Kindow en bGrid gaan samenwerken om daglichttoetreding binnen kantoorgebouwen te verhogen

Een goede daglichtregeling in gebouwen is essentieel voor een gezonde en productieve werkomgeving en een efficiënte energiehuishouding

| Kindow | 3 min | 28 oktober 2021 16:46
Afbeelding: Het Matrix ONE project | Copyright: Kindow / Courtesy of MVRDV
Kindow, een ontwikkelaar van intelligente zon- en daglichtregelingen voor kantoorgebouwen, kondigt vandaag aan dat haar Kindow Rollers voortaan aangesloten kunnen worden op het smart building systeem van bGrid. Dankzij het intelligente sensor platform van bGrid kan data vanuit gebouwen verzameld en ontsloten worden naar diverse apps van derden. Bovendien ontsluit bGrid alle slimme technologieën via één interface. Hierdoor kunnen gebruikers alle apparatuur eenvoudig bedienen via één app. Met de toetreding van Kindow tot het ecosysteem kunnen gebruikers van het platform voortaan ook Kindow Rollers eenvoudig aansturen en beheren. Op deze manier kunnen ze de daglichttoetreding binnen hun gebouw verhogen, voor een gezonde en productieve werkplek, en energie besparen op koeling, verwarming en verlichting.

Doordat Rollers van Kindow zijn toegevoegd aan het bGrid platform wordt de gebruiksvriendelijke totaaloplossing voor slimme gebouwen niet alleen uitgebreid, maar kunnen gebruikers ook aanzienlijk meer energie besparen. Gebruikers van bGrid kunnen Kindow Rollers eenvoudig combineren met actieve daglichtgestuurde binnenverlichting. Dit kan een energiebesparing tot veertig procent opleveren volgens onderzoek van de TU/Eindhoven. Hoewel gebruikelijke oplossingen om energieprestaties te verbeteren vergelijkbare besparingen met zich mee brengen, is intelligente zonwering en verlichting doorgaans eenvoudiger en goedkoper om te implementeren. De combinatie tussen intelligente verlichting en Kindow Rollers zal via het bGrid platform worden toegepast bij de nieuwbouw van Matrix ONE op het Amsterdam Science Park.

Het intelligente sensor platform van bGrid kan tevens data, die relevant is voor de zon- en daglichtregeling van Kindow, verzamelen. Denk hierbij aan data over de aanwezigheid van medewerkers en de thermostaat settings van de ruimte; wil men het koeler of warmer hebben? Kindow Rollers kunnen deze data gebruiken om de aansturing verder te verfijnen en daarmee comfort en energiebesparing verder te optimaliseren.

Het bGrid systeem biedt een speciaal dashboard waarmee gebouwbeheerders een beter inzicht krijgen in de comfortbeleving van het gebouw. Kindow kan vervolgens, dankzij deze data, over-the-air software upgrades en configuratiewijzigingen uitvoeren zonder dat er fysieke aanpassingen nodig zijn. Op deze manier kunnen de Kindow Rollers beter worden afgestemd op de behoeften van de gebruikers, zijn ze meer toekomstbestendig en kan de energiebesparing en het comfort binnen een gebouw aanzienlijk worden verbeterd.

Kees van Grieken, Senior Product Manager: “Onze samenwerking met Kindow vertegenwoordigt een belangrijke strategische samenwerking voor bGrid. De directe koppeling tussen de slimme- daglicht technologie van Kindow en bGrid leidt niet alleen tot een betere gebruikersbeleving, maar is ook makkelijk te onderhouden wanneer de kantoorindeling gewijzigd wordt. Daarnaast werkt de technologie buitengewoon goed samen met andere slimme oplossingen, zodat onze gebruikers een gezondere werkomgeving krijgen en energie kunnen besparen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Kindow een fantastische aanvulling is.”

Sam Kin, mede-oprichter en CEO van Kindow, is erg enthousiast over de samenwerking: “bGrid heeft enorm veel kennis in huis om slimme gebouwtoepassingen met elkaar te verbinden, waardoor onze oplossing nog beter tot zijn recht komt. Daarnaast kunnen we samen ook het comfort en de energie-efficiëntie van gebouwen verder verbeteren. Wij zijn dan ook erg enthousiast over het feit dat onze gezamenlijke totaaloplossing zal worden toegepast bij toonaangevende projecten zoals MatrixONE en NEXT Delft. Bovendien krijgen wij dankzij de data van het bGrid platform een beter inzicht in de behoeften van verschillende gebruikers, waardoor wij onze technologie nog verder kunnen verbeteren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Kindow
Daglicht is essentieel voor een prettige, gezonde en productieve werkomgeving. Kindow heeft daarom een intelligente zon- en daglichtregeling ontwikkeld, waarbij lamellen en rolgordijnen automatisch kunnen meebewegen met de zon. Hierdoor komt er volgens onderzoek van de TU/Eindhoven tot 65% meer daglicht binnen vergeleken met traditionele gebouwen, wat een positief effect heeft op het welzijn van mensen. Daarnaast zorgen de oplossingen van Kindow ook voor een energiebesparing tot 25% op koeling, verwarming en verlichting. 
Meer over Kindow
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.