NL Leert Door en Bit Academy verlengen samenwerking om professionals om te scholen tot developer of data engineer

Bit Academy biedt deelnemers nu ook ondersteuning aan bij het vinden van een nieuwe baan

| Bit Academy | 2 min | 3 november 2021 15:51
Copyright: Bit Academy
Bit Academy heeft zijn samenwerking met het overheidsinitiatief ‘NL Leert Door’ verlengd. Dankzij de verlenging kan de vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs, opnieuw meer dan 500 deelnemers gratis laten omscholen tot developer of data engineer. Het verschil met het vorige programma is dat nu alleen werkenden gratis gebruik kunnen maken van de opleiding. Daarnaast geeft Bit Academy deelnemers de mogelijkheid om na het afronden van het traject samen te werken met een development manager. Hierdoor krijgt iedere deelnemer, die excelleert en behoefte heeft aan een carrière switch, een persoonlijk advies en wordt er individueel bekeken welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt.

Met het programma van de Bit Academy kunnen deelnemers binnen 10 weken een officieel erkend certificaat van het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) behalen. De opleiding heeft tevens een branche erkenning ontvangen van de Stichting CA-ICT. Bovendien is er een samenwerking met verschillende ROC’s en hogescholen, waardoor de kwaliteit van het programma continu wordt bewaakt. Bij de lessen van het programma staat peer-to-peer onderwijs centraal. Hierdoor worden deelnemers, net als in het bedrijfsleven, gestimuleerd om samen te werken in teams en feedback aan elkaar te geven. Doordat de lessen live worden gegeven door ervaren coaches uit het bedrijfsleven, staan deelnemers direct in contact met het bedrijfsleven en kunnen ze inspiratie en ervaring opdoen met echte praktijkcases. Deelnemers kunnen bovendien vragen stellen dankzij een levendige community met experts die 24/7 beschikbaar zijn voor vragen.

“Wij zijn erg blij dat we de samenwerking met NL Leert Door hebben kunnen verlengen omdat er nog steeds een groot tekort is aan data engineers en ontwikkelaars,” aldus Dennis Berkhof, mede-oprichter van de Bit Academy. “Bovendien hebben we nu ook een development manager aangesteld voor de deelnemers die zich verder willen ontwikkelen in de IT-sector. Hierdoor krijgen deelnemers begeleiding en individuele ondersteuning om een beter beeld te krijgen hoe ze hun carrière binnen de IT-sector vorm kunnen geven. Indien gewenst kijkt de development manager ook pro-actief binnen ons netwerk welke mogelijkheden er zijn op de arbeidsmarkt zodat deelnemers snel aan de slag kunnen.”

Professionals die geïnteresseerd zijn in het programma kunnen zich direct aanmelden bij de Bit Academy of via een loopbaanadviseur. Aanvullende informatie over het omscholingsprogramma kun je vinden via: https://nlleertdoor.bit-academy.nl.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Bit Academy
Bit Academy is een vernieuwende peer-to-peer opleiding voor ICT-onderwijs, dat is opgezet in samenwerking tussen verschillende ROC’s en onderzoeksorganisatie Bit. Het onderwijsprogramma van de Bit Academy bestaat uit peer-to-peer onderwijs. Hierdoor krijgen studenten de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe hun onderwijstraject eruit ziet. De lessen van de Bit Academy worden verzorgd door bekwame, hybride docenten en coaches uit het bedrijfsleven die aan alle eisen voldoen om les te geven op het mbo. Bovendien krijgen de mbo’ers de kans om zich op te trekken aan de young professionals en topstudenten (uit het hbo en wo) van BIT, die werken aan innovatieve, betaalde projecten voor het bedrijfsleven. Op deze manier kunnen mbo’ers zich optrekken aan een ander niveau.

Om de kwaliteit van de opleiding te waarborgen wordt de Bit Academy voortdurend gecontroleerd door de ROC’s, waardoor studenten een officiële mbo opleiding op niveau 4 kunnen afronden. Aangezien het een regulier bekostigde opleiding is, betalen studenten evenveel studiegeld als voor een reguliere opleiding en hebben ze de voordelen van studiefinanciering en een ov-studentenkaart. Op deze manier zorgt de opleiding ervoor dat studenten gemakkelijker kunnen doorstromen naar het HBO en sneller kans hebben op een baan in het ICT werkveld.
Meer over Bit Academy
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.