Veeam rapporteert 28% groei in Q3 2021 door toegenomen cloud-adoptie en investeringen in Modern Data Protection

Veeam viert zijn 15e verjaardag en behaalt voor het 15e opeenvolgende kwartaal double-digit-groei

| Veeam | 3 min | 3 november 2021 15:33
Copyright: Veeam
Veeam Software, de leider in backup-, herstel- en datamanagement-oplossingen voor moderne dataprotectie, kondigt wederom een kwartaal aan van double-digit-groei met een toename in de jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) van 28% jaar-op-jaar (YoY) in Q3 2021. Met de snelste omzetgroei op jaarbasis (25,3%), zoals blijkt uit het meest recente IDC Semi-Annual Software Tracker for Data Replication & Protection 1H’21, heeft Veeam zijn momentum goed vast weten te houden door meer dan 20 nieuwe producten en belangrijke functie-updates uit te brengen. Daarnaast is het bedrijf volop bezig met de voorbereidingen voor nog twee aankondigingen in Q4: Veeam Backup for Microsoft Office 365 en Veeam Disaster Recovery Orchestrator v6.

“Terwijl bedrijven worstelen met het bestrijden van steeds veranderende cyberdreigingen en het omgaan met ongekende economische uitdagingen, blijft moderne dataprotectie het golden ticket dat hen veilig houdt en duurzame bedrijfscontinuïteit stimuleert”, zegt William H. Largent, Chief Executive Officer (CEO) en Chairman of the Board bij Veeam. “Met een marktgemiddelde YoY groei van +2,9% voor datareplicatie en protectie, is ons 15e opeenvolgende kwartaal met double-digit-groei het bewijs dat de oplossingen van Veeam niet alleen voldoen aan de verwachtingen van onze klanten, maar deze zelfs overtreffen. Daarnaast helpt Veeam bedrijven van over de hele wereld te voldoen aan hun operationele doelen en beschermt hen tegelijkertijd tegen het toenemend aantal ransomware-aanvallen. Dit jaar vieren we onze 15e verjaardag - het zijn 15 geweldige jaren geweest, op naar de volgende 15… en verder.”

Q3 2021 highlights:
  • Meer dan 300.000 gebruikers hebben Veeam Backup & Replication v11 gedownload sinds de lancering in Q1 2021. V11, uitgebracht als de meest geavanceerde dataprotectie-oplossing voor cloud-, virtuele-, fysieke-, SaaS- en Kubernetes-workloads, stelt organisaties in staat cloud-adoptie te versnellen door ervoor te zorgen dat data betrouwbaar kunnen worden beveiligd, beschermd en beheerd vanaf één console.
  • Veeam cloud-native dataprotectie groeide meer dan 350% YoY in Q3 2021. Nieuwe versies van Veeam Backup for AWS v4, Veeam Backup for Microsoft Azure v3 en Veeam Backup for Google Cloud Platform v2 zijn nu direct geïntegreerd in Veeam Backup & Replication v11a.
  • Veeam Backup for Microsoft Office 365 groeide 73% YoY in Q3 2021. De #1 backup- en recovery-oplossing voor Office 365 stelt gebruikers in staat om veilig backups te maken naar elke locatie, ook on-premises, in een hyperscale cloud of bij een serviceprovider.
  • Veeam’s single platform resoneert met enterprise klanten, wat resulteerde in +268% YoY groei in transacties van $1M+ dollar.
  • Veeam Universal License (VUL), de eerste ‘mobiele’ licentie in de industrie die een eenvoudig, flexibel “per workload”-abonnement biedt voor het beschermen van alle workloads in on-premises en hybrid/multicloud-omgevingen, zorgde voor bijna 3/4 van de net new core transacties in Q3, waarbij het abonnementsaanbod groeide met 64% YoY.
  • De integratie van primaire storage-producten met Veeam is nu uitgebreid tot 86. Dit biedt nog meer integratieondersteuning voor HPE Alletra 6000, HPE Alletra 9000, HPE XP8, Dell EMC PowerMax en Hitachi Virtual Storage Platform (VSP), waardoor de klant nu nog meer keuze heeft uit verschillende storage-integraties en hardware-onafhankelijke opties.
  • In de meest recente IDC Semi-Annual Software Tracker voor Data Replication & Protection 1H'21, had Veeam de snelste omzetgroei YoY (25,3%) van de top vijf leveranciers, alle andere leveranciers samen en in het algemene marktgemiddelde. De groei van Veeam is meer dan het dubbele van die van de naaste concurrent en is stevig verankerd als de nummer 2 leverancier wereldwijd. Daarnaast staat het bedrijf ook op nummer 1 in zowel EMEA als LATAM wat betreft totale omzetgroei en marktaandeel.
  • Veeam kan nu 81% van de Fortune 500 en 69% van de Global 2000 tot zijn klanten rekenen. Nieuwe klanten zijn onder andere: Aboriginal Peoples TV Network, Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Covenco Recovery Services, Diamond Group, Essilor Amera, Fameccanica Group, Fujifilm UK, Lembaga Lebuhraya Malaysia, Liverpool John Moores University, Maintainer Corporation of Iowa, Inc., Mondragon Unibertsitatea, Parul University, Qatar Engineering & Construction Company, Qingdao Huanghai Pharmaceutical Co. Ltd, Swietelsky and TRC Construction Public Company Limited.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Veeam
Veeam is de wereldwijde leider in back-up-oplossingen die Cloud Data Management leveren. Het Veeam Availability Platform is de meest complete back-up-oplossing die klanten helpt succes te behalen in de vijf fases van Cloud Data Management.
Meer over Veeam
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.