Digitaal volwassen bedrijven in Europa breiden hun digitale infrastructuur 4x sneller uit dan vóór de pandemie

Amsterdam is core market voor netwerk- en cloudtoegang: lokale interconnectiebandbreedte groeit naar verwachting met 44% CAGR

| Equinix | 4 min | 19 oktober 2021 17:16
Copyright: Equinix
De meest recente Global Interconnection Index (GXI Vol. 5) een jaarlijkse marktstudie gepubliceerd door Equinix, toont aan dat de pandemie de economie in een digitale overdrive heeft gedwongen. IT-beslissers bij bedrijven die al een digital-first-strategie aanhielden, bewegen vier keer sneller dan vóór de pandemie. Deze bedrijven in de EMEA-regio konden sneller hun digitale infrastructuur inzetten in meerdere regio’s, uitbreiden naar een groter aantal edge locaties en integreren met meerdere clouds. Een proces dat normaal gesproken twee jaar zou duren, is nu haalbaar binnen zes maanden.

Dit versnelde tempo van digitale transformatie blijft naar verwachting de snelle groei in interconnectiebandbreedte stimuleren. Volgens GXI Vol. 5 bereikt de totale interconnectiebandbreedte, de maatstaf voor private connectiviteit voor de overdracht van gegevens tussen organisaties, in de EMEA-regio tegen 2024 naar verwachting 5.327+ terabit per seconde (Tbps). Dit is goed voor 25% van de wereldwijde interconnectiebandbreedte, per jaar, wat neerkomt op een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 46% over vijf jaar. Deze groei is afgestemd op de toenemende vraag naar digitale infrastructuur, die hard nodig is om meer bedrijven online te brengen, gemakkelijker elektronisch te laten integreren met partners en supply chains, en meer mensen te bereiken in gedistribueerde hybride werkomgevingen.

Aanvullende inzichten van GXI Vol. 5

  • Core locaties in EMEA zullen naar verwachting groeien met 45% CAGR tot 3.994 Tbps. Dit vertegenwoordigt 75% van de regionale prognose. Amsterdam en Frankfurt zijn typische core markets voor netwerk- en cloudtoegang. Zo is de verwachting dat Amsterdam zal groeien met een CAGR van 44%. Edge-locaties breiden hun capaciteit 10% sneller uit om de groeiende behoefte aan lokale activiteit te ondersteunen en tegelijkertijd de regionale wetgeving rondom datadeling te handhaven.
  • Bijna 30% van de bedrijfsinfrastructuur in carrier-neutrale datacenters is verplaatst naar de edge, in de nabijheid van de punten van dataverbruik. Service Providers breiden zich ook uit aan de edge. Zij hebben in de EMEA-regio (met hogere groeipercentages) 20% meer digitale infrastructuur ingezet dan in andere regio's, waardoor de voor de pandemie verbruikte ruimte weer is aangevuld. Zij zullen naar verwachting 64% van de interconnectiebandbreedte in EMEA (3.413 Tbps) verbruiken, waarbij Network Service Providers alleen al 33% van de regionale mix voor hun rekening nemen. Dit maakt hoge groeipercentages van de interconnectiebandbreedte voor ondernemingen en een versnelde groei van de digitale infrastructuur mogelijk.
  • Onder de branches in EMEA overtreft de enterprisemarkt de groeipercentages van interconnectiebandbreedte, waarbij bedrijven uit de financiële dienstverlening goed zijn voor 50% van de totale interconnectiebandbreedte voor enterprises (18% van de regionale mix).
  • De publieke sector, gezondheidszorg & biowetenschap, industriële diensten en transportsector zullen naar verwachting de snelste groei van de digitale infrastructuur doormaken; wat naar verwachting wereldwijd een CAGR van 48% of meer in interconnectiebandbreedte zal opleveren van 2020 tot 2024. Deze sectoren, die voorheen achterliepen in de adoptie van interconnectie, gaan nu aan kop in de groeisnelheid van interconnectie als gevolg van de pandemie.

"Hoewel COVID bedrijven heeft gedwongen om op veel manieren te innoveren, door zowel bestaande diensten uit te breiden als nieuwe digitale diensten te introduceren, moet de infrastructuur die deze diensten ondersteunt gelijke tred houden," aldus Claire Macland, Senior Vice President Marketing van Equinix. "Als gevolg hiervan gaan slimme bedrijven nu vier keer sneller dan het niveau van voor de pandemie bij het uitrollen van deze noodzakelijke digitale infrastructuur."

Michiel Eielts, Managing Director, Benelux, Equinix, voegde hieraan toe: "Datacenters zijn een onmisbare schakel in onze digitaal transformerende economie, sectoren en de samenleving. De sterk verbonden hub die de stad Amsterdam vormt, is waar dit alles samenkomt. De GXI Vol. 5 bevestigt de voorspellingen dat de interconnectiebandbreedte-capaciteit in EMEA jaarlijks met 46% zal groeien, en illustreert hoe digitale leiders interconnectie en gedistribueerde infrastructuur gebruiken om de wereldwijde digitale economie vorm te geven en te schalen. Het is onze missie en verantwoordelijkheid om deze groei op een duurzame manier te ondersteunen, door te investeren in efficiëntiemaatregelen voor onze datacenters wereldwijd, waaronder in Amsterdam. Onze visie is om een zo klein mogelijke impact op het milieu te hebben en onze middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten."

Courtney Munroe, Research Vice President, Worldwide Telecommunications Research, IDC - "Bedrijven die een uitgebreide digitale strategie hebben uitgerold als een kernpunt in hun bedrijfsvoering - het verbinden met en gebruikmaken van digitale platforms met partners, ecosystemen en klanten - komen consequent naar voren als disruptieve marktleiders. Het gebruik van digitale platforms en diensten is essentieel om het niveau van wendbaarheid en veerkracht te bereiken dat nodig is om de concurrentie voor te blijven en te blijven innoveren."

Joachim Goyvaerts, directeur, Benelux en Ierland, PayPal - "Als pionier in de digitale betaalindustrie heeft PayPal zich ontwikkeld tot een vertrouwde strategische partner voor meer dan 400 miljoen gebruikers wereldwijd. Financiële diensten moeten sneller dan ooit bewegen en gebruikmaken van een robuuste digitale infrastructuur om hun klanten te ondersteunen. Ons uitgebreide platform drijft wereldwijde handel aan en biedt uitzonderlijke betaalervaringen op een snelle en handige manier, waarmee we klanten helpen een solide basis te leggen voor hun diensten en groei."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Equinix
Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix
Disclaimer
This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements. Factors that might cause such differences include, but are not limited to, the challenges of acquiring, operating and constructing IBX data centers and developing, deploying and delivering Equinix products and solutions, unanticipated costs or difficulties relating to the integration of companies we have acquired or will acquire into Equinix; a failure to receive significant revenues from customers in recently built out or acquired data centers; a failure to complete any financing arrangements contemplated from time to time; competition from existing and new competitors; the ability to generate sufficient cash flow or otherwise obtain funds to repay new or outstanding indebtedness; the loss or decline in business from our key customers; risks related to our taxation as a REIT; and other risks described from time to time in Equinix filings with the Securities and Exchange Commission. In particular, see recent Equinix quarterly and annual reports filed with the Securities and Exchange Commission, copies of which are available upon request from Equinix. Equinix does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.

Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.