Vontobel schaalt Robotic Process Automation (RPA) van Appian op door de hele organisatie

Zwitserse investeringsmaatschappij gebruikt Appian RPA in de cloud om operationele topkwaliteit te bereiken

| Appian | 2 min | 26 oktober 2021 12:59
Copyright: Vontobel
Appian kondigt vandaag aan dat Vontobel, een wereldwijd opererend financiële expert uit Zwitserland, Appian Robotic Process Automation (RPA) inzet binnen de hele organisatie om haar businesstransformatie en automatiseringsinitiatieven te versnellen. Vontobel maakt al sinds 2016 gebruik van het Appian Low-Code Platform om operationele bedrijfsprocessen te stroomlijnen, van front-line klantenservice tot back-office governance, risk en compliance.

Het Appian platform stelt Vontobel in staat om de Appian RPA-mogelijkheden via de cloud toe te voegen aan de on-premise Appian-implementatie van de beleggingsonderneming. De RPA-bots draaien on-premise om taken te automatiseren en dossiers bij te werken, terwijl het beheer en de orkestratie van de bots in een beveiligde lokale cloud blijft. Op deze manier blijven alle gevoelige klantgegevens lokaal en in volledige controle van Vontobel, waarmee wordt voldaan aan de strenge wetgeving op het gebied van dataprivacy en -bescherming. Met de toevoeging van Appian RPA beschikt Vontobel over een complete automatiseringsoplossing, waarmee het bedrijf efficiënt en veilig op één platform op kan schalen en groeien.

De beleggingsonderneming met een hoofdkantoor in Zürich is gespecialiseerd in vermogensbeheer, activabeheer en beleggingsoplossingen. Appian RPA automatiseert de handmatige processen van Vontobel voor de verwerking van beleggingsactiva, bankproducten en andere operationele workflows. De bots van Appian weten de procestijden significant te verkorten, operationele kosten laag te houden en datakwaliteit te verbeteren. Hiernaast monitort Appian RPA alle bots en geautomatiseerde processen met realtime analyses en dashboards, waardoor Vontobel een uitstekend operationeel overzicht heeft voor risicobeheer en naleving van de strenge regelgeving.

Vontobel kan Appian bots creëren met een low-code visueel ontwerp en deze snel implementeren, wetende dat er geen bedrijfsgegevens door de publieke cloud hoeven te gaan, maar in Vontobel's on-premise omgeving blijven. Daarnaast resulteert Appian RPA in een snelle en eenvoudige implementatie met naadloze integratie binnen de bestaande IT-architectuur van Vontobel.

Als onderdeel van het Appian Low-Code Platform maakt Appian RPA het makkelijk om Robotic Process Automation snel op te schalen binnen de gehele onderneming tegen lage kosten. Op basis van Appian's licentiemodel kan Vontobel een onbeperkt aantal Appian RPA bots bouwen voor een vast bedrag en deze inzetten op Windows en Linux-omgevingen voor meer flexibiliteit en een hogere Return of Investment (ROI).

"We zijn erg trots dat Vontobel voor Appian RPA heeft gekozen om hun bedrijfskritische processen te automatiseren en dat ze met ons blijven samenwerken tijdens de transformatie van hun business," aldus Dirk Pohla, Regional Vice President van Appian DACH. "Samen met Vontobel tonen we aan dat Appian RPA als onderdeel van het Appian Low-Code Platform significante waarde kan toevoegen en snel impact kan leveren waar elke organisatie van kan profiteren, ongeacht hun keuze voor een on-premise of op cloud-gebaseerd implementatiemodel."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Appian
Appian (NASDAQ: APPN) biedt een low-code ontwikkelingsplatform dat de creatie van krachtige bedrijfsapplicaties versnelt. Veel van 's werelds grootste organisaties gebruiken Appian-applicaties om klantervaring te verbeteren, operational excellence te bereiken en risicobeheer en compliance wereldwijd te vereenvoudigen.
Meer over Appian
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.