Heb je een reden nodig om te innoveren? Citrix-onderzoek ontdekt er ruim een half biljoen

Implementatie van nieuwe technologie en werkmethoden heeft afgelopen jaar geleid tot een extra omzet van $678 miljard in alle sectoren

| Citrix | 2 min | 2 november 2021 17:45
Copyright: Citrix
Uit het nieuwste onderzoek van Citrix Systems, Inc., The Era of Hyper Innovation, blijkt dat investeringen in nieuwe technologieën en flexibele werkmodellen wereldwijd een omzetstijging hebben opgeleverd van $678 miljard (ruim 580 miljard euro) in uiteenlopende sectoren. In Nederland wordt deze stijging geschat op $29 miljard (bijna €25 miljard). En er is vrij baan voor aanhoudende groei.

"Innovatie gebeurt niet per ongeluk", zegt Tim Minahan, Executive Vice President of Business Strategy bij Citrix. "Bedrijven die werknemers met de juiste technologie en werkmodellen in staat stellen optimaal te presteren, kunnen profiteren van de voordelen die uit dit onderzoek naar voren komen."

Innovatie in sneltreinvaart

Persoonlijke samenwerking en succesvolle innovatie waren vroeger synoniem. Maar technologie heeft dit veranderd, zo blijkt uit The Era of Hyper Innovation. Bijna negen van de tien deelnemende managers geeft aan dat de uitrol en ingebruikname van nieuwe, hybride tools de manier waarop individuen en teams communiceren enorm heeft verbeterd. 80% verwacht dat hun organisatie de komende 12 maanden een fase van ‘hyperinnovatie’ ingaat, met meer ideeënvorming dan ooit.

Anders denken over samenwerken

Bij gebrek aan face-to-face communicatie hebben werknemers nieuwe manieren gevonden om met elkaar in contact te blijven. Volgens de respondenten verbetert hierdoor de samenwerking tussen individuen en teams aanzienlijk en wordt er meer geïnnoveerd.
93% van de respondenten gelooft dat de toename in digitale samenwerking ertoe heeft geleid dat meer verschillende stemmen uit de organisatie, en daarmee een groter aantal ideeën, worden gehoord. 80% geeft aan dat ze zelfs tijdens de pandemie met creatievere ideeën kwamen, omdat ze meer tijd hadden om na te denken.

Groei stimuleren

Voor de pandemie waren traditionele mechanismen zoals klantwerving, uitbreiding naar nieuwe markten en extra marketingactiviteiten de belangrijkste aanjagers voor groei. Maar nu schrijven de respondenten bijna de helft van de bedrijfsgroei in het afgelopen boekjaar toe aan innovatie. Als belangrijkste groeifactoren benoemen ze:
  • Ingebruikname van nieuwe technologie: 16%
  • Nieuwe producten en/of diensten: 14%
  • Nieuwe manieren van werken: 14%
  • Klantwerving: 12%
  • Uitbreiden marktaandeel/betreden van nieuwe markten: 12%
  • Extra marketingactiviteiten: 11%
  • Nieuwe partnerships: 10%
  • Fusies en acquisities: 4%
Om maximaal van deze trend te profiteren, verleggen managers hun aandacht naar nieuwe producten en diensten. Van de ondervraagden zegt 69% hun investeringen in R&D de komende 12 maanden te zullen verhogen. 28% wil het huidige niveau handhaven, terwijl slechts 3% van plan is de investeringen te verlagen. “Als de coronapandemie iets heeft bewezen, is het wel dat innovatie overal kan gebeuren”, zegt Minahan. “Hoewel managers eerst nog sceptisch waren, erkennen ze nu de voordelen van hybride werk en omarmen ze dit model, samen met de tools en processen die werknemers altijd en overal laten werken en innoveren.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloudomgevingen kan opzetten en beheren.
Citrix Systems, Inc. Citrix, the Citrix logo, and other marks appearing herein are the property of Citrix Systems, Inc. and may be registered with the U.S. Patent and Trademark Office and in other countries.  All other marks are the property of their respective owners.
Meer over Citrix
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.