Dassault Systèmes continueert sterke groei in derde kwartaal 2021

| Dassault Systèmes | 2 min | 29 oktober 2021 9:06
3DEXPERIENCE-specialist Dassault Systèmes heeft de resultaten bekendgemaakt over het derde kwartaal van 2021, dat eindigde op 30 september 2021. De totale omzet groeide in de afgelopen periode met 12% in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2020, naar bijna 1,16 miljard euro (IFRS en Non-IFRS in constante valuta). Met name de gestegen verkoop van 3DEXPERIENCE-software droeg daar met een groei van 18% tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar in belangrijke mate aan bij.

Volgens Bernard Charlès, Vice Chairman en Chief Executive Officer van Dassault Systèmes, heeft de groei te maken met de stijgende vraag naar oplossingen die een duurzamere operatie ondersteunen. “VR-technologie en duurzaamheid zijn voor elkaar gemaakt. Al in de begindagen werd het gebruikt voor prototyping. Organisaties konden zo dingen meteen goed doen en daarbij materialen en hulpbronnen besparen, kennis en knowhow kapitaliseren en de milieu-footprint verkleinen. De 3DEXPERIENCE-oplossingen maken met hun multidisciplinaire en inclusieve benadering duurzame innovatie in de maakindustrie, gezondheidszorg en de bouw- en infrastructuurmarkt mogelijk.”

“In het licht van de COP26-uitdagingen is het 3DEXPERIENCE-platform met zijn op wetenschap gebaseerde virtual twin-ervaring een ongeëvenaarde katalysator voor het rationaliseren van de ecologische impact van de bedrijfsvoering. Uiteindelijk kunnen we hiermee een duurzamere economie realiseren. Door het ervaren van een virtual twin kunnen we producten met de natuur en het leven harmoniseren, wat de missie is van Dassault Systèmes.”

“Eerder deze maand trok onze MEDIDATA NEXT-conferentie een recordaantal bezoekers. We deelden belangrijke technologische ontwikkelingen die onze klanten in de voorhoede zullen blijven plaatsen van, onder andere, gedecentraliseerde klinische studies, gepersonaliseerde therapieën, en naadloze connectiviteit tussen patiënten, onderzoekers en sponsors. We zijn ervan overtuigd dat we in de gezondheidszorg een renaissance meemaken. Samen hebben we een belangrijke kans om een positieve impact te maken voor patiënten en een betekenisvolle verandering teweeg te brengen in deze sector."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DEXPERIENCE-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren.
Meer over Dassault Systèmes
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.