Sonnet kondigt kosteneffectieve USB naar 5 Gigabit Ethernet (5 GbE) adapter aan

Ondersteunt hogere netwerksnelheden dan bestaande bekabeling

| Sonnet | 3 min | 25 februari 2020 18:57
Afbeelding: Sonnet Solo 5g | Copyright: Sonnet
Sonnet Technologies heeft vandaag de Solo5G ™ USB 3 tot 5 Gigabit Ethernet (5 GbE) -adapter aangekondigd, een nieuwe toevoeging aan de uitgebreide reeks bekabelde Ethernet-netwerkadapters van Sonnet. Met de NBASE-T ™ (multigigabit) Ethernet-technologie voegt de Solo5G-adapter 5 GbE en 2,5 GbE-netwerkconnectiviteit toe aan een breed scala aan computers, waardoor supersnelle gegevensoverdracht mogelijk is via de bestaande Ethernet-netwerkkabelinfrastructuur die tegenwoordig in de meeste gebouwen te vinden is.

Wat het doet

De Solo5G is slechts 1,5 inch breed bij 3,25 inch diep en 0,7 inch lang en is een compacte, ventilatorloze 5 Gigabit Ethernet-adapter voor Mac®-, Windows®- en Linux®-computers. Uitgerust met een RJ45-poort, ondersteunt de adapter 5 GbE en 2,5 GbE (respectievelijk 5 GBASE-T en 2,5 GBASE-T) via gemeenschappelijke Cat 5e (of beter) koperen kabels op afstanden tot 100 meter. De USB-poort van de adapter kan worden aangesloten op een USB-A-, USB-C- of Thunderbolt ™ 3-poort op de computer en heeft busvoeding voor een gemakkelijke, energiezuinige en draagbare bediening.

Waarom het belangrijk is

De vraag naar hogere netwerksnelheden staat haaks op het feit dat Cat 5e en Cat 6 koperen kabels - die bijna 100% van de geïnstalleerde kabelinfrastructuur in bedrijven wereldwijd vertegenwoordigen - zijn ontworpen om gegevens te vervoeren met slechts 1 gigabit per seconde. NBASE-T Ethernet is ontwikkeld om de snelheidscapaciteit ver boven die limiet te verhogen. De Solo5G van Sonnet maakt gebruik van die technologie om gebruikers een eenvoudige en goedkope oplossing te bieden voor het toevoegen van snellere netwerkconnectiviteit aan computers met USB-poorten, de meest voorkomende beschikbare interface.

Bij gebruik met een multigigabit Ethernet-switch of 10 Gigabit Ethernet-switch met NBASE-T-ondersteuning - inclusief modellen van Buffalo, Cisco, Netgear, QNAP, TRENDnet en andere - levert de Sonnet-adapter prestatiewinst - van 250% tot 425% de snelheid van Gigabit Ethernet - zonder een bedradingsupgrade, waardoor organisaties de kosten besparen voor het upgraden van oudere infrastructuur. Als verbinding met een multigigabit Ethernet-compatibele switch niet mogelijk is, ondersteunt de Solo5G ook 1 Gb/s en 100 Mb/s verbindingssnelheden.

Waarom het uniek is

In tegenstelling tot andere multigigabit-adapters die slechts één computerinterfacekabel bevatten, bevat Sonnet Solo5G 0,5-meter USB-C naar USB-C en USB-C naar USB-A-kabels voor het aansluiten van de adapter op de computer, waardoor gebruikers de kosten van het kopen van een tweede kunnen besparen kabel wanneer nodig. En, in tegenstelling tot andere bedrijven die van Mac-gebruikers vereisen dat ze de Terminal-toepassing openen om opdrachten in te voeren om stuurprogramma's te installeren die nodig zijn om de adapter met hun systeem te ondersteunen, is Sonnet het enige bedrijf dat een eenvoudig te gebruiken stuurprogramma-installatieprogramma heeft ontwikkeld dat zorgt voor het proces met gemak.

Wanneer u het kunt krijgen

De Solo5G USB-C naar 5 Gigabit Ethernet-adapter (onderdeelnummer SOLO5G-USB3) is nu verkrijgbaar voor de adviesprijs van $ 79,99.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Sonnet
Sonnet Technologies Inc. is een toonaangevende leverancier van Thunderbolt ™ 3 voor PCIe®-kaartuitbreidingssystemen; externe grafische (eGFX) oplossingen voor professionele gebruikers en gamers; professionele medialezers; dokken en adapters; en netwerk-, opslag- en andere interfacekaarten voor professionele gebruikers in de audio-, video- en uitzendindustrie. De Thunderbolt-uitbreidingsproducten van Sonnet maken het gebruik van pro audio I / O- en DSP-kaarten, pro video-opname- en transcodeerkaarten, GPU-kaarten, netwerk- en opslaginterfacekaarten en andere krachtige PCIe-kaarten met computers met Thunderbolt-technologie mogelijk.
Meer over Sonnet
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.