Xerox speelt in op milieu- en maatschappelijke uitdagingen in editie 2021 van CSR Report

Bedrijf verdubbelt duurzaamheidsinspanningen en publiceert roadmap om in 2040 klimaatneutraal te zijn

| Xerox | 3 min | 25 oktober 2021 9:55
Afbeelding: John Visentin, Vice Chairman en Chief Executive Officer bij Xerox | Copyright: Xerox
Xerox Holdings Corporation heeft de editie 2021 van zijn Global Corporate Social Responsibility (CSR) Report gepubliceerd. Het rapport bevat data, prestaties en doelen van het bedrijf op het gebied van maatschappij, governance en milieu-impact.

“Xerox heeft de maatschappelijke verantwoordelijkheid om te doen wat het beste is, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor mensen, het milieu en de samenleving. Belangrijke onderdelen van onze strategie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn gericht op hoe we onze impact en de impact van onze klanten op het milieu kunnen verminderen en de samenleving kunnen helpen - en dat terwijl we ervoor zorgen dat we onszelf besturen op een manier die van Xerox een van de meest verantwoordelijke bedrijven ter wereld maakt”, zegt John Visentin, vice-bestuursvoorzitter en CEO van Xerox. “Het Xerox-team heeft het afgelopen jaar zoveel bereikt en ik kan niet trotser zijn op hoe onze teamleden nieuwe manieren blijven vinden om elke dag beter te werken voor onze klanten, partners en community’s.”

Omdat klimaatverandering een van de belangrijkste problemen van vandaag is, heeft het bedrijf zijn netto-nuldoel met 10 jaar versneld naar 2040. De editie van dit jaar biedt voor het eerst een routekaart naar netto-nul. De roadmap richt zich op het verbeteren van processen en energie-efficiëntie, en het ontwerpen van milieuvriendelijke producten en schone technologieën. Specifieke voorbeelden zijn onder meer:
  • Bereiken van de ENERGY STAR®-registratie van 100 procent van Xerox’s relevante nieuwe producten.
  • Pionieren van een nieuw service experience platform door CareAR, onderdeel van Xerox, om bedrijven in staat te stellen om betere resultaten te boeken op het gebied van milieu, zorg en veiligheid.
  • Samenwerking met het Amerikaanse ministerie van energie op het gebied van HVAC-technologie dat het stroomverbruik van airconditioners met wel 80 procent kan terugdringen.
Andere highlights op het gebied van CSR in het rapport:
  • Toename van de diversiteit in de raad van bestuur van Xerox naar 40 procent.
  • Uitvoering van de nieuwe roadmap op het gebied van diversiteit, inclusiviteit en erbij horen met een focus op het bouwen van een diverse pipeline, partnerships, cultuurveranderingen, samenwerken binnen community’s en accountability.
  • Ondersteuning van COVID-19-response door hulp aan mensen in de frontlijn, het produceren en doneren van laaggeprijsde beademingsapparaten en het produceren van mondmaskers.
  • Lancering van een nieuw reward-programma waarbij medewerkers 10 dollar per vrijwilligersuur kunnen declareren en doneren aan een goed doel, met een maximum van 500 dollar per jaar.
Alle initiatieven op het gebied van milieu, maatschappij en governance die in het Global CSR Report 2021 zijn gepubliceerd, staan ​​naast de missie van Xerox om leiderschap op het gebied van innovatie te handhaven en het Innovation with Impact-programma van Xerox. Dit programma leidde tot de recente samenwerking van Xerox met de Naval Postgraduate School om te helpen bij de adoptie van 3D-printen in de Amerikaanse marine. Het leidde ook tot de lancering door Xerox van Eloque, een joint venture met VicTrack, een staatsbedrijf in Victoria, Australië, om de door PARC ontwikkelde IoT-technologie te commercialiseren die op afstand de structurele gezondheid van infrastructuuractiva, zoals bruggen, bewaakt.

Xerox heeft het MVO-rapport 2021 opgesteld volgens de normen van het Global Reporting Initiative (GRI) en de Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Daarnaast blijft Xerox zijn MVO-statistieken bekendmaken met behulp van de Sustainability Accounting Standards Board (SASB) en de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD)-normen om ervoor te zorgen dat onze belanghebbenden volledige transparantie hebben in onze MVO-voortgang. Ga voor meer informatie over de CSR-activiteiten van Xerox en onze GRI-, SASB- en TFCD-rapporten naar www.xerox.com/csr.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Xerox
Al meer dan 100 jaar herdefinieert Xerox (NYSE: XRX) de werkplekervaring. Onze leidende positie in kantoor- en productieprinttechnologie wordt benut bij de uitbreiding naar software en diensten om de werknemers van vandaag duurzaam te ondersteunen. Van kantoor tot industriële werkomgevingen, onze gedifferentieerde bedrijfsoplossingen en financiële diensten zijn ontworpen om elke dag beter te laten werken voor onze klanten - ongeacht waar dat werk wordt gedaan. Wetenschappers en ingenieurs van Xerox zetten vandaag de dag de innovatie-erfenis voort met baanbrekende technologieën op het gebied van digitale transformatie, augmented reality, robotgestuurde procesautomatisering, additieve manufacturing, Industrial Internet of Things en cleantech.
Meer over Xerox
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.