Macaw groeit en breidt executive team uit

Bart Damstra aangesteld als CFO en Ronald van Es wordt CPO

| Macaw | 3 min | 28 oktober 2021 9:37
Afbeelding: Bart Damstra, Chief Financial Officer (CFO) en Ronald Van Es Chief People Officer (CPO) bij Macaw (vlnr.) | Copyright: Macaw
De ambitieuze groeiplannen van digitale dienstverlener Macaw hebben ervoor gezorgd dat het bedrijf het afgelopen jaar een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Naast de komst van investeerder Avedon Capital Partners werd het Duitse netzkern, met vestigingen in Hamburg en Wuppertal, overgenomen. Het bedrijf heeft daarom besloten de dubbelrol die Ronald van Es 23 jaar lang vervulde te splitsen om zo verdere groei te stimuleren en te ondersteunen. Vanaf 1 november 2021 treedt Bart Damstra aan als Chief Financial Officer (CFO) en legt Van Es zich als Chief People Officer (CPO) helemaal toe op de werknemers, de cultuur, de talent- en people-strategie.

Damstra was voor zijn komst naar Macaw CFO van IT-dienstverlener ilionx. Hij startte zijn carrière bij Deloitte waar hij de opleiding tot registeraccountant succesvol afrondde. Na bijna 10 jaar bij Deloitte, waarvan de laatste 3 jaar in Sydney, Australië, stapte hij over naar de fintech-industrie. Hij was 7 jaar werkzaam als CFO bij European Merchant Services in Amsterdam en werkte als General Manager bij Smart2Pay in Laren.

“Ik heb ontzettend veel zin om het executive team van Macaw te versterken. De bedrijfscultuur waarin er veel aandacht is voor de medewerkers en waarin professionals zich kunnen ontwikkelen past erg goed bij mij. Daarnaast heb ik een groot gedeelte van mijn carrière in een internationale omgeving gewerkt en ik hoop met deze ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan het realiseren van de groeiambities van Macaw.”

Van Es studeerde economie aan de Universiteit van Groningen en Amsterdam, en startte in 1998 als CFO bij Macaw. Hij was niet alleen verantwoordelijk voor de financiële strategie van Macaw maar ook voor de afdelingen hr, recruitment en facilities. In 2014 startte hij het 20|20 energy programma met als doel medewerkers hulpmiddelen, inzicht en ondersteuning te bieden als ze aandacht willen besteden aan hun vitaliteit. Een aantal jaren later werd hij genomineerd voor ‘Vitality Manager of the Year’.

Veilige, authentieke en inspirerende werkomgeving

Als Chief People Officer is Van Es verantwoordelijk voor het behoud en verstevigen van Macaw’s bedrijfscultuur, het internationale medewerkersbeleid, de talentstrategie en de internationale HR-organisatie om de toekomstplannen te ondersteunen. Hij zal zich tevens richten op het realiseren van Macaw's werkgeversvisie om 'een omgeving van vertrouwen te creëren waarin elke werknemer zich geïnspireerd en veilig voelt. Een inclusieve werkomgeving die iedereen in staat stelt om zich zowel op persoonlijk als professioneel vlak te ontplooien, waar iedereen zichzelf kan zijn, en zijn of haar dag met voldoening kan afsluiten’.

“Met de aanstelling van Bart en de focus van Ronald op onze mensgerichte cultuur en directe impact op de uitbouw van ons Europese team heb ik alle vertrouwen in een succesvolle groei de komende jaren met behoud van onze kenmerkende en unieke bedrijfscultuur, en efficiënte en mensgerichte werkwijze”, aldus William van der Pijl, CEO van Macaw.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Tags
Macaw
Over Macaw
IT-dienstverlener Macaw helpt grootzakelijke bedrijven met oplossingen en diensten op het gebied van digitale marketing & e-commerce, data & AI, werken in de cloud en geïntegreerde bedrijfsapplicaties. Macaw heeft zich gespecialiseerd in de softwareoplossingen van Microsoft en Sitecore. Klanten kunnen hierdoor profiteren van eersteklas technologie en de uitgebreide kennis en ervaring van onze medewerkers.
Meer over Macaw
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.