Atos lanceert Terra² mobiele app met meest complete satellietbeelden van de aarde

Terra² biedt inzichten voor beleidsvorming en initiatieven gericht op CO2-reductie

| Atos | 3 min | 19 oktober 2021 13:42
Copyright: Atos
Atos lanceert Terra², een mobiele app die data ontsluit waarmee beleidsmakers data-gedreven beslissingen kunnen nemen gericht op de duurzame ambities die tijdens de Klimaatconferentie van Glasgow (COP26) op het programma staan. Deze data zijn gebaseerd op een combinatie van satellietbeelden die zijn gemaakt door Atos’ Satellite Earth Observation Platform Mundi Web Services. Dit is ’s wereld grootste aarde-observatieprogramma dat wordt ondersteund door onderzoek van internationale laboratoria en onderzoeksinstituten[1] onder leiding van LSCE (Laboratoire des Sciences du Climat et de l'Environnement). Data-analyses van zes specifieke sectoren, zoals industrie en transport, worden gebundeld om meer inzicht te krijgen in de effecten van CO2-emissies en passende oplossingen te ontwikkelen.

Terra² biedt uitzonderlijke inzichten die aan de basis kunnen staan van beleidsvorming en initiatieven gericht op CO2-reductie. Daarnaast kan het overheden van informatie voorzien die van belang is voor de transitie naar Net Zero en kan bijdragen aan gedragsverandering met het oog op een veilige en duurzame toekomst. Terra² biedt gebruikers verschillende monitoring tools, zoals Air Pollutants, Pollutant Evolution van COP21 tot COP26 en Carbon Monitoring. Daarnaast is het mogelijk metingen in een regio of stad naar keuze te verrichten. De app bevat links naar relevante informatie en online demo’s van vijf diensten die door Mundi worden aangeboden: Greenhouse Gas Monitoring, Temperature Detection, Fresh Surface Water Monitoring, Atmospheric Pollution en Vegetation Detection. Met Terra² kunnen overheden en publieke organisaties op verschillende niveaus inzichten verzamelen - van de impact van verstedelijking en stedelijke planning tot de effecten van ontbossing in verschillende landen en regio’s en het meten van de luchtkwaliteit en vervuiling. Al deze data kunnen bijdragen aan geïnformeerde besluitvorming over de ontwikkeling van nieuw beleid. Terra² biedt data met een tijdspanne van vijf jaar, wat het mogelijk maakt om de vooruitgang gedurende de middellange termijn te monitoren.

“Dit is de eerste app die miljoenen dagelijkse observaties integreert die afkomstig zijn van een constellatie van satellieten. Deze ontsluiten wereldwijd data via talloze sensoren op land, in de lucht en op zee. Niet eerder zijn zulke volledige en uitgebreide foto’s van de aarde gebundeld en ontsloten. Er is geen enkel ander platform dat zulke gedetailleerde en holistische milieugegevens toegankelijk maakt”, vertelt Philippe Bousquet, Professor at the Université de Versailles St-Quentin en researcher van LSCE. “We zijn trots dat we in samenwerking met Atos op dit niveau deze unieke inzichten kunnen delen. Terra² kan een belangrijke bijdrage leveren aan de bewustwording over de impact van CO2-emissies en aan een positieve attitude ten opzichte van de transitie naar Net Zero.”

“Als partner van verschillende overheden wereldwijd werken we aan een veilige en duurzame toekomst voor onze planeet”, zegt Nourdine Bihmane, hoofd van de Decarbonization Business Line van Atos. “COP26 is een kantelpunt als het gaat om klimaatverandering en het is tijd om nu in actie te komen. Atos loopt voorop als het gaat om CO2-reductie en deze nieuwe app is een uitstekend voorbeeld van onze missie om de manier waarop digitale technologieën worden ontworpen, ontwikkeld en gebruikt te veranderen onder de noemer ‘Transformation for Good’.”

Terra² kan nu kosteloos worden gedownload (voor gebruikers van Android en Apple), en is in zeven talen beschikbaar (Engels, Frans, Spaans, Duits, Nederlands, Italiaans en Grieks).

Atos introduceert de nieuwe Terra² mobiele app tijdens de sessie ‘Tech for Climate Action’, als onderdeel van COP26, de 26e editie van Klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Glasgow (van 31 oktober tot 12 november). Tijdens deze demo zal zij een toelichting geven op haar ambities als onderdeel van het Net Zero 2028-programma, haar expertise op het gebied van CO2-reductie delen en oplossingen demonstreren die de transformatie naar Net Zero ondersteunen.
  1. University of California Irvine, Tsinghua University en CEA’s LSCE (Laboratoire des Sciences du Climat et de l'Environnement.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Atos
Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.