Je werkprocessen rond werkbonnen vereenvoudigen

Tips over hoe jij jouw werkprocessen met betrekking tot werkbonnen kunt vereenvoudigen

| Simple-Simon | 2 min | 21 oktober 2021 14:52
Werkbonnen geven informatie over de administratie van een dag. Het is daarom zaak dat deze juist en correct ingevuld worden, zonder dat je hier onnodig veel tijd mee kwijt bent. Om niet alleen tijd, maar ook geld te besparen, lees je in dit artikel een aantal tips over hoe jij jouw werkprocessen met betrekking tot werkbonnen kunt vereenvoudigen.

Wat is een werkbon?

Werkbonnen zijn belangrijk voor het opstellen van je facturatie, aangezien het een opsomming van de gewerkte uren en verbruikte materialen is. Hierdoor kan je op een simpele manier de juiste bedragen naar je klanten factureren. Bovendien is een werkbon handig voor projecten. Zo kun je er onder andere informatie op kwijt als gegevens van de opdrachtgever, datum van uitvoering en afspraken.

Frustraties papieren werkbonnen

Vaak werkt de buitendienstmedewerker met een werkbon. Deze medewerker gaat meestal van afspraak naar afspraak, waardoor hij of zij vaak aan het einde van de dag, of in het slechtste geval aan het einde van de werkweek, pas de werkbonnen invult. Dit heeft tot gevolg dat werkbonnen niet juist ingevuld worden, doordat bijvoorbeeld verbruikt materiaal niet geregistreerd wordt. Bovendien kan je pas later de factuur maken en versturen, waardoor je later betaald krijgt. Daarbij komt ook dat papieren werkbonnen frustraties met zich meebrengen, zoals bijvoorbeeld:
 • Bij wijzigingen in de planning vaak heen en weer bellen met de medewerker op kantoor;
 • Tijdverlies door het ophalen en inleveren van werkbonnen;
 • Onnodig veel tijd kwijt aan administratieve handelingen zoals bijvoorbeeld het overtypen van gegevens als gemaakte uren en verbruikte materialen;
 • Overal stapels papier, waardoor je regelmatig kwijtgeraakte bonnen moet zoeken;
 • Onleesbare handschriften van collega’s.
Komen deze ergernissen bekend voor? Deze en andere frustraties zijn gemakkelijk te voorkomen. Tijd om je werkbonnen te digitaliseren!

Eenvoudig digitaal je werkbon verwerken

Dankzij Simple-Simon kan je vanaf nu gemakkelijk je werkbon verwerken. Bovendien werk je met deze werkbon oplossing niet alleen sneller, maar ook eenvoudiger en professioneler! Simon’s werkbon oplossing bestaat uit 2 onderdelen, namelijk een kantoormodule waarin je jouw werkbonnen beheert, en een app welke in het veld gebruikt wordt bij de uitvoering. Hierdoor ervaart iedere medewerker voordeel. Enkele voordelen van de werkbon oplossing van Simple-Simon zijn:
 • Maak of plan eenvoudig je werkbonnen overal waar je bent, zowel op kantoor als onderweg;
 • Simpel uren en verbruikte materialen registreren;
 • Laat je klant de werkbon ondertekenen en verstuur deze direct per mail;
 • Historie en bijlagen altijd beschikbaar;
 • Alle verschillende rapportages inzichtelijk op kantoor;
 • Koppel gemakkelijk met jouw favoriete boekhoud- of facturatiepakket;
 • Bovendien koppel je gratis met jouw digitale agenda.
Zelf de eenvoud van werkbonnen afhandelen met Simple-Simon ervaren? Vraag vandaag nog je gratis testaccount aan. Of plan direct jouw gratis online live demo in waarin alles uitgelegd wordt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Simple-Simon
Simple-Simon, de slimme werkbon app is dé ideale oplossing om af te komen van de papieren rompslomp en om je werkprocessen te versimpelen. Niet langer werken met papieren werkbonnen maar makkelijk en snel online registreren van alle informatie en taken op je smartphone of tablet die realtime worden gesynchroniseerd. Versnel je proces, maak minder fouten én communiceer met je klant. De slimme werkbon app van Simple-Simon biedt ondernemers de mogelijkheid om makkelijker te werken.
Meer over Simple-Simon
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.