Citrix onderzoek laat stand van zaken rond veilig remote werken zien

74% van de beslissers over security in de VS en Europa zegt dat procedures en controles complexer zijn geworden

| Citrix | 4 min | 14 oktober 2021 19:23
Copyright: Citrix
"Het was als het vervangen van een motor van een vliegtuig terwijl het in de lucht vloog", zo omschreef een van de security beslissers de verschuiving naar werken op afstand, die de pandemie vorig jaar forceerde. En het is er niet eenvoudiger op geworden, blijkt uit ‘The State of Security in a Hybrid World’, een onderzoek van Citrix Systems, Inc. onder 1.250 besluitvormers op het gebied van beveiliging bij middelgrote tot grote organisaties in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland.

De toekomst van werken beveiligen

Nu eindgebruikers overal vandaan werken en in sommige gevallen hun eigen apparaten gebruiken om toegang te krijgen tot cloud-apps en bedrijfsresources, is het aanvalsoppervlak groter dan ooit. Veel IT-organisaties worstelen met de verdediging ervan. Uit het Citrix-onderzoek blijkt:
  • 74 procent van de beslissers over security zegt dat procedures en controles complexer zijn geworden nu hun organisaties overstappen op remote en hybride werk
  • 73 procent heeft moeite om de toegenomen hoeveelheid beveiligingsrisico's die deze nieuwe werkmodellen met zich meebrengen, bij te houden

De werknemerservaring verbeteren

Medewerkers willen vandaag de dag de flexibiliteit om te werken waar, wanneer en hoe ze willen met de applicaties en devices van hun keuze. Naast besluitvormers op het gebied van beveiliging, heeft Citrix ook 3.603 kenniswerkers ondervraagd en 66 procent gaf aan het "extreem" of "zeer belangrijk" te vinden om op afstand of vanuit huis te kunnen werken, op elk apparaat.

Slimme organisaties erkennen dit:
  • 86 procent van de respondenten in het Citrix-onderzoek zegt dat het "extreem" of "zeer belangrijk" is om een naadloze werknemerservaring te creëren
  • Ongeveer negen op de tien meet de impact van informatiebeveiliging op de ervaring en productiviteit van werknemers

Het spel veranderen

"IT-organisaties realiseren zich dat wanneer ze hybride werk omarmen, hun houding ten opzichte van security moet veranderen", zegt Kurt Roemer, Chief Security Strategist, Citrix. "In plaats van traditionele command en controle-stijl strategieën, zullen ze een meer intelligente, mensgerichte benadering van beveiliging hanteren die medewerkers beschermt zonder hun ervaring negatief te beïnvloeden."

De meeste deelnemers aan de Citrix-enquête nemen maatregelen om dit te doen. 79 procent van de ondervraagde besluitvormers zegt zelfs dat de pandemie een mogelijkheid heeft gecreëerd om hun langetermijnstrategie voor informatiebeveiliging volledig te herzien met deze doelstellingen in gedachten.

Toch blijven er uitdagingen. In de top drie van problemen die worden genoemd door werknemers die deelnamen aan het Citrix-onderzoek:
  • Slechte connectiviteit (43 procent)
  • Virtueel oplossen van technische problemen (34 procent)
  • Onvermogen om snel/gemakkelijk IT-ondersteuning te krijgen (32 procent)

Investeren in de toekomst

Maar er is niet alleen maar slecht nieuws. Terwijl slechts 46 procent van de besluitvormers op security zich "enigszins voorbereid" voelde op telewerken toen de pandemie uitbrak, voelt 84 procent zich nu "zeer" of "enigszins" voorbereid op het beveiligen van hun hybride, tele- of thuiswerkende personeelsbestand.
  • 58 procent zegt dat de investeringen in beveiliging de afgelopen 12 maanden met gemiddeld 40 procent zijn toegenomen. In Nederland was de stijging gemiddeld 29%.
  • 71 procent zegt dat de IT-omgeving van hun bedrijf nu beter beveiligd is dan voor de pandemie toesloeg.

Afbeelding 1: Hoe voorbereid waren de informatiebeveiligingssystemen en -controles van uw bedrijf ter ondersteuning van een remote of thuiswerkend personeelsbestand aan het begin van de pandemie?

En dat is van cruciaal belang, want zoals The State of Security in a Hybrid World ook duidelijk maakt, denkt 52 procent van de besluitvormers op het gebied van security dat het grootste deel van hun personeelsbestand permanent op afstand of hybride zal zijn.

"De toekomst van het werk is hybride, en IT zal een cruciale rol spelen in het leveren daarvan," aldus Roemer. "Met de juiste technologie kunnen ze consistente, veilige en betrouwbare toegang bieden tot de middelen die medewerkers nodig hebben om te kunnen werken, waar het ook gedaan moet worden, en ze in staat stellen om optimaal te presteren."

Citrix biedt een compleet digitaal workspace platform dat uniek is ontworpen om veilig hybride werken mogelijk te maken. Klik hier voor meer informatie over het platform en de waarde die het kan leveren voor een organisatie.

Over het onderzoek

The state of security in a hybrid world onderzoekt de houding en ervaringen van security-beslissers en kenniswerkers in middelgrote organisaties (500+ werknemers in de VS; 250+ werknemers in alle andere markten) nu de kenniseconomie de overstap maakt naar een hybride werkstrategie op lange termijn. Citrix heeft in samenwerking met Sapio Research een onafhankelijk opinieonderzoek uitgevoerd onder 1.250 besluitvormers op het gebied van beveiliging (functietitels waren Manager, Senior Manager, Director en Vice President), werkzaam in grote en middelgrote bedrijven. De respondenten waren afkomstig uit de VS (413 respondenten), het VK (203), Frankrijk (218), Duitsland (209) en Nederland (207). Daarnaast werden in het kader van de studie ook 3603 kenniswerkers ondervraagd die in middelgrote organisaties in de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland en Nederland werken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloudomgevingen kan opzetten en beheren.
Citrix Systems, Inc. Citrix, the Citrix logo, and other marks appearing herein are the property of Citrix Systems, Inc. and may be registered with the U.S. Patent and Trademark Office and in other countries.  All other marks are the property of their respective owners.
Meer over Citrix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.