DataRobot breidt partnernetwerk in Benelux uit

Het bedrijf sluit daarvoor partnerships met Cronos, GoDataDriven, MIcompany en SoftwareOne

| DataRobot | 3 min | 18 oktober 2021 10:33
Afbeelding: Het DataRobot AI Cloud Platform | Copyright: DataRobot
DataRobot, leider in Augmented Intelligence, breidt zijn partnernetwerk in de Benelux verder uit. Het snelgroeiende bedrijf sluit daarvoor partnerships met Cronos, GoDataDriven, MIcompany en SoftwareOne. Door te werken met zeer ervaren en kundige partners wil DataRobot het succes in de regio vergroten en naast klanten als AB Inbev en de Nierstichting, organisaties helpen het maximale uit hun data te halen met een innovatief enterprise AI-platform en aanvullende hoogwaardige dienstverlening en expertise.

“Technologie is slechts een onderdeel van de oplossing waar onze klanten naar op zoek zijn. Het gaat erom organisaties te helpen er zelf mee te kunnen werken zodat zij resultaten realiseren die bijdragen aan het succes van het bedrijf”, zegt Nikolai Utzon, verantwoordelijk voor het partnerecosysteem van DataRobot in de Benelux en de Nordics. “Kwalitatief hoogwaardige en lokale partners zoals Cronos, GoDataDriven, MIcompany en SoftwareOne, spelen hierbij een belangrijke rol. Door met hen samen te werken kunnen we organisaties nog beter ondersteunen het maximale te halen uit hun data en ons AI-platform.”

Nieuw partnerprogramma

DataRobot introduceerde in februari een nieuw partnerprogramma. Hierbij biedt het partners onder meer training, sales enablement en incentive programma’s. Het koos daarbij ook een duidelijke richting: de partners die geselecteerd worden, moeten sterke focus hebben op AI en zeer hoogwaardige expertise in huis hebben. Deze focus en expertise resulteert in een partnernetwerk dat de meeste toegevoegde waarde levert aan klanten. Om partners en eindgebruikers verder te ondersteunen heeft DataRobot ook een strategisch netwerk met technologiepartners waaronder ThoughtSpot, Snowflake en Palantir.

“We zijn trots partner te zijn van DataRobot en samen met hen onze ambities te verwezenlijken”, zegt Folkert de Jong, partner bij MIcompany. “Er is een sterke klik met de lokale organisatie en we hebben beide kwaliteit voorop staan. DataRobot is opgericht door data scientists en je merkt dat het bedrijf volledig gericht is op AI. De geïntegreerde MLOps-functionaliteit laat zien dat ze voorop lopen in het bouwen van een innovatief fundament voor organisaties om AI op grote schaal te implementeren.”

“Door het platform van DataRobot te combineren met onze bewezen aanpak voor het versnellen van transformaties met digitale data en AI - door schaalbare impact te creëren met AI-oplossingen waarbij we de ondersteunende technologie bouwen en vaardigheden bij medewerkers ontwikkelen - hebben we een sterke positie om klanten te helpen de waarde uit AI duurzaam te maken en over langere tijd te vergroten”, aldus De Jong.

Succes met AI start met strategie

Veel organisaties willen voordeel halen uit AI, alleen mislukken in de praktijk veel projecten. Na het bouwen van modellen schort het vaak aan kennis en kunde om deze te schalen en in productie te brengen en ze adequaat te monitoren. Daarom richt DataRobot zich met zijn partners op het volledige proces. Dit start met het neerzetten van een goede strategie voor AI en snel de impact ervan aan te tonen. Ook moet de manier waarop de organisatie werkt aangepast worden en met opleiding en training de juiste kennis in huis gehaald worden. Vervolgens ga je kijken hoe je data-integratie en AI in de bestaande tech stacks kunt brengen. Dan pas kan gestart worden met het opzetten van de eerste use cases met AI die waarde op grote schaal opleveren.

Utzon: “Ons doel is om AI te democratiseren in de Benelux. Daarbij gaat het er niet om AI het werk van mensen over te laten nemen, maar om met hen samen te werken om processen te optimaliseren en met nieuwe inzichten kansen te benutten. Daarvoor zoeken we de beste partners die bedrijven kunnen helpen succesvol te zijn met AI. Het netwerk en de relaties die onze partners hebben zijn bovendien een belangrijke factor in de uitbreiding van onze activiteiten.”

Groei Benelux-team

Naast het partnernetwerk groeit ook de lokale organisatie van DataRobot. Zo telt het Benelux-team na een jaar al tien medewerkers en werd onlangs Frederik Maris aangesteld als Vice President EMEA om de groei en adoptie van het enterprise AI-platform in Europa verder te versnellen en uit te bouwen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DataRobot
DataRobot is een leider op het gebied van zakelijke AI en levert vertrouwde AI-technologie en ROI-ondersteuningsservices aan internationale ondernemingen en individuele gebruikers.
Meer over DataRobot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.