Vattenfalls Solar Team loopt met Citrix ver voor op de concurrentie

Het team maakt gebruik van digitale werkplektechnologie om te zorgen dat zonnewagen en bestuurders optimaal presteren

| Citrix | 2 min | 21 oktober 2021 14:35
Copyright: Vattenfalls Solar Team
Het is bijna groen licht voor het Vattenfall Solar Team. Volgende week gaat een team van 17 studenten van de Technische Universiteit Delft (TU Delft) op volle toeren van start tijdens de Solar Challenge Morocco- een 2.500 kilometer lange race voor zonnewagens met deelnemers van 's werelds meest toonaangevende technische universiteiten. Ze zijn goed op weg om nog een overwinning te behalen. Dit doen ze mede door met de technologie van Citrix Systems, Inc. een veilige digitale werkplek te creëren voor informatiedeling, die helpt om auto en bestuurders optimaal te laten presteren.

De ultieme werkervaring op afstand

“Stel je voor: tijdens zo’n race ben je in een zeer afgelegen omgeving, de Sahara of ergens in de bergen, waar je weinig tot geen bereik hebt”, zegt Tanya Spee, de woordvoerder van het team.

Het team van techniekstudenten heeft deze vijfdaagse race al zeven van de tien keer gewonnen. Tijdens deze uitdaging moeten zij alles zelf doen, van het ontwerpen, bouwen en racen met de auto tot aan het vormgeven van hun eigen IT-omgeving. Dankzij het gebruik van Citrix ShareFile kunnen ze deze editie bovendien op een veilige manier real-time de nodige informatie uitwisselen voor een optimale prestatie en om hun voortgang te delen met fans over de hele wereld.

“We gebruiken Citrix ShareFile om onze bestanden, media-content en al onze videos met onze drie media-auto’s in de race én onze back-office in Nederland te delen om zo ons verhaal snel via de media en socialkanalen naar buiten te brengen. Zo kunnen mensen onze vooruitgang van dag tot dag en minuut tot minuut volgen”, zegt Spee.

Het team maakt ook gebruik van real-time race gegevens zoals het weer, wegcondities en hoe de auto presteert vergeleken met historische data, om ervoor te zorgen dat hun auto zo efficiënt mogelijk rijdt.

Spelen om te winnen

“Het is belangrijker dan ooit om bij het ontwerp en de bouw van onze zonneauto gebruik te maken van de juiste digitale werkplektechnologie”, zegt Spee. “Citrix speelt een belangrijke rol om ons team als eerste over de streep te helpen.”

De Solar Challenge Morocco start 25 oktober en eindigt op 29 oktober.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloudomgevingen kan opzetten en beheren.
Citrix Systems, Inc. Citrix, the Citrix logo, and other marks appearing herein are the property of Citrix Systems, Inc. and may be registered with the U.S. Patent and Trademark Office and in other countries.  All other marks are the property of their respective owners.
Meer over Citrix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.