ESET breidt haar consumentenaanbod uit met beheerplatform ESET HOME en LiveGuard

Met de aanhoudende golf van cyberaanvallen is het essentieel dat thuisgebruikers beschermd blijven

| ESET | 4 min | 19 oktober 2021 16:58
Copyright: ESET
ESET, een wereldwijde leider op het gebied van cybersecurity, lanceert vandaag haar nieuwe versie van het consumentenaanbod. Het aanbod, dat bestaat uit ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security en ESET Smart Security® Premium krijgt vandaag een update naar versie 15. Gebruikers van deze producten krijgen direct toegang tot de nieuwe functies, waaronder het nieuwe beheerplatform ESET HOME, een platform waarmee gebruikers de beveiliging van al hun Windows- en Android-apparaten thuis kunnen beheren vanuit één gebruiksvriendelijke en overzichtelijke interface. Met de aanhoudende golf van cyberaanvallen is het essentieel dat thuisgebruikers beschermd blijven.

Aangezien uit klantonderzoek van ESET blijkt dat huishoudens vaak één persoon hebben die de IT-beveiliging van het gezin voor zijn of haar rekening neemt, en smartphones bovendien steeds meer centraal staan in het digitale leven van mensen, is het volgens ESET van cruciaal belang dat gebruikers hun beveiliging gemakkelijk en ook via een mobiele applicatie kunnen beheren.

Om effectief in te spelen op deze behoeften van thuisgebruikers en bescherming van topniveau te bieden introduceert ESET met de nieuwe update LiveGuard, geïntegreerd in ESET Smart Security® Premium. LiveGuard biedt een extra proactieve laag van bescherming tegen nooit eerder geziene types van bedreigingen. Daarnaast bieden ESET NOD32 Antivirus, ESET Internet Security en ESET Smart Security® Premium verbeterde bescherming en een groot aantal nieuwe functies voor klanten.

Centraal in de nieuwe update staat ESET HOME, een nieuw en verbeterd beheerplatform dat het eenvoudig maakt om de beveiliging thuis te beheren waar en wanneer dat nodig is. ESET HOME biedt gebruikers een compleet overzicht van al hun ESET-oplossingen voor Windows- of Android-apparaten op één plaats, zodat ze volledig zicht hebben op de huidige beschermingsstatus van de verschillende apparaten die op hun accounts zijn aangesloten. Het beheerplatform is toegankelijk via een webportaal en mobiele applicatie, zodat de beveiliging ook on-the-go kan worden beheerd. De applicatie stelt gebruikers tevens in staat om licenties toe te voegen, te beheren en te delen met familie en vrienden, en om Anti-Diefstal, Parental Control en de Password Manager te beheren via het webportaal.

Daarnaast omvat de nieuwe update ook verbeteringen aan Veilig Internetbankieren. Zo is er vanaf heden ook extra beveiliging voor klanten die toegang hebben tot webgebaseerde cryptocurrency wallets en bankwebsites, zodat zij hun tegoeden nog veiliger kunnen beheren.
Samenvattend zijn dit de nieuwe en verbeterde functies:
  • ESET HOME - Gebruikers kunnen ESET HOME-account inzetten om licenties te delen met familie en vrienden of om de online activiteiten van hun kinderen te monitoren en hun schermtijd te beheren in Parental Control (via het ESET HOME-webportaal).
  • LiveGuard – LiveGuard, dat onderdeel is van ESET Smart Security® Premium, biedt extra bescherming tegen nieuwe, nooit eerder geziene dreigingen, en schermt gebruikers af van de malware voordat de code wordt uitgevoerd. Deze beveiligingslaag, analyseert verdachte bestanden, waaronder documenten, scripts, installatieprogramma's en uitvoerbare files, in een veilige sandboxomgeving.
  • Verbeterde bescherming - Veilig Internetbankieren, beschikbaar met ESET Internet Security en ESET Smart Security® Premium, heeft nu de optie om standaard te draaien, waardoor elke ondersteunde browser wordt beschermd met de zogenoemde hardened mode. De beschermingslaag Ransomware Shield is daarnaast versterkt met verbeterde gedragsgebaseerde detectietechnieken en de Exploit Blocker is verbeterd en houdt nog meer soorten malware tegen.
  • Password Manager – de Password Manager, beschikbaar in ESET Smart Security® Premium, is volledig herontworpen voor verbeterde beveiliging en gebruiksgemak. De Password Manager is beschikbaar in alle belangrijke browsers als extensie en op Android- en iOS-apparaten als een native toepassing. Nieuwe functies zijn onder meer ondersteuning voor KeePass en Microsoft Authenticator.

Anne den Os, Technical Operations Manager bij ESET Nederland, licht toe: "We zijn ongelooflijk enthousiast over deze lancering en om consumenten te voorzien van het allernieuwste op het gebied van bescherming tegen cybercriminaliteit. De bijgewerkte oplossingen voor thuisgebruikers, met inbegrip van onze nieuwe LiveGuard-functie en het verbeterde ESET HOME-platform, geven gebruikers nog meer controle over hun digitale beveiliging thuis en geeft hen de mogelijkheden om onderweg meerdere apparaten te beheren. Het dreigingslandschap blijft zich voortdurend ontwikkelen en het is voor ons van vitaal belang dat onze consumentengebruikers worden beschermd met geavanceerde oplossingen die gemakkelijk toegankelijk zijn en de beste gebruikerservaring bieden.“

Ga voor meer informatie over de nieuwe functies en verbeteringen in de nieuwste versie van ons aanbod voor consumenten naar https://www.eset.com/nl/thuis/voor-windows/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ESET
ESET begon zijn leven als een pionier op het gebied van antivirusbescherming en creëerde bekroonde software voor het detecteren van bedreigingen. Nu is het doel van ESET om ervoor te zorgen dat iedereen kan genieten van de adembenemende mogelijkheden die technologie biedt. Tegenwoordig stellen onze beveiligingsoplossingen bedrijven en consumenten in staat om het meeste uit de digitale wereld te halen.
Meer over ESET
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.