Amazon’s Fire TV breidt uit naar Nederland

Met de introductie van de Fire TV Stick 4K Max Internationale Versie en Fire TV Stick Internationale Versie

| Amazon | 5 min | 28 oktober 2021 19:47
Copyright: Amazon
  • De nieuwste Fire TV-ervaring is voorzien van een Nederlands startscherm met intuïtieve navigatie, eenvoudig ontsluiten van inhoud en gepersonaliseerde aanbevelingen
  • Voor het eerst is de Alexa Voice Remote beschikbaar, waarmee klanten eenvoudig inhoud kunnen zoeken en starten met Engelse stembediening
  • Geniet van toegang tot Netflix, Prime Video, Disney+ en lokale favorieten als KIJK, NLZIET, Ziggo GO TV, Discovery+ en JUKE
Amazon lanceert vandaag nieuwe Fire TV-apparaten en -ervaringen in Nederland, waaronder zijn krachtigste streamingstick tot nu toe, de internationale versie van de Fire TV Stick 4K Max en daarnaast ook een full HD-apparaat voor streaming media, de internationale versie van de Fire TV Stick. Beide apparaten bieden Alexa-functionaliteit, dankzij de meegeleverde Alexa Voice Remote, met speciale aan/uit- en volumeknoppen om je compatibele tv te bedienen. In Nederland is de gebruikersinterface van Fire TV beschikbaar in het Nederlands en de Alexa-spraakervaring is alleen geoptimaliseerd voor het Engels.

"Met meer dan 100 miljoen verkochte Fire TV-apparaten wereldwijd, zijn we verheugd om de internationale versies van Fire TV Stick 4K Max en Fire TV Stick beschikbaar te maken voor klanten in Nederland," aldus Emma Gilmartin, directeur Fire TV & Tablets Europe. "We zijn altijd op zoek naar manieren om de Fire TV-ervaring over de hele wereld te verbeteren en bieden klanten in Nederland nu ook een gepersonaliseerde startschermervaring in het Nederlands met een vereenvoudigd menu, nieuwe lokale favoriete apps en voor het eerst Alexa in het Engels."

Fire TV Stick 4K Max: 4K Ultra HD streaming mediaspeler met ondersteuning voor Dolby Vision, Dolby Atmos en Wi-Fi 6 — € 64,99

De Fire TV Stick 4K Max Internationale Versie is voorzien van een nieuwe quad-core 1,8 GHz-processor en 2 GB RAM, wat betekent dat apps snel kunnen starten en navigatie soepel verloopt. Het is het eerste Fire TV-apparaat dat Wi-Fi 6-ondersteuning biedt, wat vloeiendere streaming in 4K betekent, wanneer meerdere Wi-Fi 6-verbonden apparaten in gebruik zijn.

De Fire TV Stick 4K Max Internationale Versie is ook het eerste 4K Fire TV-apparaat in Nederland en ondersteunt 4K UHD, HDR en HDR10+ streaming, evenals Dolby Vision en Dolby Atmos. Het biedt ook Live View Picture-in-Picture, waarmee je je slimme camera's kunt controleren zonder dat je je tv-kijken hoeft te onderbreken. Je Ring-videodeurbelweergave laat via deze functie zien wanneer er iemand voor de deur staat.

Fire TV Stick: ons bestverkochte streamingapparaat, voor snelle streaming in Full HD – € 39,99

Met een 1,7 GHz quad-coreprocessor en streaming tot 1080p Full HD bij 60 fps met HDR-compatibiliteit, is de Fire TV Stick Internationale Versie krachtig en snel. De dual-band wifi met dubbele antenne ondersteunt 5 GHz-netwerken voor stabielere streaming en minder onderbroken verbindingen. De Fire TV Stick biedt ook Dolby Atmos-ondersteuning voor een meeslepend geluid via daarvoor geschikte content en luidsprekers.

De Fire TV-ervaring in het Nederlands

De Fire TV Stick 4K Max Internationale Versie en Fire TV Stick Internationale Versie bieden de nieuwste Fire TV-ervaring met een gepersonaliseerde gebruikersinterface (UI) in het Nederlands. Het apparaat beschikt ook over een vereenvoudigd Main Menu en de mogelijkheid om je favoriete apps vast te zetten voor snelle toegang. Met functies zoals App Peeks kun je inhoud van Prime Video en Netflix in de gebruikersinterface zelf verkennen, terwijl je met Zoeken content kunt ontdekken op basis van categorieën zoals tv-programma's en films. Met profielen biedt Fire TV een persoonlijke ervaring voor maximaal zes leden van een huishouden, met individuele inhoudsaanbevelingen, kijkgeschiedenis, kijklijsten, voorkeuren en meer.

Alexa Voice Remote, zoek en start content met jouw stem

Alexa is voor het eerst beschikbaar op Fire TV-apparaten voor klanten in Nederland dankzij de meegeleverde Alexa Voice Remote. Alexa Voice Remote wordt geleverd met speciale aan/uit-, volume- en mute-knoppen, samen met de mogelijkheid om via Engelse spraakopdrachten content te vinden en te bedienen. Zeg gewoon "Alexa, open Netflix" of "Alexa, find action films" in het Engels om door programma's te bladeren. Schakel je compatibele tv en AV-apparatuur in, allemaal met één afstandsbediening.

Specifieke knoppen voor Netflix, Prime Video, Apps en internet maken het nog sneller om naar de inhoud te gaan die je wilt bekijken. Prime Video biedt extra spraakfunctionaliteit waarmee klanten een programma kunnen kijken door simpelweg te zeggen "Alexa, play Upload on Prime Video." Navigeren door de programma of film die je aan het kijken bent, is eenvoudig. Zeg gewoon “Alexa, fast-forward”, “rewind”, “pause” of “play next episode”.

Met Alexa op Fire TV kunnen klanten het weer of hun agenda bekijken en Alexa reageert met visuele zoekresultaten. Klanten kunnen Alexa ook vragen om lampen, slimme stekkers en andere geschikte slimme apparaten voor thuisgebruik te bedienen. Ook is het mogelijk om met Live View Picture-in-Picture camerabeelden te bekijken zonder het tv-kijken te moeten onderbreken. Alexa wordt steeds slimmer, wat betekent dat Alexa op Fire TV updates blijft ontvangen, zelfs na aankoop, met nieuwe Alexa-mogelijkheden, functies en apps die regelmatig worden toegevoegd.

Geniet van jouw favoriete films en TV-afleveringen

Fire TV geeft je toegang tot duizenden apps, Alexa skills en kanalen, evenals duizenden films en tv-afleveringen. Geniet van Netflix, Prime Video, Disney+ en lokale favorieten als KIJK, NLZIET, Ziggo GO TV, Discovery+ en meer (abonnementen kunnen nodig zijn). Luister naar nummers, afspeellijsten, live radiostations en podcasts via diensten zoals Amazon Music, Spotify en JUKE– abonnementen kunnen vereist zijn.

Prijzen en beschikbaarheid

De Fire TV Stick 4K Max Internationale Versie kost € 64,99 en de Fire TV Stick International Version € 39,99. Beide apparaten zijn vanaf vandaag via pre-order al te bestellen. Verzending vindt plaats vanaf 17 november. Ga voor meer informatie naar amazon.nl/firetvstick4kmax en amazon.nl/firetvstick. Bepaalde Alexa skills en -functies zijn mogelijk niet in alle landen en talen beschikbaar, kunnen op elk moment worden gewijzigd en kunnen afzonderlijke abonnementskosten vereisen. Alexa gesproken zoekopdrachten zijn alleen geoptimaliseerd voor het Engels – uitvoeren van zoekopdrachten in het Nederlands is niet beschikbaar.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Amazon
Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) is een Amerikaans e-commercebedrijf gevestigd in Seattle (Washington). Het werd opgericht in 1994 door Jeff Bezos en was een van de eerste grote bedrijven die goederen over het internet verkochten. Amazon is het moederbedrijf van de film- en televisiestudio Amazon Studios, streamingdienst Prime Video, Amazon Appstore, Amazon Music en Amazon Prime.
Meer over Amazon
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.