Deelname Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022 geopend

Nieuwe technologieën, Covid-19 en waarde gedreven veranderingen hebben in veel organisaties tot een andere invulling van facility management geleid

| CSU | 3 min | 1 november 2021 12:46
Copyright: CSU
Hoe innovatief is facilitair Nederland? Dat onderzoekt schoonmaakbedrijf CSU voor het vierde jaar op rij met de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022. Nieuwe technologieën, Covid-19 en waarde gedreven veranderingen hebben in veel organisaties tot een andere invulling van facility management geleid. Wat zijn de onderwerpen op de agenda in 2022? Welke doelen en uitdagingen zijn er voor FM? En in welke mate spelen innovaties en duurzaamheid een rol in de Facility Experience?

CSU nodigt facilitair verantwoordelijken uit om deel te nemen aan het onderzoek via: Benchmark Facility Experience 2022. Direct na het invullen van de online vragenlijst heeft men inzicht in hoe de eigen antwoorden zich verhouden ten opzichte van vakgenoten. Het rapport met de complete resultaten van de Nationale Benchmark Facilitaire Innovatie 2022 presenteert CSU begin februari. Met de resultaten kan de volgende stap gezet worden in innovaties op het gebied van facility management.

De grote vraag is waar de grootste uitdagingen liggen voor het optimaliseren van de Facility Experience? En op welke wijze worden de vier FX-thema’s ingericht? Een optimale (eind-)gebruikersbeleving is essentieel en moet het uitgangspunt zijn om te komen tot een juiste inrichting van de dimensies binnen FX. We onderzoeken hierbij de fysieke omgeving, technologie, sociale omgeving en ondersteunende FM-processen.

Optimale beleving

“Facility managers staan voor diverse uitdagingen als het aankomt op het optimaliseren van de dienstverlening en het verbeteren van de gebruikersbeleving. Wij geloven dat betrokken en tevreden medewerkers bijdragen aan een betere ervaring van klanten, bezoekers, bewoners of patiënten. We zijn erg benieuwd hoe organisaties ervoor zorgen dat gebruikers van haar facilitaire diensten zich thuis voelen en hun persoonlijke doelen bereiken.”, zegt Esmeé Ficheroux, lid Raad van Bestuur van CSU.

Kansen en uitdagingen

Uit het onderzoek van vorig jaar leerden we dat thema’s als kostenmanagement (65%), veiligheid en gezondheid (62%) en bedrijfscontinuïteit (60%) topprioriteit zijn geworden voor FM. Bij het realiseren van gezonde, veilige werkomgevingen en beter beheersbaar gebouwgebruik helpen oplossingen voor smart workplace management als technologie, data en informatie. Vorig jaar bleek dat ruim 70 procent van Facilitair Nederland worstelde op het vlak van smart buildings en hoe hierop het beleid te formuleren.

Het onderzoek van 2022 moet inzicht geven in hoe innovatieve toepassingen een bijdrage leveren aan facility management. Hierin bekijken we hoe FM de werkplekken inricht tot een omgeving waar mensen zich fijn voelen en goed kunnen presteren, de tools faciliteert om optimaal samen te kunnen werken en de klantbeleving verbetert door FM-processen.

Doe mee!

CSU nodigt facilitair managers van harte uit om deel te nemen aan het benchmarkonderzoek. De resultaten van dit onderzoek helpen om de volgende stap te zetten in de vernieuwing van facility management binnen organisaties. Deelnemen aan het onderzoek kan de komende maanden via: Benchmark Facility Experience 2022.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.