Peak Value neemt een significant belang in arbeidsbemiddelaar Matchd

Samenwerking versterkt leidende positie en opent deuren naar nieuwe markten

| Peak Value | 3 min | 21 oktober 2021 15:00
Copyright: Precondo CA
Peak Value, het strategische consultancybedrijf uit Rotterdam dat zich richt op ondernemers, neemt een significant belang in Matchd, het snelgroeiende arbeidsbemiddelingsbureau voor overheidsbanen. Met de overeenkomst willen beide partijen het groeipad van Matchd verder professionaliseren, waarbij ingezet zal worden op zowel arbeidsbemiddeling als detachering.

Matchd verzorgt arbeidsbemiddeling voor hbo+-banen voor de overheid. Dat doet het bedrijf voor zeer uiteenlopende beroepsgroepen; van civiel ingenieur tot hr-manager en van beleidsmedewerker tot ict’er. Dit jaar stevent Matchd af op een omzet van twintig miljoen euro, vijftig procent meer dan vorig jaar. Het heeft twintig eigen medewerkers die ervoor zorgen dat een groeiende pool van nu 250 mensen aan het werk kan bij overheidsdiensten. Matchd werkt voor ruim zeventig gemeenten, maar ook voor provincies, waterschappen, rijkswaterstaat, politie en ministeries. Ook bedient het bedrijf publieke organisaties zoals de Kamer van Koophandel, universiteiten en ziekenhuizen.

In 2014 is Matchd opgericht door Wil Wernars en Sebastiaan Winter. Tijdens de onstuimige groei van het bedrijf in de daaropvolgende jaren, kwamen zij in contact met Peak Value. Zij helpen de ondernemers om de groei in goede banen te leiden. “In 2019 stonden we voor de keuze”, zegt Wil Wernars. “Blijven we doorgaan zoals we doen, of kiezen we ervoor om een serieus groeipad in te slaan? Het werd dat laatste, en dat betekende dat we een professionaliseringsslag moeten maken. Door een Foto van de toekomst met ons te maken, bleek Peak Value voor ons de partner om onze plannen vorm te geven.”

De samenwerking beviel zo goed, dat Peak Value graag haar rol wilde uitbreiden. “De participatie van Peak Value is een meer dan welkome aanvulling”, zegt Sebastiaan Winter. “Hun hele team heeft een schat aan ervaring en mede-oprichter Marcel Broersma kent ons vakgebied door en door. Hun aanpak zorgt ervoor dat we veel strategischer te werk kunnen gaan.”

De samenwerking zorgt er ook voor dat Matchd gerichte plannen kan maken om nieuwe markten te betreden. Wernars: “Wij zijn sterk in arbeidsbemiddeling, en dat blijven we ook uitbreiden. Maar in de markt zien we een sterke wens om personeel in dienst te hebben. Daarom willen we ook de transitie naar detachering inzetten. Zo willen we klaar zijn voor de toekomst en met Peak Value hebben we de partner gevonden om deze plannen goed uit te voeren.”

Marcel Broersma, oprichter en directeur van Peak Value: “Een samenwerking begint bij ons altijd met de persoonlijke verhouding met de ondernemers. Door met elkaar te werken, kom je erachter of er een goede klik is. Die zien we bij Matchd zeker. Daarnaast zien we ook de potentie van het bedrijf. Matchd heeft zich heel sterk ontwikkeld in een zeer competitieve markt, en we zien ook dat die positie alleen maar sterker wordt. Er liggen bovendien nog volop kansen voor het bedrijf. Met ons team zullen we een goede toevoeging zijn om het bedrijf verder te professionaliseren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Peak Value
Werk met een team van specialistische bedrijfsadviseurs aan de toekomst van jouw bedrijf. Samen met jou stellen wij de concrete doelen op die jouw bedrijf helpen groeien en zorgen ervoor dat de geplande verander-beweging goed in gang wordt gezet.
Meer over Peak Value
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.