GO Sharing breidt uit naar Turkije en start met 300 elektrische deelscooters in Istanbul

| GO Sharing | 2 min | 20 oktober 2021 9:23
Copyright: GO Sharing
GO Sharing plaatst vandaag 300 elektrische deelscooters in Istanbul, Turkije. De uitbreiding volgt op de internationale introducties in Oostenrijk en België in april en Duitsland in mei. De scale-up in deelvervoer heeft de missie om wereldwijd een gedragsverandering in het vervoer te bewerkstelligen: van het bezitten van een voertuig, naar gebruiken wanneer je het nodig hebt.

In april 2021 kondigde GO Sharing een kapitaalinjectie van € 50 miljoen aan. Met de investering zal GO Sharing zijn deelaanbod niet alleen multimodaal maken door e-bikes en elektrische deelauto’s aan het aanbod toe te voegen, ook zal het bedrijf zijn internationale ambitie najagen. In de afgelopen maanden is GO Sharing gestart in Wenen, Antwerpen, Saarbrücken, Düsseldorf, Keulen en Neuss. Vanaf vandaag zijn de elektrische deelscooters ook in Istanbul te vinden. Het bedrijf plaatst daar 300 groene e-scooters.

Ruim 10.000 deelvoertuigen

In het nastreven van de missie van GO Sharing is verdere internationalisering een logisch gevolg volgens Raymon Pouwels, CEO van GO sharing: “Ons motto is ‘een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen’. Met GO Sharing willen we een gedragsverandering teweeg brengen: van iedereen een eigen voertuig, naar gebruik wanneer je het nodig hebt. En dat willen we dus wereldwijd doen. Er rijden vandaag de dag ruim 10.000 elektrische deelvoertuigen van GO Sharing rond, nu is het tijd om op te schalen en mondiaal iedereen bewust te maken van de voordelen van deelvervoer. Met meer dan 15 miljoen inwoners is Istanbul een van 's werelds meest tijdrovende steden als het gaat om verkeer. De stad staat volgens TomTom in de top 5 van steden met de meeste verkeerscongestie ter wereld. Een voorbeeldstad wat betreft de mobiliteitsuitdaging die we willen oplossen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over GO Sharing
GO Sharing is een Nederlandse scale-up in deelvervoer. Het bedrijf werd in 2019 opgericht door Raymon Pouwels (CEO), Doeke Boersma en Donny van den Oever (Strategisch Adviseurs) met het doel vervoer anders in te vullen. Om vervoer toegankelijk, duurzaam en minder straatbeeldbepalend te maken, moet het traditionele model van bezit worden omgezet in een duurzame deur-tot-deur deelvoorziening. Wereldwijd. GO Sharing is momenteel met deelscooters actief in Nederland en Oostenrijk (Wenen). De voertuigen zijn 100% elektrisch en worden geladen met duurzame stroom.
Meer over GO Sharing
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.