Whitepaper Okta toont belang van identity management in digitale HR transformatie

Identity data horen bij HR vanaf het moment dat een werknemer door een bedrijf wordt aangenomen

| Okta | 2 min | 28 oktober 2021 16:35
Copyright: Okta
Okta, Inc., de toonaangevende onafhankelijke identity-provider voor organisaties, gaat in haar nieuwe whitepaper in op het belang van een op identity gebaseerde strategie bij het uitrollen van een digitale HR transformatie. Observaties wijzen uit dat HR-teams en IT-afdelingen kosten en complexiteit kunnen verminderen terwijl zij vrijheid, veiligheid en flexibiliteit vergroten door in te zetten op een identity gebaseerde oplossing.

Identity data horen bij HR vanaf het moment dat een werknemer door een bedrijf wordt aangenomen. HR is cruciaal bij het opbouwen van digital trust voor eigen medewerkers. Het whitepaper legt uit hoe het gebruik van deze gegevens door op identity gebaseerd HR-management zowel een concurrentievoordeel als een talentmagneet voor bedrijven kan worden.

Organisaties moeten gebruik maken van een cloud identity platform, dat toegang verleent tot relevante directories en applicaties op basis van de HR-status van de werknemer. Dit vermindert de kosten en complexiteit voor HR & IT teams. Het gebruik van een geïntegreerde identiteitsstrategie kan bijvoorbeeld 200 tot 300 minuten aan werkzaamheden besparen per wijziging in werknemersprofielen. Ook kan het verlenen van toegang aan nieuwe medewerkers tot relevante applicaties worden vereenvoudigd, zodat nieuw talent direct aan de slag kan, zonder eerst te maken te krijgen met digitale bureaucratie.

Okta legt in het paper uit dat een Zero Trust-benadering inhoudt dat men begrijpt wie toegang heeft, op welke locatie en op welk apparaat. In een wereld waarin medewerkers inloggen vanaf verschillende apparaten en locaties, kunnen organisaties niet langer een netwerk-perimeter-centrische kijk op hun cyber posture volgen. In plaats daarvan is identity de perimeter geworden en de essentiële basis voor verbinding en vertrouwen tussen gebruikers en technologie.

Digitale stroomversnelling

Walter Geers, Regional Director Okta Northern Europe: “Het afgelopen anderhalf jaar zijn we op het gebied van digitale transformatie in een stroomversnelling beland. De pandemie heeft werknemers en organisatie gedwongen om zich digitaal aan te passen. Met de verschuiving naar hybride werken is het van belang dat alle afdelingen digitaal kunnen bijbenen, ook HR-afdelingen. Door dit whitepaper kunnen organisaties meer leren over een belangrijk component van een digitale transformatie binnen HR: identity"

De whitepaper wordt afgesloten met een praktijkvoorbeeld waarin een succesvolle Zero Trust benadering van online veilingspecialist Catawiki gedeeld wordt.

Het volledige paper is te downloaden via deze link.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Okta
Okta (NASDAQ: OKTA) is de toonaangevende onafhankelijke leverancier van identity management voor de onderneming. De Okta Identity Cloud stelt organisaties in staat om de juiste mensen op het juiste moment en veilig te verbinden met de juiste technologieën. Met vele duizenden vooraf gebouwde integraties naar applicaties en infrastructuurleveranciers kunnen Okta-klanten eenvoudig en veilig gebruik maken van de beste technologieën voor hun bedrijf.
Meer over Okta
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.