AWS opent AWS Center for Quantum Computing

Waar AWS een fouttolerante quantum computer gaat bouwen

| AWS | 2 min | 2 november 2021 10:00
Afbeelding: Het AWS Center for Quantum Computing bevindt zich op de Caltech-campus in Pasadena, Californië | Copyright: AWS
AWS kondigt de opening aan van het nieuwe onderkomen van het AWS Center for Quantum Computing. Dit is een ultramoderne faciliteit in Pasadena, Californië, waar AWS een ​​fouttolerante quantum computer gaat bouwen. Het nieuwe centrum is geheel gericht op AWS’ inspanningen op het gebied van quantum computing en huisvest de quantum-onderzoekteams en laboratoria met de wetenschappelijke apparatuur en gespecialiseerde hulpmiddelen voor het ontwerpen en gebruiken van quantumapparaten.

Het team van hardware-ingenieurs, quantumtheoretici en softwareontwikkelaars pakken hier samen de vele uitdagingen aan van het bouwen van betere quantumcomputers aan. De nieuwe faciliteit bevat alles wat nodig is om de grenzen van quantum-R&D te verleggen, van het maken, testen en dienen van quantumprocessors tot het innoveren van de processen voor het aansturen van quantumcomputers en het opschalen van de technologieën die nodig zijn om grotere quantumapparaten te ondersteunen, zoals cryogene koelsystemen en bedrading.

AWS houdt zich onder andere bezig met het beantwoorden van de volgende vragen:
  • Hoe moeten we zo'n machine bouwen zodat hij grote problemen aankan die een praktisch belang hebben?
  • Hoe kunnen we opschalen naar duizenden en miljoenen qubits terwijl we nauwkeurige controle behouden over fragiele quantumtoestanden en ze beschermen tegen hun omgeving?
  • Welke klantproblemen moeten we zo ontwerpen dat ze eerst worden aangepakt?
Het AWS Center for Quantum Computing richt zich op supergeleidende qubits - elektrische circuitelementen die zijn opgebouwd uit supergeleidende materialen. Er is voor deze benadering gekozen omdat het vermogen om deze qubits te produceren met behulp van goed begrepen micro-elektronische fabricagetechnieken het mogelijk maakt om veel qubits op een herhaalbare manier te maken. Daarnaast biedt het controle bij het opschalen van het aantal qubits. Een andere belangrijke statistiek is de kloksnelheid van de computer, of de tijd die nodig is om quantumgate-bewerkingen uit te voeren. Hogere kloksnelheden betekent dat problemen sneller worden opgelost, ook hier hebben supergeleidende qubits een voorsprong op andere modaliteiten, omdat ze zeer snelle quantumpoorten bieden.

Ons uiteindelijke doel is om een ​​quantumcomputer met foutcorrectie te leveren die betrouwbare berekeningen kan uitvoeren. Die niet alleen verder gaat dan wat klassieke computertechnologie kan, maar ook op de schaal die nodig is om klantproblemen van praktisch belang op te lossen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.