1 op de 3 werknemers heeft behoefte aan meer ondersteuning van IT

Medewerkers van de IT-afdeling spelen op alle gebieden een sleutelrol

| KnowBe4 | 2 min | 25 oktober 2021 14:46
Copyright: Matthew Waring op Unsplash
Uit wereldwijd onderzoek van KnowBe4 Research, de internationale onderzoeksafdeling van het IT-beveiligingsbedrijf KnowBe4, waarin meer dan 320.000 mensen bevraagd werden, blijkt dat bijna 30 procent van de respondenten het moeilijk vindt om goede IT-hulp en -ondersteuning op het werk te krijgen. “Het is niet verwonderlijk dat organisaties het slachtoffer worden van succesvolle cyberaanvallen”, zegt Kai Roer, beveiligingsexpert en directeur van KnowBe4 Research.

Met veel medewerkers die al bijna twee jaar vanuit thuis werken, zijn veel organisaties gedwongen tot een volledig digitaal bestaan. Dit heeft gezorgd voor een toegenomen druk op de IT-afdelingen. “Het werken vanuit huis heeft het werk voor IT ingewikkelder gemaakt. Naast beveiligingsgerelateerde uitdagingen hebben veel organisaties waarschijnlijk nieuwe ondersteuningstaken moeten invoeren die veel van de IT-afdeling hebben gevraagd. “De ICT-competentie van medewerkers varieert sterk en de drempel om hulp te vragen lijkt daardoor hoger te zijn geworden voor veel werknemers”, zegt Roer.

“Een van de belangrijkste beveiligingsmaatregelen die een organisatie kan nemen, is ervoor zorgen dat alle medewerkers weten wat ze moeten doen en met wie ze contact moeten opnemen als ze IT-problemen ervaren. Dit is vooral belangrijk wanneer kritieke situaties zich voordoen”, zegt Roer.

“Veel van de acties die door cybercriminelen worden ondernomen, maken geen onderscheid tussen grote en kleine ondernemingen, of organisaties in de publieke en private sector. Er worden tal van methoden gebruikt om individuen en organisaties aan te vallen, maar de meeste cybercriminelen maken misbruik van de onoplettendheid of onwetendheid van mensen. IT-ondersteuning is daarom een van de vier beveiligingspijlers, samen met software, routines en training. Samen verminderen deze elementen de kans dat criminelen zullen slagen”, vervolgt Roer.

Neem cybersecurity serieus

Roer benadrukt dat de medewerkers van de IT-afdeling op al deze gebieden een sleutelrol spelen. “Het is belangrijk om medewerkers vertrouwen te geven en ervoor te zorgen dat ze bekend zijn met de vaste routines. Het is algemeen bekend dat IT-afdelingen meestal moeten werken met niet toereikende budgetten. Helaas komt het ook nog te vaak voor dat het management cybersecurity niet de juiste prioriteit geeft. Om ernstige cyberaanvallen te voorkomen, moeten managers absoluut prioriteit geven aan IT-beveiligingstraining en ervoor zorgen dat IT-ondersteuningspersoneel beschikbaar is en een hoog aanzien heeft binnen de organisatie. Dit bouwt vertrouwen op onder het personeel, zodat werknemers zich zelfverzekerd voelen als ze om hulp vragen wanneer zich beveiligingsproblemen voordoen”, besluit Roer.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over KnowBe4
KnowBe4 is leverancier van 's werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awareness-trainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-trainingen op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.
Meer over KnowBe4
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.