WatchGuard voegt wifibeheer toe aan WatchGuard Cloud

Nieuwe wifi-6-accesspoints verbeteren snelheid en connectiviteit

| WatchGuard | 3 min | 2 november 2021 9:55
Afbeelding: Nieuwe WatchGuard wifi-6 accesspoints | Copyright: WatchGuard
WatchGuard Technologies heeft het securitymanagementplatform WatchGuard Cloud uitgebreid met mogelijkheden voor het beheer van wifi-accesspoints. Daardoor kunnen zij voortaan alle WatchGuard-oplossingen beheren vanuit een enkele centrale beheeromgeving. Ook kondigt het bedrijf nieuwe accesspoints aan met ondersteuning voor wifi 6.

Volgens een recent onderzoek onder MSP’s zorgt securitybeheer in meerdere omgevingen voor een verminderde productiviteit en efficiency. Dankzij de toevoeging van wifi in WatchGuard Cloud en de ‘single pane of glass’-ervaring van WatchGuard’s Unified Security Platform vermindert de IT-overhead sterk, verbetert de algehele gebruikservaring en besparen MSP’s op infrastructurele kosten.

WatchGuard introduceert de AP130, AP330 en AP430CR. De nieuwe accesspoints zijn voorzien van de nieuwste technologie en maken het draadloos netwerk klaar voor de toekomst. De accesspoints ondersteunen wifi 6 en WPA3. Daardoor zijn ze geschikt voor het mkb en gedistribueerde organisaties die op zoek zijn naar snelle en veilige draadloze netwerken.

De belangrijkste voordelen van wifi in WatchGuard Cloud zijn onder andere:
 • Een enkel platform voor meerdere doeleinden: Een enkel, geïntegreerd cloudplatform vermindert de complexiteit van het beheer van meerdere diensten voor klanten. Naast eenvoudiger beheer neemt het de noodzaak weg voor een extra fysieke of virtuele beheerinfrastructuur. MSP’s profiteren daarnaast onder andere van versnelde onboarding en gestroomlijnd onderhoud.
 • Multi-tier en multi-tenant beheermogelijkheden: MSP’s kunnen met één platform en vanuit één enkele interface de wifi-connectiviteit en prestaties beheren, configureren en rapporteren. Het maakt ook de weg vrij voor een businessmodel gebaseerd op terugkerende inkomsten en flexibele afrekenmodellen. WatchGuard FlexPay-programma’s bieden hiervoor eventueel aanvullende mogelijkheden.
 • Reporting en zichtbaarheid: WatchGuard Cloud biedt een compleet inzicht in cruciale informatie als signaalsterkte, bereik, de consumptie van draadloze bandbreedte, het gebruik van draadloze accesspoints en cliëntdistributie.
 • Troubleshooting-opties: Het platform biedt inzicht in storingen, afwijkingen en andere connectiviteitsissues.
 • Security: WatchGuard Cloud voldoet aan wifi-securitystandaarden van het hoogste niveau. Het ondersteunt onder andere WPA3-encryptie, beveiligde managementframes, RADIUS-authenticatie en VPN-verbindingen.
 • Captive portal: Organisaties kunnen het wifi-inlogscherm (captive portal) voorzien van eigen branding. Daarbij hebben ze ook de mogelijkheid om gebruikers akkoord te laten gaan met de door hen opgestelde gebruiksvoorwaarden van het wifinetwerk.
 • Aanvullende integraties: MSP’s profiteren van betere en snellere integraties met het complete WatchGuard-productportfolio. Ook hebben zij de beschikking over API’s voor het gebruik van klantdata zoals licensering, verloop en voorraad in beheerplatforms van derde partijen.
 • Voordelen wifi-6-accesspoints: Tot de belangrijkste mogelijkheden van de WatchGuard AP130, AP330 en AP430CR behoren:
  • Support voor de nieuwste wifi-securitystandaarden: Alle nieuwe accesspoints bieden ondersteuning voor OWE- en WPA-encryptie.
  • Next-gen wifi-6-technologie: Wifi 6 verbetert de algehele prestaties van het draadloze netwerk en vermindert congestie. Upgrades zijn eenvoudig dankzij ‘zero-touch’-implementatiemogelijkheden en achterwaartse compatibiliteit.

Wifi-as-a-service

“De MSP-markt blijft groeien in een tempo dat alleen maar verder toeneemt. Partners hebben daardoor een grote behoefte aan gecentraliseerde oplossingen die implementatie en beheer vereenvoudigen, en tegelijkertijd een hoog beveiligingsniveau waarborgen. De toevoeging van wifi in WatchGuard Cloud en de nieuwe accesspoints stelt partners in staat wifi-as-a-service te bieden en dit te integreren met ons complete portfolio aan securityoplossingen als firewall, endpointbeveiliging, MFA en meer. Partners kunnen zo hun business eenvoudiger opschalen en tegelijkertijd kosten verminderen”, zegt Andrew Young, senior vice president product management bij WatchGuard.

‘Betere security, betere service’

“Onze klanten hebben behoefte aan een naadloze gebruikservaring als het gaat om security. Dat is geen vanzelfsprekendheid als het gaat om de schaalbaarheid van veilige wifi. Ook de afhankelijkheid van medewerkers op afstand is een complicerende factor. De toevoeging van wifi in WatchGuard Cloud is wat dat betreft een gamechanger, voor onze klanten en voor ons”, aldus Luis Gimenez, director of technology bij SPW, een securityprovider. “We hebben nu de beschikking over een geïntegreerd securityplatform dat voldoet aan de behoeften van onze klanten, en ons voorziet van uitrol- en beheermogelijkheden vanaf een centraal dashboard. Dat vereenvoudigt niet alleen ons businessmodel, het verbetert ook de security en onze dienstverlening richting onze klanten.”

WatchGuard blijft bestaande wifi-hardware gewoon ondersteunen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over WatchGuard
WatchGuard Technologies is wereldwijd leider in netwerkbeveiliging, veilige wifinetwerken, multifactorauthenticatie en network intelligence-dienstverlening. De bedrijfsmissie is security van enterpriseniveau mogelijk maken voor alle soorten organisaties, ongeacht hun grootte. Dit doet WatchGuard met eenvoud als uitgangspunt, waardoor het diensten- en productenportfolio uitermate geschikt is voor zowel grote ondernemingen als het mkb.
Meer over WatchGuard
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.