Nutanix voor het eerst visionair in 2021 Gartner Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage

Bedrijf erkend voor zijn vermogen tot uitvoeren en volledige visie

| Nutanix | 2 min | 14 oktober 2021 20:08
Afbeelding: Gartner Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage | Copyright: Nutanix
Nutanix, leider in private, hybrid en multicloud-computing, is geplaatst als visionair in Gartner’s 2021 Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage. Dit is de eerste keer dat het bedrijf erkend wordt in dit rapport. Nutanix blijft het aantal use cases van zijn technologie uitbreiden en de erkenning in dit Magic Quadrant laat zien dat Nutanix tegemoet komt aan aanvullende eisen voor kritieke functionaliteit voor enterprises.

“We zijn van mening dat de vermelding in het Gartner Magic Quadrant voor Distributed Files and Objects Storage een belangrijke erkenning is van het opslag-aanbod van Nutanix, dat tot doel heeft de operationele kosten te vereenvoudigen en te verlagen. Onze softwaregedefinieerde opslag biedt een oplossing voor klanten die hun ongestructureerde data-opslag willen moderniseren en verenigen, en ook voor klanten die nog niet klaar zijn om over te stappen naar HCI”, zegt Rajiv Mirani, Chief Technology Officer bij Nutanix. “Natuurlijk bouwt Nutanix Files and Objects ook voort op de rest van het Nutanix Cloud Platform, waar duizenden klanten op vertrouwen voor hun volledige compute-, netwerk- en opslagbehoeften in een gebruiksvriendelijk platform dat de beheerskosten verlaagt.”

In maart werd Nutanix al eens erkend als 2021 Gartner Peer Insights Customers’ Choice vendor voor Distributed File System and Object Storage. Sinds 4 oktober 2021[1] hebben Nutanix Files en Nutanix Objects een 4.8/5 sterren-rating.

Nutanix-klanten benadrukken vaak eenvoud als een belangrijk voordeel om makkelijker dagelijks beheer, snellere implementatie en minder onderhoudsactiviteiten mogelijk te maken. Data-analyse en security worden ook vaak genoemd, evenals flexibiliteit en de mogelijkheid om een breed scala aan implementaties te ondersteunen. Ten slotte identificeren klanten een robuuste functieset, waaronder technologieën voor space reduction- en efficiëntie-technologieën, geïntegreerde resilience features en mogelijkheden voor data lifecycle management.

Nutanix blijft zijn aanbod ook buiten zijn HCI-portfolio om uitbreiden met onder meer ongestructureerde data-opslag. Zo zag het bedrijf in het meest recente fiscale kwartaal een toename van meer dan 100% op jaarbasis in nieuwe ACV-boekingen van opkomende producten. Daarnaast kondigde Nutanix vorige maand verbeterde datadiensten aan voor gestructureerde en ongestructureerde data, waaronder betere prestaties voor moderne analytics applicaties, ongestructureerde data-tiering van on-premises naar de cloud en een nieuwe ongestructureerde data governance-service, Nutanix Data Lens.
  1. Beoordelingen en recensies zijn actueel vanaf 4 oktober 2021 op basis van 68 beoordelingen. Gartner Peer Insights Customers' Choice bestaat uit de subjectieve meningen van individuele, beoordelingen en gegevens van eindgebruikers die zijn toegepast op basis van een gedocumenteerde methodologie; ze vertegenwoordigen niet de mening van, en hebben geen goedkeuring van Gartner of zijn gelieerde ondernemingen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Nutanix
Nutanix is wereldwijd leider in cloud software en hyperconverged infrastructuuroplossingen die de infrastructuur onzichtbaar maakt, zodat IT zich volledig kan richten op de applicaties en services die de business ondersteunen. Organisaties over de hele wereld gebruiken Nutanix Enterprise Cloud OS-software om one-click applicatiebeheer en mobiliteit te realiseren voor de public, private en distributed edge clouds, zodat elke applicatie op elke schaal kan draaien tegen een aanzienlijk lagere Total Cost of Ownership. Organisatie zijn hierdoor in staat on-demand een high-performance IT-omgeving te leveren, waardoor applicatie-owners een cloud-achtige ervaring krijgen.
Meer over Nutanix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.