Zelf een website maken, maar geen programmeerkennis?

Gebruik WordPress

| Start24 | 3 min | 28 oktober 2021 17:24
Ben je van plan om een blog te beginnen of wil je voor andere doeleinden een eigen website maken, maar ontbreekt het je aan programmeerkennis? Tegenwoordig kan dat heel gemakkelijk online met WordPress. Een WordPress website maken kan je dus eenvoudig zelf doen. Je hoeft dus niet per se een webdesign bureau in te schakelen. In de tips hieronder kom je erachter hoe je dat het beste doet.

Kies een goede domeinnaam

Als je een website begint, wil je graag veel bezoekers krijgen. Het is daarom belangrijk dat je goed vindbaar bent. Een belangrijke stap hierin, is het kiezen van een goede domeinnaam. Dit is de naam die je intypt op Google. De domeinnaam moet aan een aantal eisen voldoen, zo mag deze niet al in gebruik zijn. Verder moet je naam niet te moeilijk zijn en moet deze passen bij je bedrijf.

Zorg voor een mooi ontwerp

Een stijlvolle website is veel aantrekkelijker voor bezoekers dan een saaie, rommelige website. Kies daarom een mooi design. Let er hierbij wel op dat de tekst goed leesbaar is. Plaats de koppen en alinea’s op een leesbare plek en gebruik een leesbaar lettertype. Zorg ervoor dat de letters en de achtergrond in de juiste kleur zijn. Bij het ontwerp moet je ook rekening houden met jouw stijl of die van je bedrijf. De website moet echt bij je passen.

Voeg meerdere pagina’s toe

Een website moet voorzien zijn van veel informatie. Je kunt er voor kiezen om alle informatie op één heel lange pagina te plaatsen, maar dit is erg rommelig en onoverzichtelijk. In plaats daarvan kun je beter kopjes plaatsen met verschillende onderdelen. Schrijf je een blog? Dan kun je je teksten onder een apart kopje plaatsen. Als je een website voor je bedrijf maakt, kun je een aparte ‘over ons’ plaatsen en losse kopjes per product of dienst toevoegen. Dit maakt de website veel overzichtelijker en spoort de bezoekers aan meer informatie te lezen. Daarnaast kan je eenvoudig je zelfgemaakte foto’s op de website plaatsen. Zorg er voor dat je niet te grote foto’s op de website toevoegt want dat gaat ten kosten van je snelheid. Naast de beste webhosting, is het comprimeren van afbeeldingen belangrijke manieren om de snelheid van je website te verbeteren.

Maak het mogelijk berichten te sturen

Als je eenmaal wat bezoekers hebt kunnen trekken, is het leuk als zij een reactie achter kunnen laten. Je kunt je website zo instellen, dat mensen een berichtje naar je kunnen sturen. Niet alleen is het gezellig om zo in contact met je bezoekers te kunnen komen, maar het kan ook nog eens erg nuttig zijn. In de berichten kunnen de bezoekers namelijk laten weten waar ze meer over willen lezen en wat ze juist minder interessant vinden. Met behulp van deze informatie kun je je website optimaliseren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Start24
Wij bieden praktische inzichten en adviezen die je helpen met het starten en groeien van je business. Of het nou gaat om het maken van een website, het meeste halen uit je business development, of het inrichten van je administratie – onze handleidingen en blog artikelen zijn er voor je. Ook bespreken we de beste business tools om je onderneming te runnen. We hebben ze allemaal geprobeerd: sommige tools hebben stevig aan onze bottom line bijgedragen, terwijl anderen ons duizenden euro’s aan omzet hebben gekost. Leer van onze fouten en kies de beste tools voor je business vanaf dag 1.
Meer over Start24
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.