GO Sharing breidt uit naar Brussel

Het bedrijf plaatst 500 elektrische deelscooters in de Belgische hoofdstad

| GO Sharing | 2 min | 27 oktober 2021 9:16
Copyright: GO Sharing
GO Sharing, het grootste deelscooternetwerk van de Benelux, start vandaag in Brussel. Het bedrijf plaatst 500 elektrische deelscooters in de Belgische hoofdstad. GO Sharing was al actief in België in Antwerpen en voegt daar nu dus een tweede stad aan toe. De scale-up heeft als missie om wereldwijd mobiliteit te verduurzamen, door voertuigbezit om te zetten naar gebruik wanneer je het nodig hebt.

Met de komst van GO Sharing wordt het aantal beschikbare deelscooters in Brussel verdubbeld. Met de 500 e-scooters zorgt het deelvervoerbedrijf voor het volume en de spreiding die de Brusselaar nodig heeft om 24/7 op loopafstand een exemplaar te vinden.

Europese hoofdstad nu ook onderdeel van wereldse missie

In april 2021 kondigde GO Sharing een kapitaalinjectie van € 50 miljoen aan. Met de investering zal GO Sharing zijn deelaanbod niet alleen multimodaal maken door e-bikes en elektrische deelauto’s aan het aanbod toe te voegen, ook zal het bedrijf zijn internationale ambitie najagen. In de afgelopen maanden is GO Sharing opeenvolgend gestart in Wenen, Antwerpen, Saarbrücken, Düsseldorf, Keulen, Neuss, Istanbul en, vanaf vandaag, Brussel.

In het nastreven van de missie van GO Sharing is verdere internationalisering een logisch gevolg volgens Raymon Pouwels, CEO van GO sharing: “Ons motto is ‘een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen’. Met GO Sharing willen we een gedragsverandering teweeg brengen: van iedereen een eigen voertuig, naar gebruik wanneer je het nodig hebt. En dat willen we dus wereldwijd doen. Er rijden vandaag de dag ruim 10.000 elektrische deelvoertuigen van GO Sharing rond in meer dan 35 steden. Samen met onze gebruikers zorgen we met ons elektrisch deelvervoer voor minder CO2-uitstoot, minder verkeerscongestie en meer vrije ruimte door de nood aan parkeerplaatsen terug te dringen. Ik ben er heel trots op dat we dit nu ook in de hoofdstad van Europa kunnen realiseren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over GO Sharing
GO Sharing is een Nederlandse scale-up in deelvervoer. Het bedrijf werd in 2019 opgericht door Raymon Pouwels (CEO), Doeke Boersma en Donny van den Oever (Strategisch Adviseurs) met het doel vervoer anders in te vullen. Om vervoer toegankelijk, duurzaam en minder straatbeeldbepalend te maken, moet het traditionele model van bezit worden omgezet in een duurzame deur-tot-deur deelvoorziening. Wereldwijd. GO Sharing is momenteel met deelscooters actief in Nederland en Oostenrijk (Wenen). De voertuigen zijn 100% elektrisch en worden geladen met duurzame stroom.
Meer over GO Sharing
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.