ABN AMRO schakelt Kyndryl en IBM in voor de modernisering van haar IT Operating Model

Om Public Cloud, Agile en DevOps mogelijk te maken in het kader van haar strategie om een persoonlijke bank in het digitale tijdperk te worden

| Kyndryl | 3 min | 19 oktober 2021 16:19
Copyright: ABN AMRO
Kyndryl en IBM kondigen vandaag een overeenkomst aan met ABN AMRO. De overeenkomst van 420 miljoen Euro zet de langdurige servicerelatie voort voor haar binnenlandse en internationale activiteiten tot eind 2029 op het gebied van hybride Cloud infrastructuur. ABN AMRO, gevestigd in Nederland, bedient retail, particuliere en zakelijke klanten in Noord-Europa op het gebied van leningen, hypotheken en andere bankoplossingen.

Deze innovatieve overeenkomst is bedoeld om de bank in staat te stellen haar IT-bedrijfsmodel te transformeren en te moderniseren. Het doel is om een meer responsieve en klantgerichte manier van werken te realiseren die sneller, platter, meer gefocust en flexibeler is en meer vrijheid geeft. Dit kan ABN AMRO helpen om haar doel te realiseren en een meer persoonlijke dienstverlening voor haar klanten te ontwikkelen en te leveren in het digitale tijdperk.
De transformatie omvat:
  • De integratie van het Kyndryl-team met het ABN AMRO-team om één intern service delivery model te implementeren. Op deze manier kan de eliminatie van dubbel werk en management overhead worden geëlimineerd;
  • De afstemming van gezamenlijk geleverde diensten op de strategische platforms van de bank met SaaS, Azure*, Mainframe en On-premise Private Cloud Services;
  • De implementatie van één set tooling en consistente processen die worden gebruikt door zowel Kyndryl en ABN AMRO op alle platforms;
  • Het bij elkaar brengen van huidige on-premise platforms naar één enkele Private Cloud, om te helpen duplicatie te elimineren en een verbeterde service voor consumenten te bieden;
  • De verdere modernisering van het mainframeplatform, voortbouwend op best practices uit de sector, inclusief het inzetten van DevOps en CI/CD;
  • Modernisering van middleware door inzet van IBM CloudPaks.
IBM zal IBM Z-hardware en -software leveren, waaronder IBM Cloud Pak for Data, IBM Cloud Pak for Integration en Websphere Hybrid Edition om de transitie naar hybride cloud te versnellen. Door over te stappen van traditionele licenties naar IBM Cloud Paks kan ABN AMRO profiteren van de flexibiliteit om bestaande workloads uit te voeren op zowel lokale als publieke cloudplatforms, waardoor de transitie naar de cloud sneller kan verlopen.

“Deze overeenkomst is cruciaal om de doelen voor ons IT-bedrijfsmodel voor het huidige decennium te bereiken. ABN AMRO zal de end2end-controle en verantwoordelijkheid voor platformdiensten terugnemen, met behoud van de sterke ondersteuning en essentiële, embedded capaciteiten van Kyndryl. Meer partijen in het complexe ecosysteem krijgen gecontroleerde toegang tot productieomgevingen, waardoor echte multi-party Agile en Devops mogelijk worden. We zullen de teams integreren in één service delivery model om snelheid, flexibiliteit en consistentie voor onze consumenten te garanderen,” aldus Jan van Groningen, Chief Technology Officer van ABN AMRO. "We zijn verheugd om een ​​productieve en succesvolle samenwerking met IBM en Kyndryl voort te zetten.”

“ABN AMRO is al tientallen jaren een belangrijke IBM klant,” zegt Marcell Schmidt, Technology Leader voor IBM Nederland. “We kijken uit naar een voortzetting van de blijvend hechte relatie, in samenwerking met Kyndryl, om de modernisering van bestaande applicaties en nieuwe oplossingen voor de platforms van ABN AMRO mogelijk te maken.”

“We zijn verheugd met ABN AMRO's verbintenis met Kyndryl en kijken ernaar uit om de transformatie van de diensten die we aan de bank leveren voort te zetten,” aldus Jonathan Ingram, Kyndryl Managing Partner voor ABN AMRO. "Deze aanpak biedt klanten de mogelijkheid DevOps volledig te kunnen adopteren met behoud van de security, resilience en high availability services waar Kyndryl trots op is."

IBM en ABN AMRO ondertekenden hun overeenkomst voor de transformatie van de hybride cloudinfrastructuur in juni 2021 (IBM's 2e kwartaal 2021).

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kyndryl
Kyndryl (NYSE:KD) ontwerpt, bouwt, beheert en moderniseert de bedrijfskritische technologiesystemen waar de wereld dagelijks van afhankelijk is, met behulp van de meest ervaren experts in de industrie.
Meer over Kyndryl
Disclaimer
Azure is een trademark van de Microsoft group of companies.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.