De toekomst van de manufacturing

Drie belangrijke technologieën

| Dynabook | 3 min | 27 oktober 2021 9:19
Copyright: Dynabook
In de afgelopen tien jaar hebben (slimme) fabrikanten te maken gehad met verschuivingen in de richting van automatisering, gedecentraliseerde technologiebudgetten, de adoptie van cloudgebaseerde diensten en zelfs de toepassing van AI. Omdat productiebedrijven van oudsher vaak afhankelijk zijn van verouderde infrastructuur en processen, is de weg naar digitale transformatie niet altijd even eenvoudig. Nu de kosten van grondstoffen stijgen, is het voor productiebedrijven van cruciaal belang dat ze de mogelijkheden van digitale oplossingen benutten. Drie technologieën spelen hierbij volgens Dynabook een belangrijke rol.

1. Automatisering

Automatisering is zeker geen nieuw concept, maar sinds de pandemie en de opkomst van werken op afstand, omarmen productiebedrijven steeds vaker verschillende vormen van automatisering in een poging de kosten te verlagen en de productiviteit te verhogen. Hoewel de grootte en omvang per organisatie verschilt, is automatisering een belangrijke pijler binnen de productiesector. Dit zal ook in de toekomst zo blijven, omdat veel bedrijven moeite hebben om voldoende geschoolde monteurs te vinden. De verwachting is dat naarmate machines en mensen beter met elkaar kunnen praten via geavanceerde software, productielijnen steeds verder zullen worden geautomatiseerd.

2. IoT, AI en machine learning

Nu industriële efficiency en kostenbesparende maatregelen steeds meer worden ontdekt, worden productielocaties en fabrieken de nieuwe broedplaats voor innovatie. IoT, AI en machine learning bieden een breed scala aan toepassingen voor fabrieksautomatisering, waaronder asset tracking, process lifecycle tracking, het mogelijk maken van toegang op afstand en het bedienen van apparaten die materialen in een assemblagelijn verwerken. Door robotica in te zetten om assemblage te versnellen, kunnen deze technologieën het maken van componenten standaardiseren, productiefouten en verspilling verminderen en kwaliteitsprocessen automatiseren.

Om in deze nieuwe wereld relevant te blijven, zullen productiebedrijven het tempo van de technologische veranderingen moeten bijhouden en de verwachtingen van de klant moeten beheersen. Edge computing-oplossingen kunnen bijvoorbeeld worden gecombineerd met een nieuwe generatie draagbare devices, zoals slimme brillen, om AI en IoT in verschillende professionele omgevingen toe te passen.

3. Hardwaretechnologie

Als het op technologie aankomt, is hardware natuurlijk net zo belangrijk als software. Kleine details kunnen een grote rol spelen bij de ondersteuning van een steeds mobieler personeelsbestand, en er moet zorgvuldig aandacht worden besteed aan laptops in het bijzonder - een van de belangrijkste veranderingen in de nieuwe realiteit van het werken op afstand.

Apparatuur voor fabrikanten die hun tijd verdelen tussen werken op afstand en op locatie, moet aan vier belangrijke criteria voldoen. Het eerste criterium is draagbaarheid. De moderne monteur heeft behoefte aan meer lichtgewicht apparaten die eenvoudig mee te nemen zijn, met name als hij onderweg is of als hij werk op afstand combineert met werk op locatie.

Het tweede criterium zijn de prestaties. Lichtgewicht apparatuur moet ook robuust en productief zijn om zowel de IT-ondersteuning te ontlasten als een optimale productiviteit van de werknemers mogelijk te maken.

Het derde (en misschien wel de belangrijkste) criterium is beveiliging. Als we het hebben over beveiligingsrisico's als gevolg van toegang op afstand, gaat de discussie meestal over kantoor- en thuiswerken. Maar industriële en productiefaciliteiten worden ook geconfronteerd met uitdagingen door de verschuiving naar meer werken op afstand. Bovendien is niet alleen de werknemer gebaat bij een goed beschermde laptop, ook voor de bescherming van klantgegevens draagt een organisatie verantwoordelijkheid.

Ten slotte moet de apparatuur, inclusief de accessoires, voldoen aan een vierde criterium: connectiviteitsvoorzieningen. Organisaties moeten er in het bijzonder op toezien dat al hun verbindingen op afstand realtime worden gemonitord en dat de toegangsverzoeken van gebruikers actief worden beheerd op basis van doel, duur en frequentie. Zo kan beter gesignaleerd worden als er afwijkende inlogactiviteiten plaatsvinden.

De overgang naar het nieuwe normaal heeft miljoenen productiebedrijven de mogelijkheid geboden hun activiteiten te verbeteren. Om deze overgang succesvol te laten verlopen, is het echter van cruciaal belang dat er vooruitgelopen wordt op nieuwe technologieën, bedrijfsveiligheid en zorgvuldig geselecteerde hardware. In het licht van een ongekende transformatie is het noodzakelijk opnieuw te bekijken hoe we werken en hoe technologie productieleiders kan helpen van deze veranderingen te leren en ontwikkelingen voor te blijven.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dynabook
Al meer dan dertig jaar zetten Toshiba laptops en technologie de standaard als het gaat om innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Met een meerderheidsbelang van Sharp Corporation zet Dynabook Inc. die traditie voort door waardevolle diensten te leveren die onze partners en klanten ondersteunen in het bereiken van hun doelen.

Dynabook ontwerpt en produceert als enige zijn eigen laptops, tot en met de BIOS-software die draait onder Windows. Daardoor kunnen we u de best mogelijke kwaliteit, ingrijpende beveiliging en innovatieve functies bieden om uw werkdag soepel te laten verlopen.
Meer over Dynabook
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.