West Suffolk NHS Foundation Trust kiest voor Zivver

Personeel en patiënten van WSFT kunnen met Zivver gevoelige informatie veilig delen en datalekken voorkomen

| ZIVVER | 3 min | 26 oktober 2021 12:54
Gewaardeerd
Copyright: West Suffolk NHS Foundation Trust
Zivver, een leider in veilige communicatieoplossingen en een wereldwijde leverancier van gezondheidstechnologie, maakt vandaag bekend dat het Engelse West Suffolk NHS Foundation Trust (WSFT) heeft gekozen voor de oplossing van Zivver, zodat het personeel en de patiënten op een eenvoudige en veilig wijze gevoelige zorginformatie kunnen delen. Bovendien voorkomt Zivver binnen de zorgorganisatie mogelijke datalekken door menselijke fouten. In Engeland vallen medische- en gezondheidsdiensten onder de National Health Service (NHS). Dit betekent dat zij gefinancierd worden door de overheid en veelal gratis zijn voor patiënten. Het WSFT is ook onderdeel van de NHS en heeft de status ‘Global Digital Exemplar’. Dit houdt in dat de organisatie een internationaal erkende NHS-aanbieder is die ‘verbeteringen in de kwaliteit van de zorg levert, door middel van het gebruik van bewezen digitale technologieën en informatiesystemen’. De keuze voor Zivver onderschrijft deze status.

Liam McLaughlin, Chief Information Officer (CIO) bij West Suffolk NHS Foundation Trust: "Zivver wordt bedrijfsbreed geïmplementeerd. Zo kunnen al onze medische en administratieve medewerkers eenvoudig en veilig alle gegevens delen die we via e-mail en bestandsoverdracht versturen. Cruciaal is dat Zivver geavanceerde encryptietechnologie biedt en via machine learning dagelijkse menselijke fouten, zoals het per ongeluk versturen van informatie naar de verkeerde persoon, in real time voorkomt. Omdat het om gevoelige en vertrouwelijke zorggegevens gaat, kan zo’n fout ernstige gevolgen hebben, dus Zivver helpt ook bij het behalen van onze doelstellingen voor gegevensbescherming."

Het WSFT stapt over van Microsoft 365 Outlook naar NHS Mail en vult dat voor extra veiligheid aan met de oplossing van Zivver. Voor deze overstap moest het WSFT een accreditatie verkrijgen die bewijst dat het nieuwe e-mailsysteem voldoet aan de beveiligde digitale standaard van NHS Digital (een tak van de NSH die als doel heeft het gebruik van informatie en technologie in de zorg te optimaliseren). Het WSFT vergeleek meerdere aanbieders en omdat Zivver uitblonk in veiligheid en gebruiksgemak, en bovendien de kans op datalekken door menselijke fouten verkleint, kwam de oplossing als beste uit de bus. Zivver maakt het mogelijk om een versleuteld e-mailbericht te sturen naar patiënten (een van de belangrijkste criteria) en is eenvoudig te integreren in Microsoft Outlook. Deze twee eigenschappen waren van grote invloed op de aankoopbeslissing van het WSFT.

Zivver zal worden gebruikt door ongeveer 4.800 personeelsleden van het WSFT en door patiënten van West Suffolk, een gemeenschap met circa 280.000 inwoners.

Wouter Klinkhamer, CEO van Zivver: "Als internationaal erkend Global Digital Exemplar maakt het West Suffolk NHS Foundation Trust gebruik van ‘best practice’ digitale technologieën om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de integratie te bevorderen. De organisatie is hiermee een voorbeeld voor andere NHS Trust-instellingen. We zijn heel verheugd dat we het WSFT als klant mogen verwelkomen. Zij scharen zich bij een lange rij van zorgaanbieders, zoals Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Bergman Clinics en Universitätsklinikum Frankfurt, die Zivver elke dag inzetten om hun organisatie en patiëntengegevens optimaal te beschermen.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ZIVVER
ZIVVER, het platform dat bedrijven helpt veilig te communiceren, is in 2015 opgericht vanuit de filosofie dat professionals drie belangrijke behoeften hebben: gebruiksvriendelijkheid, controle en veiligheid. ZIVVER voldoet met haar product aan deze drie behoeften, die ieder even belangrijk zijn.In vergelijking met bestaande oplossingen is de basisaanpak van ZIVVER uniek: de oplossing voorkomt menselijke fouten bij het verzenden van gevoelige gegevens, voorkomt toegang door hackers of derden en stelt gebruikers in staat berichten in te trekken en automatisch fouten te melden. Hierdoor behouden gebruikers de controle voor, tijdens en na het delen van informatie. ZIVVER noemt dat Triple Safe.
Meer over ZIVVER
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.