Allianz Benelux verbetert klantrelaties en governance met de Snowflake Data Cloud

Allianz Benelux kan zo haar data centraliseren en de data governance optimaliseren

| Snowflake | 2 min | 25 oktober 2021 15:34
Copyright: Snowflake
Verzekeringsmaatschappij Allianz Benelux gebruikt de kracht van data om betere klantervaringen te realiseren, bedrijfsefficiëntie te verbeteren en te voldoen aan de strikte regulaties in de financiële sector. Met de Snowflake Financial Services Data Cloud voor de financiële sector kon Allianz Benelux haar data centraliseren en zo de data governance optimaliseren.

Hierdoor bracht Allianz Benelux de tijd die nodig is om data loads te vervangen, te herstructureren en op te slaan terug van 24 naar 3 uur, waardoor gebruikers van het platform sneller kunnen werken en data kostenefficiënter kunnen verwerken.

Allianz Benelux zet zich in om haar klanten in elke situatie bij te staan met hoogwaardige verzekerings- en vermogensbeheerproducten in combinatie met begeleiding, ondersteuning en zorg. “Als klanten in situaties belanden die veel twijfel of onzekerheid over de verzekeringsdekking creëren, moet je hen snel de benodigde informatie bieden. Omdat onze data is gecentraliseerd in de Snowflake Data Cloud, hebben we een single source of truth voor al onze klantdata. Dit helpt ons om proactief contact op te nemen met de klanten die onze hulp en informatie op korte termijn nodig hebben, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over hun verzekering”, zegt Sudaman Thoppan Mohanchandralal, Regional Chief Data and Analytics Officer van Allianz Benelux.

Voor veel ondernemingen in de financiële dienstverlening is het voldoen aan strenge wet- en regelgeving een uitdaging, waaronder de IFRS-rapportagenormen. “We brengen data uit verschillende systemen samen in één financiële datahub om rapporten te maken die voldoen aan de IFRS-normen, met het juiste niveau aan historische data en granulariteit”, aldus Sudaman Thoppan Mohanchandralal. “Onze rapporten zijn niet alleen gebaseerd op point-in-time data. We kunnen inzoomen op de verschillende data en informatie. Ook biedt Snowflake ons de noodzakelijke elasticiteit om op te schalen qua datacapaciteit wanneer we dit nodig hebben.“

Snowflake kondigde recent de Financial Services Data Cloud aan om klantgerichte en datagedreven innovatie te versnellen, en tegelijkertijd te voldoen aan de strikte governancenormen in de financiële dienstverlening.

“De Financial Services Data Cloud helpt Allianz Benelux om samen te werken binnen de nieuwe dataeconomie om concurrentievoordeel te behalen, terwijl de security- en governancestandaarden voortdurend worden gehandhaafd,” zegt Coen Bos, Country Manager Benelux bij Snowflake. “Naast Allianz Benelux gebruikte meer dan de helft van de Fortune 500-organisaties in de financiële dienstverlening Snowflake, sinds 31 juli dit jaar, dus het is duidelijk dat bedrijven in de financiële sector de mogelijkheden zien van de Financial Services Data Cloud op het gebied van governance en compliance.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Snowflake
De missie van Snowflake is om elke organisatie datagestuurd te laten zijn. Ons cloud dataplatform maakt dat mogelijk door onmiddellijke elasticiteit, veilige gegevensuitwisseling en prijs per seconde te leveren, over meerdere clouds. Snowflake combineert de kracht van datawarehousing, de flexibiliteit van big data-platforms en de elasticiteit van de cloud tegen een fractie van de kosten van traditionele oplossingen.
Meer over Snowflake
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.