IBM bereidt zich voor op overname security provider ReaQta

Het op gedrag gebaseerde platform van ReaQta helpt bekende en onbekende bedreigingen in realtime te stoppen

| IBM | 1 min | 2 november 2021 17:39
Copyright: ReaQta
IBM Security heeft vandaag de intentie uitgesproken om de Europese security provider ReaQta over te nemen. ReaQta is een cybersecuritybedrijf dat is opgericht door experts op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en security. Samen hebben zij een AI Autonomous Detection & Response-platform ontwikkeld. Het bedrijf heeft zijn hoofdvestigingen in Nederland en Singapore.

Het op gedrag gebaseerde platform van ReaQta helpt bekende en onbekende bedreigingen in realtime te stoppen en kan worden ingezet in een hybride model - on premise of in de Cloud, evenals in omgevingen met air gaps. Door middel van deep learning op het endpoint kan het platform zichzelf voortdurend verbeteren, waardoor afwijkend gedrag kan worden geblokkeerd. Het platform van ReaQta maakt ook gebruik van een uniek 'Nano OS' dat de besturingssystemen van buitenaf controleert, waardoor interferentie door aanvallen kan worden voorkomen.

De overname is in lijn met de strategie van IBM om security te leveren met een open benadering die zich uitstrekt over verschillende tools, gegevens en hybride Cloud omgevingen. Als onderdeel van de aankondiging heeft IBM een nieuw pakket XDR-producten onder de merknaam QRadar aangekondigd. De oplossing van ReaQta zal, na afronding van de overname, worden toegevoegd aan de suite. Hierdoor worden er uitgebreide native XDR-mogelijkheden toegevoegd aan het beveiligingsportfolio van IBM, die klanten nog beter ondersteunen met hun zero trust benadering.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over IBM
International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.