Extreme Networks maakt als eerste in de branche de implementatie van een enterprise-grade Wi-Fi 6E-oplossing mogelijk

Novant Health rolt Wi-Fi 6E uit voor meer netwerkcapaciteit en betere prestaties van bedrijfskritische zorgapplicaties en medische apparatuur

| Extreme Networks | 4 min | 27 oktober 2021 13:21
Extreme Networks, Inc., een cloudgedreven netwerkbedrijf, maakte vandaag bekend dat Novant Health, een in drie Amerikaanse staten geïntegreerd netwerk van artsenklinieken, poliklinieken en ziekenhuizen, met het hoofdkantoor in North Carolina, de eerste zakelijke klant is die officieel laat weten een Wi-Fi 6E-oplossing voor bedrijven te implementeren. Dankzij de investering in het Extreme AP4000-accesspoint (AP) kan Novant Health al zijn faciliteiten voorzien van snelle wifi en veilige connectiviteit ter ondersteuning van bedrijfskritische zorgapplicaties en medische apparatuur.

De AP4000 maakt gebruik van het 6 GHz-frequentiespectrum. Hierdoor kan het de snelst mogelijke wifi van dit moment leveren Dit gaat via een kraakheldere radiofrequentie (RF) die niet verstoord wordt door andere apparaten die actoef zijn in het spectrum van 2.4 GHz en 5 GHz. Dit is van onschatbare waarde in netwerkomgevingen met een hoge dichtheid, zoals die van Novant Health, waarop duizenden verbonden medische apparaten voor patiëntenzorg berusten.

Belangrijkste voordelen voor Novant Health:
  • Hogere betrouwbaarheid en betere prestaties met Wi-Fi 6E: Dankzij geavanceerde kenmerken kan Novant Health zijn patiënten meer gemak en betere zorg bieden. Wi-Fi-6E geeft hun netwerk voldoende capaciteit om nieuwe diensten toe te voegen op basis van eersteklas technologieën, zoals digitale communicatiemiddelen, telezorg en beveiligde beheersystemen voor medische dossiers, zonder dat de netwerkprestaties in het geding komen. De AP4000 voorziet in 6 GHz-kanalen en Wi-Fi 6E biedt een vrij spectrum voor de klantapparatuur van ziekenhuizen. Dit zorgt voor een betere betrouwbaarheid van bedrijfskritische applicaties en minder congestie in de 2.4- en de 5 GHz-frequentieband.
  • Veilige en snelle connectiviteit: Wi-Fi 6E biedt nieuwe beveiligings- en authenticatieniveaus door middel van WPA3 en Enhanced Open, twee wifi-beveiligingsstandaarden van de Wi-Fi Alliance. Novant Health maakt daarnaast ook gebruik van Extreme Campus Controller en ExtremeCloud™ IQ voor het beheer van de infrastructuur van hun campus. ExtremeCloud™ IQ is tot op heden het enige beheerplatform voor cloudnetwerken met een ISO 27017- en ISO 27701-certificering, in aanvulling op de ISO 27001-certificering die het platform al had sinds oktober 2019. Omdat Extreme een ISO 27001-gecertificeerde WLAN-leverancier is, kunnen zorgmedewerkers patiëntendossiers en medische gegevens veilig raadplegen wanneer zij inloggen in het elektronische medische dossiersysteem van Novant Health.
  • Vereenvoudigd netwerkbeheer: ExtremeCloud™ IQ voorziet in een alles-in-een oplossing voor het beheer van cloudnetwerken. Novant Health gebruikt deze oplossing in combinatie met Extreme Campus Controller voor het beheer op locatie en Extreme Fabric Connect™ voor netwerkautomatisering. ExtremeCloud™ IQ, Extreme Campus Controller en Extreme Fabric Connect vereenvoudigen het beheer van alle netwerkapparatuur en ook van de AP4000. Hierdoor kan het team voor digitale producten en diensten van Novant Health het zorgpersoneel verzekeren van een omgeving die altijd ‘aan staat’ voor de patiëntenzorg. De invoering van Wi-Fi 6E biedt daarnaast een routekaart voor betere draadloze implementaties. Tegelijkertijd blijft Novant Health groeien en gaat het steeds meer technologiegedreven zorg leveren.
Rob Hale, Manager of Infrastructure and Technical Engineering bij Novant Health - “Alomtegenwoordige draadloze connectiviteit is een vereiste voor zowel de patiëntenzorg als voor de veiligheid van het team. Wi-Fi 6E speelt nu al een belangrijke rol bij het draaiende houden van de noodzakelijke tools die medewerkers nodig hebben ter ondersteuning van de zorg voor onze patiënten. Dankzij de nieuwe Wi-Fi 6E-acccesspoints van Extreme kunnen wij gebruikmaken van een snel, veilig en storingsvrij spectrum. Daardoor functioneren onze meest veeleisende en bedrijfskritische technologie-afhankelijke diensten betrouwbaarder, sneller en beter.”

Allen Rider, Chief Wireless Network Architect bij Novant Health - “Wi-Fi 6E voorziet in 1200 Mhz aan storingsvrij spectrum, wat meer mogelijkheden biedt voor geavanceerde implementatiescenario's in de gezondheidszorg. Onze bedrijfskritische zorgapparatuur op basis van wifi krijgt vanaf nu zijn eigen vrije bandbreedte om revolutionaire nieuwe diensten te kunnen leveren. Dit opent nieuwe deuren voor alle teams van Novant Health op het gebied van innovatie in de mobiele zorg: zij kunnen weer groot dromen. Wi-Fi 6E is de katalysator waarmee we onze visie op geavanceerde gezondheidszorg en de patiëntbeleving kunnen waarmaken.”

Kevin Robinson, Senior Vice President of Marketing bij de Wi-Fi Alliance - “Wi-Fi 6E-netwerken bieden geavanceerde connectiviteit die bedrijven in de zorgsector voorop laten lopen als het gaat om draadloze implementaties. De 6 GHz-band maakt nieuwe use cases voor wifi-netwerken in sectoren als de gezondheidszorg mogelijk. Daarnaast verbetert Wi-Fi 6E de prestaties in bedrijfskritische omgevingen met een hoge dichtheid aanzienlijk en vergroot het de betrouwbaarheid voor zowel medewerkers als patiënten.”

Nabil Bukhari, Chief Product Officer en Chief Technology Officer bij Extreme Networks - “Zorgorganisaties hebben de afgelopen anderhalf jaar ongekend veel uitdagingen het hoofd moeten bieden. Zij hebben dan ook behoefte aan de allerbeste draadloze oplossingen, zodat hun personeel een naadloze patiëntervaring kan bieden en de toenemende zorgvraag kan bijbenen. Na hun grootschalige vaccinatiedag, afgelopen februari, heeft Novant Health onverminderd aangetoond dat het een geavanceerde zorgorganisatie is. Extreme ondersteunt hun team graag bij de verdere ontwikkeling van hun mogelijkheden. We zijn er dan ook trots op dat wij als eerste in de branche een Wi-Fi 6E-oplossing in de gezondheidszorg hebben geïmplementeerd.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Extreme Networks
Extreme Networks, Inc. (NASDAQ: EXTR) levert een softwaregedreven netwerkoplossing die IT-afdelingen helpt de business zo goed mogelijk te ondersteunen via stabielere verbindingen met klanten, partners en medewerkers. Van wired tot wireless, desktop tot datacenter, on-premise en zelfs in de cloud: wij gaan een stapje verder voor onze klanten in meer dan tachtig landen. Extreme Networks levert 100% eigen techsupport voor zowel grote als kleine organisaties, waaronder grote namen uit verschillende sectoren, zoals business, hospitality, retail, transport en logistiek, onderwijs, gezondheidszorg, manufacturing en de overheid.
Meer over Extreme Networks
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.