Wetenschappelijk onderzoek voor een beter leven en duurzamere planeet

Dassault Systèmes speelt in op behoefte aan wetenschappelijk onderzoek met ‘Science in the Age of Experience’ event

| Dassault Systèmes | 3 min | 28 oktober 2021 16:51
Exclusief
Gewaardeerd
Copyright: Dassault Systèmes
Door de klimaatverandering en COVID-19 pandemie hebben veel meer mensen interesse gekregen in wetenschappelijk onderzoek. Zowel om de eigen mening beter te kunnen onderbouwen, als feiten van nepnieuws te onderscheiden. Dassault Systèmes speelt al enkele jaren op deze behoefte in met het ‘Science in the Age of Experience’ event, dat onlangs volledig virtueel is georganiseerd. Dit jaar stond dat wetenschapsevent in het teken van ‘better living’, ‘sustainable planet’ en ‘industry innovation’.

Beter leven

Voor COVID-19 zijn sneller dan ooit tevoren beschermende vaccins ontwikkeld en geproduceerd, dankzij al beschikbare onderzoeken naar vergelijkbare virussen en het feit dat alle betrokkenen beter online konden samenwerken. Onder andere door gebruik te maken van het wereldwijd beschikbare Medidata platform voor het registreren, analyseren en delen van alle data tijdens de klinische trials. Als keynote spreker van Science in the Age of Experience vertelde George Church, professor genetica van de Harvard Medical School, hoe de CRISPR-techniek is ontdekt en ontwikkeld om op cel- en genniveau te kunnen ingrijpen voor het bestrijden en voorkomen van ziektes. Deze techniek is ook gebruikt tijdens het ontwikkelingstraject van COVID-19 vaccins. Professor Church deelde tevens zijn visie en ervaringen met ontwikkelingen op geneticagebied, synthetische biologie en regeneratieve medicijnen voor ouderdomsziekten. Meer informatie over zijn toekomstvisie voor een beter leven en de onderzoeken van zijn team is onder andere te lezen in het boek Regenesis.

Duurzamere planeet

Antoine Picon, professor history of architecture & technology van de Harvard Graduate School of Design ging tijdens het thema ‘sustainable planet’ in op de uitdagingen voor stedelijke ontwikkelingen. Zowel om te anticiperen op de klimaatverandering als de impact van pandemieën te verkleinen. Wetenschap en technologie helpen steden duurzamer en leefbaarder te maken, maar de trend richting smart cities is natuurlijk niet de oplossing voor alle uitdagingen. Picon pleitte onder andere voor het toevoegen van resultaten uit de sociale en politieke wetenschappen aan multidisciplinaire simulaties die voor smart cities worden uitgevoerd. Göknur Sirin-Jubin, CEO van startup GeoTwin vertelde hoe GeoTwin de online researchomgeving het 'Human-Centred Urban Analytics Platform’ gebruikt om de verplaatsings- en consumptiepatronen van mensen binnen stedelijke gebieden inzichtelijk te maken om deze beter te begrijpen en te voorspellen. Verder beschikt dit in Parijs en Singapore gevestigd bedrijf ook over een simulator om alternatieve ontwikkel- en investeringscenario’s multidisciplinair te analyseren en te vergelijken.

Industriële innovatie

Tijdens het industriële innovatie gedeelte van Science in the Age of Experience vertelde Jonathan Goodman, de CEO van Polestar UK, over de ambitie en uitdagingen van zijn bedrijf om de CO2-emissie te reduceren. Daarin is het bedrijf mede in geslaagd door de nieuwste technologieën en systemen te benutten, zoals het 3DEXPERIENCE-platform en daarmee onderscheidende customer experiences te creëren. Goodman heeft het belang van de innovatiecyclus versnellen al ingezien tijdens zijn eerdere senior managementfuncties bij de PSA Group en Volvo Cars. Rhonda Barnet, de president & COO van AVIT Manufacturing deelde haar ervaringen met het veranderen van bestaande ecosystemen voor innovatie. Volgens Barnet volstaat het niet meer om incrementeel te blijven verbeteren door te focussen op sneller en goedkoper. In haar visie zijn voor de huidige wereldwijde trends en uitdagingen nieuwe innovatie-omgevingen noodzakelijk, gebaseerd op de pijlers: digitalisering (Industry 4.0), diversiteit (zoals meer technisch opgeleide vrouwen) en duurzaamheid (richting een circulaire economie).
Roadmap richting nul-emissie

Dassault Systèmes is een op wetenschap gebaseerd bedrijf met als missie product, natuur en leven te harmoniseren en behoort al jarenlang tot de duurzaamste bedrijven in de wereld. Eind juli heeft het Science Based Targets-initiatief (SBTi) de doelstellingen van Dassault Systèmes voor vermindering van de uitstoot van broeikasgassen goedgekeurd. Deze doelstellingen zijn in lijn met die van de Overeenkomst van Parijs en richtlijnen voor best practices van het SBTi. Het bedrijf heeft zich ook gecommitteerd om tegen 2040 een netto nul-emissie te bereiken om duurzaamheid op wereldwijde schaal en in hoog tempo te stimuleren met het gebruik van Virtual Twin Experiences. Behalve het vergaand verankeren van duurzaamheid in de eigen activiteiten en het leveren van technologie en oplossingen aan klanten om duurzaam te innoveren, werkt Dassault Systèmes samen met andere belanghebbenden om gezamenlijk de impact van afval, consumptie en industriële processen op het milieu te verminderen. Onlangs voegde het bedrijf zich bij de oprichters van zowel de European Green Digital Coalition als het Digital with Purpose-initiatief van GeSI.

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.