Mythbusters: drie waarheden over workloads en de cloud

Jerry Rijnbeek, VP SAAS & Security GTM bij Rubrik, over het verplaatsen van grote workloads naar de cloud

| Rubrik | 3 min | 21 oktober 2021 12:18
Het verzamelen van data is voor veel bedrijven een startpunt op weg naar een betere bedrijfsvoering. Want inzichten die innovatie stimuleren, de betrokkenheid van klanten vergroten en bedrijfsresultaten verbeteren, kunnen uit data worden gehaald. Maar bedrijven die hun big data-applicaties (zoals SAP, Oracle en HPC) naar de cloud willen verplaatsen, hebben vaak met een aantal barrières te maken.

Normaliter was bandbreedte een van de belangrijkste obstakels tijdens het verplaatsen van applicaties naar de cloud, evenals een gebrek aan controle over data. Nadat gegevens naar de cloud zijn gemigreerd, beschikt een organisatie niet meer over dezelfde on-premises suite met beheertools. En, data-in-transit wordt blootgesteld aan meer potentiële blootstelling en is daarom kwetsbaarder.

Tegenwoordig vinden bedrijven gemakkelijker de weg naar de cloud. Er is nu in feite niets dat organisaties ervan weerhoudt om grote, bedrijfskritieke workloads naar de cloud te verplaatsen. Er zijn genoeg zaken om op te letten om optimaal te profiteren van alles wat de cloud te bieden heeft. Daarom deelt Jerry Rijnbeek, VP SAAS & Security GTM bij Rubrik, drie feiten over het verplaatsen van grote workloads naar de cloud.

1. Databeveiliging is ook nodig in de cloud

Het verplaatsen van workloads naar de cloud is goed nieuws, maar de kritische applicaties moeten ook goed worden beveiligd. Naarmate bedrijven meer gebruik gaan maken van de cloud, wordt het daarom nog belangrijker om te beschikken over een back-upoplossing die gegevens over hun gehele infrastructuur kan beschermen. Net zo belangrijk is het om controle te hebben over en inzicht te hebben in alle bedrijfsdata. Zicht hebben op gegevens tilt gegevensbescherming naar een hoger niveau. Zodra alle data goed in beeld is, kan de beste beveiligingsstrategie worden bepaald. Een ‘Zero Trust’-benadering is hierbij van groot belang. Deze benadering gaat ervan uit dat alle gebruikers, apparaten en toepassingen kunnen worden aangetast. Met andere woorden: vertrouw niets, controleer alles. Deze benadering en hoge mate van bescherming moet worden toegepast ongeacht waar data zich bevindt, on-premises of in de cloud.

2. Niets is "niet-migreerbaar"

Tot voor kort werden bedrijven die afhankelijk zijn van grote CAD-bestanden of prestatie-intensieve applicaties beperkt tot on-premises. Organisaties die de cloud opzochten, ontdekten verschillende obstakels. Veel daarvan hadden te maken met opslag. Bovendien was het verplaatsen en opnieuw ontwerpen van applicaties buitengewoon complex, en was er een aanzienlijke prestatiedaling in de cloud.

Dankzij innovatieve oplossingen zoals Azure NetApp Files (een gezamenlijk ontwikkelde oplossing van Microsoft en NetApp) kunnen zelfs de grootste, meest complexe enterprise-workloads nu naar de cloud worden verplaatst. Ze ervaren dezelfde prestaties als on-premises, zo niet beter. Azure NetApp Files wordt vaak gebruikt als de onderliggende, gedeelde bestandsopslagservice voor lift-and-shift-migraties van Linux- en Windows-applicaties, databases en HPC-infrastructuren. Voorheen enkel on-premises beschikbaar.

3. Gesprekken over gegevensback-up zijn niet alleen voor IT

Gegevensback-up en -beveiliging zijn vaak geen onderwerpen die direct ter sprake komen bij gesprekken over de digitale transformatie. Dat zou wel moeten. Hoe bedrijven met data omgaan, is namelijk van invloed op de algehele bedrijfsvoering. Wanneer gegevens kwetsbaar zijn, is het hele bedrijf kwetsbaar. Hoewel back-up en gegevensbescherming vroeger vaak slechts bijzaak waren, is het nu een grotere zorg geworden. Al helemaal nu veel bedrijven – onterecht – denken dat data in de cloud automatisch beveiligd is. Niet alleen de IT-afdeling, maar ook het managementteam heeft gegevensbescherming steeds vaker top-of-mind. En deze bewustwording moet in het gehele bedrijf ontstaan. Ga en blijf daarom met iedereen in gesprek over cyberveiligheid zodat er zo min mogelijk risico’s ontstaan.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Rubrik
Rubrik levert multi-cloud data control, waarmee klanten de waarde maximaliseren van data die gefragmenteerd is ondergebracht in datacenters en clouds. Het bedrijf levert een centraal, policy-gedreven platform voor data recovery, governance, compliance en cloud mobility.
Meer over Rubrik
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.