Ruimtevaartorganisatie CNES kiest Orange Business Services

Om zijn data-centrische strategie te transformeren met Cloud-based data lake

| Orange Business Services | 2 min | 20 oktober 2021 14:31
  • Orange Business Services leidt industrieconsortium voor data beveiliging en dataopslag van de ruimtevaartorganisatie
  • Nieuwe data lake zal tot 100 petabytes aan ruimtelijke data hosten
Ruimtevaartorganisatie CNES heeft Orange Business Services gekozen om een industrieconsortium te leiden, met daarbij HPE, Scality en Tealenium, voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van een nieuwe oplossing voor dataopslag van wetenschappelijke en ruimtelijke data. Dit zal CNES helpen zijn opslaginfrastructuur volledig te moderniseren om de enorme hoeveelheden gegevens van zijn satellieten beter te benutten.
Deze nieuwe data lake zal 100 petabytes aan ruimtelijke data kunnen bevatten. De gebruikers krijgen eenvoudig, veilig en snel toegang tot één opslagruimte voor gegevensverzameling en -archivering. CNES wil er ook gebruik van maken om nieuwe diensten te ontwikkelen, met inbegrip van visualisatie, gegevensverwijzing en informatie-uitwisseling.

Centraal aanspreekpunt voor CNES

Orange Business Services zal toezicht houden op het wereldwijde beheer van het hele project, van ontwerp en installatie tot onderhoud en lopende operaties. Als een network based digital dienstverleningsbedrijf en stichtend lid van Gaia-X is Orange Business Services goed geplaatst om zijn expertise op het gebied van gegevensbeveiliging en digitale integratiediensten te benutten, en tegelijk de vertrouwelijkheid van deze gegevens te garanderen in overeenstemming met de wettelijke vereisten. Orange biedt ook zijn expertise aan in de ruimtevaartsector, met name met het Payload Data Ground Segment (PDGS) Sentinel-1 en 2 van het Europese Copernicus-programma.
"Ruimtelijke data zijn van oudsher een zaak voor wetenschappelijk onderzoek. Zij worden een strategische factor in de "nieuwe" data-economie: satellieten dragen op alle niveaus bij tot het creëren van waarde, heel duidelijk in de geografische lokalisatie of in beeldvorming, maar nu ook om de klimaatverandering te volgen: zeespiegel, ozonlaag, CO2, enz. Deze gegevens, die steeds omvangrijker, specifieker en complexer worden, moeten worden vastgelegd, opgeslagen, verwerkt en geanalyseerd. In het kader van ons gegevensbeleid en met de steun van de teams van Orange Business Services ontwikkelen we een toekomstbestendige infrastructuur om de toegang tot deze gegevens te garanderen, de wetenschap te vergemakkelijken en ook de opkomst van nieuwe diensten, producten, spelers en een nieuwe industrie te ondersteunen", zegt Thierry Levoir, Director Digital & Operations Departments, CNES.
"We zijn verheugd dat we CNES kunnen ondersteunen bij dit ambitieuze project om zijn opslaginfrastructuur te vernieuwen. Wij combineren onze kennis van het integreren van complexe oplossingen met de aanvullende expertise van onze partners om zo bij te dragen aan de digitale transformatie van CNES. Zo nemen we deel aan de strategie om de waarde van ruimtelijke gegevens te verhogen en de invloed van het Franse ruimtevaartbeleid te bevorderen", aldus Etienne Bonhomme, Director Cloud activities France, Orange Business Services.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Orange Business Services
Orange Business Services is een netwerk-native digitale dienstverlener en de wereldwijde enterprise-divisie van de Orange Group. We verbinden, beschermen en innoveren bedrijven over de hele wereld om duurzame bedrijfsgroei te ondersteunen. Door expertise op het gebied van connectiviteit en systeemintegratie is Orange Business Services in staat bedrijven te ondersteunen op het gebied van softwaredefined networking, multi-clouddiensten, data en AI, slimme mobiliteitsdiensten en cybersecurity. Orange biedt begeleiding in elke fase van de gegevenscyclus: van verzameling, transport, opslag en verwerking tot analyse en delen.
 
Nu bedrijven gedijen op innovatie, plaatst Orange Business Services haar klanten in het hart van een open ecosysteem om samenwerking te stimuleren.
Orange en alle andere Orange product- of dienstnamen zijn handelsmerken van Orange of Orange Brand Services Limited.
Meer over Orange Business Services
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.