin een methode om slimme-meterdata in te zetten zonder gevolgen voor de privacy van de gebruikers.

"Het is een ongelooflijke eer om erkend te worden door de CES 2022 Innovation Awards”, zegt co-Founder en CEO van Roseman Labs, Roderick Rodenburg. " Door inzet van onze privacytechnologie kunnen data gebruikt worden die met traditionele technieken niet toegankelijk zijn. Deze erkenning gaat ons helpen om nog meer maatschappelijke uitdagingen aan te pakken terwijl de privacy van gebruikers gegarandeerd is.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Roseman Labs
Roseman Labs levert privacybeschermende analytics op basis van geavanceerde technologieën, met name multi-party computation (MPC). Onze software creëert nieuwe data-businessmodellen die transformeren hoe organisaties omgaan met gevoelige gegevens, waardoor ondernemingen domeinspecifieke applicaties op schaal kunnen bouwen met superieure, maar kostenefficiënte beveiliging en privacy.
Meer over Roseman Labs
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.