Telecom-software en -solutions versnellen 5G- en Open RAN-innovatie

Nieuwe telecomaanbiedingen automatiseren de inzet en het beheer van open cloud-native netwerkinfrastructuur

| Dell Technologies | 5 min | 15 oktober 2021 17:38
Copyright: Dell Technologies
 • Dell Technologies Bare Metal Orchestrator-software biedt communication service providers een flexibele en kosteneffectieve manier om hun open netwerkinfrastructuur in verschillende regio’s te implementeren en te beheren
 • Nieuwe telecomoplossingen met Mavenir en Wind River versterken Dell’s open ecosysteem van industriepartners
 • Dell Technologies Respond and Restore for Telecom-service biedt deskundige ondersteuning van Dell’s netwerkinfrastructuur voor snelle netwerkoplossingen
Dell Technologies introduceert nieuwe telecomsoftware, -oplossingen en -diensten om communication service providers (CSP’s) te helpen hun open, cloud-native netwerkimplementaties te versnellen en nieuwe opbrengstmogelijkheden aan de edge te creëren.

Om de enorme datagroei die wordt verwacht van 5G-toepassingen en -diensten te ondersteunen, verplaatsen CSP’s hun compute-infrastructuur naar de edge en willen ze een breed ecosysteem van softwareleveranciers integreren om nieuwe opbrengstmogelijkheden te benutten. Nieuwe technologieën zoals Open RAN (ORAN) geven CSP’s een breder scala aan opties voor de inzet van netwerkinfrastructuur om toekomstige groei te ondersteunen. Deze trend leidt echter tot een groot, geografisch verdeeld open computing deployment die moeilijk te implementeren en beheren kan zijn.

“Nu servertechnologie zich via steeds meer open telecomnetwerken verspreidt, ziet de sector een onmiddellijke en groeiende behoefte aan lifecycle management op afstand van een sterk gedistribueerde compute fabric”, zegt Dennis Hoffman, senior vice president en general manager van Dell Technologies Telecom Systems Business. “Bare Metal Orchestrator biedt communication service providers een eenvoudigere manier om open netwerkinfrastructuur te implementeren en te beheren en tegelijkertijd kosten en tijd te besparen, zodat zij zich kunnen concentreren op het leveren van nieuwe en gedifferentieerde diensten aan hun klanten.”

Nieuwe software van Dell Technologies moderniseert netwerkimplementatie en -beheer

Dell Technologies Bare Metal Orchestrator-telecomsoftware biedt de breedte en schaal om de implementatie en het beheer van honderdduizenden servers op verschillende geografische locaties te automatiseren ter ondersteuning van ORAN- en 5G-implementaties. Bare Metal Orchestrator, de eerste software van het bedrijf dat voortkomt uit zijn Project Metalweaver-initiatief, geeft CSP’s de tools om servers te ontdekken en te inventariseren, ze online te brengen en software uit te rollen, ongeacht waar ze zich in het netwerk bevinden. Met declaratieve automatisering vertelt Bare Metal Orchestrator de betreffende server wat hij moet doen, zodat taken en workflows – zoals het implementeren van softwarestacks en workloads – snel en efficiënt kunnen worden voltooid zonder menselijke tussenkomst. De software combineert technologie op basis van open standaarden met intellectueel eigendom van Dell Technologies.

Met Bare Metal Orchestrator kunnen CSP’s dagen of weken van configuratie en bevoorrading elimineren om netwerkhardware workload-ready te krijgen. Dit verkort de tijd die een open netwerk nodig heeft om op schaal gedifferentieerde, winstgevende services te leveren. Na verloop van tijd kan de software de operationele kosten verlagen door het beheer van de levenscyclus van servers te orkestreren en het aantal fouten en de afhankelijkheid van IT-expertise te beperken. ACG Research schat een besparing tot 57% op de operationele kosten voor CSP’s die Bare Metal Orchestrator in hun netwerken inzetten [1].

“Terwijl we ons voorbereiden op de toekomst van 5G-mobiliteit en edge, hebben we bij T-Mobile nauw samengewerkt met Dell Technologies om producten te ontwikkelen waarmee engineers de tijd die ze kwijt zijn aan het beheren van duizenden servers op honderden locaties drastisch kunnen verminderen”, aldus Quaid Campbell, directeur network engineering cloud services bij T-Mobile. “Met oplossingen zoals Bare Metal Orchestrator kunnen wij ons richten op het uitbouwen van nieuwe strategische diensten, door serverbevoorrading en beheertaken te automatiseren naar softwaresystemen in plaats van naar engineers.”

“De industrie boekt vooruitgang op het gebied van Open RAN-netwerken, maar netwerkexploitanten worden uitgedaagd met de vraag hoe ze de dagelijkse virtuele netwerktaken op massale schaal kunnen aanpakken”, aldus Caroline Chappell, Research Director bij Analysys Mason. “Om gelijke tred te houden met innovatie hebben telecomoperatoren behoefte aan meer flexibele manieren om hun netwerkinfrastructuur in te zetten en te beheren. Bare metal orchestrators, zoals de software van Dell Technologies, zullen de sleutel zijn tot de flexibele en efficiënte automatisering van de heterogene bare metal-omgevingen die operators nodig hebben om cloud-native open RAN-functies te ondersteunen.”

Nieuwe telecomoplossingen vereenvoudigen netwerkimplementaties en leveren betere ervaringen

Dell Technologies blijft zijn open partnerecosysteem uitbreiden door nieuwe telecomoplossingen, referentiearchitecturen en diensten te introduceren om ORAN- en edge-implementaties te versnellen en tegelijkertijd CSP’s meer netwerkondersteuning te bieden:
 • Dell Technologies Validated Solution for Mavenir Open vRAN and VMware Telco Cloud Platform brengt vele toonaangevende RAN-partners samen binnen één gevalideerde oplossing van hardware en software, waardoor CSP’s hun transformatie naar ORAN-technologieën kunnen versnellen met vooraf geteste multi-vendoroplossingen.
 • Dell Technologies Reference Architecture for Wind River Studio kan de kosten van de implementatie van een cloud-native, edge netwerk stroomlijnen en verlagen én verbetert de netwerkprestaties.
 • Dell Technologies Respond and Restore for Telecom-service biedt klanten support service level agreements om de uptime van het netwerk te helpen maximaliseren, netwerkstoringen te beperken en de bedrijfscontinuïteit te handhaven. Organisaties hebben 24 uur per dag toegang tot aangewezen Dell Technologies-experts voor volledige support van de Dell Technologies-infrastructuur waarop hun netwerk draait, samen met een volledige set proactieve, voorspellende en reactieve mogelijkheden.
Dell Technologies bevindt zich in een unieke positie om CSP’s te helpen transformeren. Het bedrijf wordt ondersteund door een toonaangevende IT-infrastructuur, een veilige, wereldwijde supply chain en IT-diensten met meer dan 60.000 toegewijde professionals en partners in meer dan 170 landen. Via Dell Financial Services kunnen CSP’s kiezen voor flexibele betaaloplossingen voor de producten en diensten die zij nodig hebben om hun netwerken te transformeren of uit te bouwen[2].

“Open RAN gaat nu van de testfase naar volledige commerciële implementatie als cloud-native oplossing en wordt ondersteund in de referentiearchitectuur van Dell Technologies”, zegt John Baker, senior vice president business development bij Mavenir. “Open RAN brengt implementatiegemak, de mogelijkheid om snel architectuuraanpassingen te orkestreren en zero-touch bevoorrading in te zetten waardoor turnup- en performance-optimalisatie worden vereenvoudigd.”

“We gaan naar een wereld met intelligente systemen, waardoor de volgende generatie 5G-diensten een cloud-native, carrier grade-infrastructuur vereisen om innovatieve edge-applicaties te ondersteunen”, zegt Paul Miller, chief technology officer bij Wind River. “Wind River Studio stelt communication service providers in staat om hun missiekritische systeembehoeften op te lossen met een gemoderniseerde aanpak. Door nauw samen te werken met Dell Technologies leveren we gevalideerde referentiearchitecturen voor 5G vRAN, Open RAN en andere use cases om serviceproviders te helpen snel en betrouwbaar nieuwe diensten in te zetten met toonaangevende total cost of ownership.”

Beschikbaarheid

 • Dell Technologies Bare Metal Orchestrator zal wereldwijd beschikbaar zijn in november 2021.
 • Dell Technologies gevalideerde oplossing voor Mavenir Open vRAN en VMware Telco Cloud Platform zal begin 2022 wereldwijd beschikbaar zijn. D
 • ell Technologies Reference Architecture voor Wind River Studio is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.
 • Dell Technologies Respond and Restore voor Telecom is vanaf vandaag wereldwijd beschikbaar.
 1. Gebaseerd op ACG Research-rapport in opdracht van Dell, ‘The Economic Benefits of the Dell Technologies Bare Metal Orchestrator’, september 2021. Volledig rapport (https://www.delltechnologies.com/asset/en-us/solutions/service-provider-solutions /industry-market/tco-benefits-of-bare-metal-orchestrator.pdf)
 2. Betalingsoplossingen die door Dell Financial Services (DFS) of door bedrijven uit de Dell Technologies groep en/of door bevoegde zakelijke partners van Dell (samen met DFS “Dell”) worden aangeboden aan gekwalificeerde commerciële klanten. Aanbiedingen zijn mogelijk niet beschikbaar of kunnen per land verschillen. Aanbiedingen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd en zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van producten, geschiktheid, kredietgoedkeuring en uitvoering van documentatie die is verstrekt door en aanvaardbaar is voor Dell of de geautoriseerde zakelijke partners van Dell. In Spanje worden de diensten geleverd door het filiaal van Dell Bank International d.a.c en in de rest van de EU door Dell Bank International d.a.c, handelend onder de naam Dell Financial Services, die onder toezicht staat van de Centrale Bank van Ierland.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dell Technologies
Dell Technologies (NYSE: DELL) is een unieke familie van bedrijven die organisaties en individuen helpen bij het bouwen van een digitale toekomst en het transformeren van hoe zij werken, leven en spelen. Het bedrijf biedt klanten de breedste en meest innovatieve technologie en diensten in de industrie die reiken van de edge tot de core tot de cloud.
Meer over Dell Technologies
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.