Intel Innovation vestigt de aandacht op nieuwe producten, technologie en hulpmiddelen voor ontwikkelaars

Alibaba, Argonne, AT&T, Google Cloud, Microsoft, SiPearl en anderen laten de kracht zien van een open ecosysteem om wereldveranderende technologie te creëren

| Intel | 2 min | 28 oktober 2021 9:28
Copyright: Intel
  • Aankondiging van een uniforme Developer Zone, nieuwe oneAPI 2022 toolkits en nieuwe oneAPI Centers of Excellence, ontworpen om ontwikkelaars beter in staat te stellen toegang te krijgen tot referentieontwerpen, toolkits en andere middelen voor AI, client, cloud, 5G/edge en gaming met een open, op standaarden gebaseerde, uniforme programmeeromgeving.
  • Introductie van 12e Gen Intel® Core™-processoren, gebouwd op Intel 7-procestechnologie voor superieure rekenprestaties voor elk pc-segment en tot aan de rand.
  • De Aurora supercomputer overschrijdt twee exaflops piekprestaties op het gebied van dubbelprecisierekenen.
  • Google Cloud en Intel onthullen diepgaand partnerschap en gezamenlijke ontwikkeling van Mount Evans, Intels eerste ASIC-gebaseerde IPU.
Gisteren tijdens het Intel Innovation-evenement keerde Intel terug naar zijn roots als ontwikkelaar, waarbij het de nadruk legde op een hernieuwde toewijding aan de community en een developer-first-benadering voor zowel software als hardware. Aankondigingen verspreid over nieuwe producten, ontwikkelaarstools en technologieën onderstrepen Intels focus op het empoweren van een open ecosysteem, het waarborgen van keuze voor ontwikkelaars om de tools en omgevingen te gebruiken waar zij de voorkeur aan geven, en het opbouwen van vertrouwen en partnerschap tussen cloud service providers, open source-gemeenschappen, startups en anderen.

"Als bedenker van het oorspronkelijke Intel Developer Forum is het een grote eer om opnieuw mensen uit het hele ecosysteem samen te brengen om de toekomst van technologie te verkennen", aldus Intel CEO Pat Gelsinger. "Ontwikkelaars zijn de ware superhelden van de gedigitaliseerde wereld - een wereld die wordt ondersteund door halfgeleiders. We zullen niet rusten voordat we het periodiek systeem hebben uitgeput, de magie van silicium hebben ontsloten en ontwikkelaars in staat hebben gesteld om samen een nieuw tijdperk van innovatie in te luiden."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Intel
Intel (Nasdaq: INTC) is marktleider en creëert technologie die wereldwijde vooruitgang mogelijk maakt en levens verrijkt. Geïnspireerd door de wet van Moore werkt Intel continu aan het ontwerpen en produceren van halfgeleiders waarmee klanten hun grootste uitdagingen het hoofd kunnen bieden. Door informatie te integreren in de cloud, het netwerk, de edge en elk type computerapparatuur, zorgt Intel ervoor dat het potentieel van data vrijkomt om zo het bedrijfsleven en de samenleving op een positieve manier te transformeren. 
Meer over Intel
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.