Splunk Cloud Platform luidt nieuw tijdperk van data-gedreven transformatie in op .conf21

Het meest open en uitbreidbare platform voor data over veiligheid, Observability en meer

| Splunk | 5 min | 20 oktober 2021 14:28
Copyright: Splunk
Splunk Inc., een leider op het gebied van data platform, kondigt vandaag tijdens zijn .conf21 evenement de nieuwste verbeteringen aan voor het Splunk Cloud Platform en Splunk Enterprise. Splunk helpt zo meer dan 20.000 klanten naar de volgende fase van digitale transformatie en voorziet organisaties van de oplossingen die ze nodig hebben om hun traject naar de cloud te beheren en te laten slagen. Zij kunnen vertrouwen op Splunk's unified data platform om flexibel, veilig en innovatief te worden in hun steeds complexere multi-cloud en hybride omgevingen.

"In de afgelopen achttien maanden is de transformatieve kracht van data naar de voorgrond verschoven in de manier waarop organisaties zichzelf en hun klantervaringen opnieuw hebben uitgevonden. In een onvoorspelbare wereld wisten organisaties met een sterk datafundament te floreren ondanks onvoorziene veranderingen,” aldus Shawn Bice, President of Products and Technology, Splunk. "We gaan nu het volgende tijdperk in vol nieuwe mogelijkheden en kansen. Wij begrijpen de verantwoordelijkheid en het partnerschap met onze klanten en zijn toegewijd aan hun succes. Data is overal - publieke clouds, on-premises datacenters, de edge, apps, tools van derden - en Splunk zal er zijn om klanten te helpen data om te zetten in daden."

Splunk Cloud Platform helpt complexiteit in de cloudtrajecten van organisaties te overwinnen

Splunk heeft de unieke mogelijkheid om klanten te helpen radicale datatransformaties uit te voeren om hun cloud-gedreven initiatieven verder te versnellen. De overstap naar de cloud biedt organisaties meer flexibiliteit, maar kan ook meer complexiteit met zich meebrengen. Daarom is Splunk van cruciaal belang om klanten te helpen hun data te beheren en te laten presteren in elke fase van hun cloudtraject.

Met het verbeterde Splunk-platform kunnen klanten profiteren van de nieuwste innovaties en van meer flexibiliteit en betrouwbaarheid in hun bedrijfsvoering. Tijdens de jaarlijkse gebruikersconferentie, .conf21, introduceerde Splunk functies en updates waarmee klanten Splunk-oplossingen kunnen aanpassen aan hun unieke behoeften. Op deze manier kunnen ze hun end-to-end zichtbaarheid verbeteren, onderzoek verbeteren en snellere acties ondernemen. De platformverbeteringen omvatten:
  • End-to-end zichtbaarheid van edge tot cloud: Splunk lanceert nieuwe mogelijkheden voor toegang tot cloud data en het werken met ‘data in transit’, voordat het geïndexeerd wordt binnen het Splunk platform. De nieuwe Data Manager, momenteel in preview, biedt een gemoderniseerde gebruikerservaring in Splunk Cloud Platform voor eenvoudige en geautomatiseerde cloud native data onboarding. Te beginnen met Amazon Web Services (AWS) en Microsoft 365 en snel uit te breiden naar Google Cloud Platform en Microsoft Azure database. Ook Splunk's nieuwe Ingest Actions mogelijkheid, ook in preview, geeft klanten de mogelijkheid om actie te ondernemen op ‘data in transit’ om gegevens te redigeren, filteren en routeren naar Splunk of naar externe AWS S3 opslag. Daarnaast blijft Splunk innoveren om ervoor te zorgen dat het Splunk-platform kosteneffectieve indexerings- en opslagopties biedt voor alle klantgegevens. Om dit te ondersteunen heeft Splunk twee nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan de al robuuste storage en value-based pricing tiers binnen het Splunk platform. De nieuwe Flex Index, beschikbaar in preview voor Splunk Cloud-klanten op workload pricing, maakt kosteneffectieve invoer, zoeken en opslag mogelijk voor data met een lagere waarde. Splunk breidt ook cloud storage uit met SmartStore, dat nu beschikbaar is op Microsoft Azure als een preview mogelijkheid naast Amazon Web Services en Google Cloud Platform. Hierdoor kunnen Splunk's Azure klanten opschalen terwijl de opslagkosten onder controle blijven. Functies die in preview beschikbaar zijn voor Splunk Enterprise zijn toegankelijk via het Splunk Enterprise Beta programma. In deze release worden preview en beta door elkaar gebruikt.
  • Sneller actie ondernemen met beter onderzoek naar alle gegevens via een betere zoekervaring: Met Federated Search krijgen klanten een uniforme zoekervaring voor alle implementatietypes. Zo kunnen ze silo's doorbreken en in het hele ecosysteem van hun Splunk-platform zoeken. Om sneller actie te ondernemen met data, is de Splunk Dashboard Studio nu beschikbaar op Splunk Mobile. Hiermee kunnen klanten hun meest complexe data-inzichten laten zien in visueel aansprekende dashboards. Op deze manier kan iedereen in de organisatie ze begrijpen en kan er actie op worden ondernomen. Deze dashboards kunnen overal mee naar toe met Splunk Mobile en Splunk TV. Zowel Federated Search als Dashboard Studio zijn nu algemeen beschikbaar.
  • Aanpasbaar platform voor elke gebruikssituatie: Of een organisatie nu in de cloud, on-prem of hybride is, Splunk biedt systeembeheerders en ontwikkelaars nieuwe self-service mogelijkheden waarmee ze eenvoudig hun Splunk-omgeving en -applicaties kunnen implementeren en volledig inzichtelijk houden. Met Splunk Operator for Kubernetes, nu algemeen beschikbaar, kunnen beheerders en ontwikkelaars moeiteloos installeren, opschalen en beheren in de geselecteerde cloudomgeving. Ze kunnen ook gebruik maken van Splunk's groeiende community en verbeterde ontwikkelaarstools met de nieuwe Splunkbase gebruikerservaring.
Daarnaast kunnen zowel Splunk-partners als klanten gebruikmaken van Splunk's data-innovatieplatform in elke Intel-gebaseerde architectuur, van de edge tot de cloud. Met meer dan 83% van 's werelds cloud-instanties aangedreven door Intel-technologie, stellen Splunk en Intel klanten in staat om snellere inzichten en een grotere inzetflexibiliteit te bereiken, tegen lagere kosten. Splunk's samenwerking met Intel levert een high performance data innovation engine om de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor infrastructuur en bedrijfsvoering te versnellen.

Meer waarde voor de klant door meer flexibiliteit, schaalbaarheid en investeringen in gegevens

Omdat de typen en volume van data die organisaties moeten analyseren voortdurend groeien, is het hebben van een vertrouwd dataplatform van essentieel belang voor zakelijk succes. Splunk's workload pricing stelt klanten in staat om in te kopen op basis van de infrastructuur die wordt gebruikt om diensten te leveren. Het is nu beschikbaar voor alle Splunk Cloud Platform klanten, waardoor het voor klanten eenvoudiger dan ooit wordt om meer uit hun data te halen.

"De overstap naar workload pricing geeft ons de vrijheid om onze inspanningen te versnellen zonder ons zorgen te hoeven maken over data ingest limieten,” zegt Trina McGhie, Chief Information Security Officer, Co-Operators. “Sinds we de overstap hebben gemaakt naar het Splunk Cloud Platform met de workload pricing, heeft ons zeer bekwame en innovatieve beveiligingsteam onze bandbreedte aan data bijna verdubbeld. Bovendien is onze security posture verbeterd omdat we deze met Splunk precies kunnen meten en bewaken. Dit is voor ons van onschatbare waarde geweest.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Splunk
Splunk is leverancier van platform waarmee bedrijven hun data in real-time inzichtelijk kunnen maken. Een belangrijk element dat Splunk anders dan anders maakt is het feit dat de data niet hoeft worden schoongemaakt om er inzichten uit te halen.
Splunk Inc. Alle rechten voorbehouden. Splunk, Splunk>, Data-to-Everything, D2E en Turn Data Into Doing zijn handelsmerken en gedeponeerde handelsmerken van Splunk Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere merknamen, productnamen of handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.
Meer over Splunk
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.