Aruba introduceert de volgende generatie switching-architectuur

De CX 10000 Series Switch met Pensando: geavanceerde, schaalbare netwerk- en security-services voor enterprise datacenters

| Aruba Networks | 3 min | 20 oktober 2021 16:48
Afbeelding: Een Aruba CX 10000 Series Switch met Pensando | Copyright: Aruba Networks
Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, presenteert vandaag de allereerste Distributed Services Switch in de branche waarmee bedrijven next-generation distributed services-architecturen kunnen ontwerpen en gebruiken. Deze architecturen vereenvoudigen, versnellen en schalen netwerk- en security-services in enterprise datacenters.

De Aruba CX 10000 Series Switch vertegenwoordigt een nieuwe categorie datacenter-switches die best-of-breed Aruba datacenter L2/3-switching combineert met de eerste programmeerbare processor in de branche op basis van hardware (Pensando P4). Dit levert stateful services inline, op schaal, met verbeterde wire-rate-prestaties ten opzichte van traditionele datacenter L2/3-switches.

“Aruba en Pensando hebben de eerste distributed services-architectuur in de branche gecreëerd waarmee enterprises netwerkinfrastructuren op kunnen zetten en gebruiken die net zo goed presteren en schalen als bekende infrastructuur-hyperscalers”, zegt Alan Weckel, Founder en Technology Analyst van 650 Group. “Dit is een opkomende categorie in de industrie is die anders is dan alle anderen en zeker nog verder zal groeien. Nieuwe en opkomende workloads, zoals AI/ML, zullen zorgen voor vergelijkbare oplossingen die gebaseerd zijn op innovatieve principes van gedistribueerde services.”

Een nieuwe architectuur voor gedistribueerde services

De Aruba CX 10000 Series Switch met Pensando is een nieuwe klasse switching-oplossingen die helpt uitdagingen met legacy-infrastructuur te overwinnen. Operators kunnen industriestandaard leaf-spine networking uitbreiden met gedistribueerde micro-segmentatie, oost-west-firewalling, NAT, encryptie en telemetrie-services. Dit alles wordt inline geleverd, op iedere toegangspoort en dichter bij belangrijke bedrijfsapplicaties.

Deze oplossing biedt een unieke mix van prestaties, schaal en automatisering voor het distribueren van geavanceerde netwerk- en security-services, waar het onpraktisch en kostbaar is om verkeer naar één gecentraliseerd punt te dwingen. In plaats daarvan worden deze services toegepast aan de services network access layer-edge, waar de applicaties draaien. Belangrijke use cases zijn:
  • On-premises enterprise datacenters en de private cloud - Traditionele datacenter-architecturen met gecentraliseerde, op hardware gebaseerde security-apparaten hebben hun breekpunt bereikt – de prestaties, wendbaarheid en kosten zijn niet langer haalbaar. De Aruba CX 10000 biedt een architectuur die geavanceerde services distribueert naar de datacenter-edge. Deze nieuwe oplossing optimaliseert de netwerkbandbreedte en -prestaties, doordat het lokale verkeer niet naar een gecentraliseerd chokepoint hoeft te worden gestuurd. Zodoende wordt de security posture verbetert, terwijl de complexiteit en de kosten worden beperkt.
  • Co-locatie-edge – Veilige, onderling verbonden cloudproviders - Het versleutelen van toegang tot de public cloud met traditionele apparaten is enorm duur. Veel klanten moeten echter, in het kader van compliance-wetgeving, alle toegang tot public cloudbronnen versleutelen. De Aruba CX 10000 biedt edge-routing, line-rate encryptie, firewall en NAT voor public cloud-verbindingen vanuit zowel on-premises als co-locatie-datacenters. Deze oplossing verlaagt de total cost of ownership, biedt een geoptimaliseerde security-architectuur en verlaagt risico’s.
De Aruba CX 10000 helpt klanten om hun Zero Trust-netwerkarchitectuur verder uit te breiden tot in het datacenter, naar de netwerkserver-edge, door 800G E-W Stateful Services te leveren op elke switchpoort. Hierdoor wordt de security van belangrijke applicaties en workloads drastisch geschaald en versterkt.

De relatie tussen HPE en Pensando uitbreiden

Deze nieuwe oplossing is een aanvulling op de recente introductie van het Pensando Distributed Services Platform (DSP) voor HPE-servers, geleverd als een PCI form factor-optie in HPE ProLiant-servers, HPE Apollo-systemen en HPE Edgeline Converged Edge-systemen. De Aruba CX 10000 breidt de implementatie van deze intelligente services uit naar de netwerk-fabric van het datacenter en richt zich op een breder scala aan use cases, waaronder brownfield-implementaties of infrastructuur-agnostische/heterogene omgevingen als aanvulling op of uitbreiding van SmartNIC-implementaties.

"Deze aankondiging breidt de samenwerking tussen HPE en Pensando verder uit door Distributed Services van Pensando te verwerken in het Aruba switching-platform. De eliminatie van legacy-technologieën die nodig zijn om een zero-trust private cloud te bouwen was nog nooit zo eenvoudig of kosteneffectiever”, zegt Prem Jain, CEO voor Pensando Systems. “Ik kijk ernaar uit om onze relatie voort te zetten en aanvullende oplossingen op de markt te brengen.”

Prijzen en beschikbaarheid

De Aruba CX 10000 Series Switch met Pensando is vanaf januari 2022 beschikbaar, met prijzen vanaf $45.000, inclusief versnelde Stateful Firewall, Zero Trust Segmentation, ERSPAN, telemetrie en DDoS-bescherming.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Aruba Networks
Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, is de wereldwijde leider in veilige, slimme edge-to-cloud netwerkoplossingen die AI gebruiken om het netwerk te automatiseren, terwijl ze gegevens gebruiken om krachtige bedrijfsresultaten te behalen. Met Aruba ESP (Edge Services Platform) en As-a-Service-opties, kiest Aruba voor een cloud-native aanpak om klanten te helpen aan hun eisen op het gebied van connectiviteit, veiligheid en financiële eisen te voldoen. Over de hele campus, in elke sector, elk datacenter en elke remote-werkomgeving, waarbij alle aspecten van bedrade, draadloze LAN, en wide area networking (WAN) aan bod komen.
Meer over Aruba Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.